![]() |
Cevap : Günün Hadisi Şerifi
Cuma günü,fakirlerin haccı,müminlerin ve gök ehlinin bayramı,Cennette bayram günüdür. Günlerin en iyisi ve en şereflisi Cumadır. Hadis-i şerif |
İcabetten emin olarak Allah'a dua edin. Kütüb-i Sitte |
Ömer bin Hattab radıyallahu anhten: Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle demiştir: İçinizden kim bol bol abdest alır da sonra: Eşhedü enla Lâilâhe illallahu vahdehu laşerike leh ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluh derse, ona sekiz cennet kapısı açılır; istediğinden girer. Müslim rivayet etmiştir. Tirmizi... de: “Allah’ım beni tevbe edenlerden kıl ve beni temizlenenlerden kıl” cümlelerini ilave etmiştir.
|
İyi huylu olan,dünya ve ahiret saadetine kavuşur. Hadis-i şerif |
Allaha ve ahiret gününe iman eden kimse; * Komşusuna iyilik etsin!. * Misafirine ikram etsin! * Ya hayır söylesin,yahut sussun! Hadis-i Şerif |
Ananıza ve babanıza ihsan ederseniz,çocuklarınız da size ihsan eder.
|
Kim beni,evladındın,ana-babasından ve bütün insanlardan daha fazla sevmezse,layıkıyla iman etmiş olmaz.
|
Haset etmekten sakınınız!Biliniz ki,ateş odunu yok ettiği gibi haset de iyilikleri yok eder...
|
Cuma günü bana çok salevat-ı şerife getirin! Zira sizin Cuma günü getirdiğiniz salevat-ı şerifeler bana arz edilir.
|
Büyük günahların en büyüğü Allahü tealaya ortak komak,adam öldürmek,anne-babaya eziyet etmek ve yalan yere şahitlikte bulunmaktır.
Hadis-i Şerif |
Haset etmekten sakınınız! Biliniz ki,ateş odunu yok ettiği gibi,haset de iyilikleri yok eder.
Hadis-i Şerif |
Bir kimse,çocuğuna bir günah öğretirse,bu çocuk o günahı işledikçe,babasına da o kadar günah yazılır. Hadis-i Şerif |
İnsanların kötüsü,ikiyüzlü olanlardır. Hadis-i Şerif |
Allah'ım Kötü huylardan,kötü işlerden,kötü arzulardan ve kötü hastalıklardan Sana sığınırım! Hadis-i Şerif |
Allahü tealanın,farzlardan sonra en çok sevdiği iş,bir mümini sevindirmektir. Hadis- i Şerif |