![]() |
Cevap : Günün Sözü
ayakkabılarım olmadığı için üzülürdüm taki sokakta ayakları olamayan adamı görene dek
BALZAC |
Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler
CHURCHILL |
Evren aynı kalmak için değişir, biz ise farklı olmak için. ][U] John Fowles[/U |
Eskiden iyilik yapar Söylemezlerdi Sonra Hem Yapmaya Hem Söylemeye Başladılar Şimdi Sadece Söylüyorlar... |
Önemli olan;hayatta en çok şeye sahip olmak değil,'en az şeye ihtiyaç duymaktır'. |
"Zaman en iyi yazardır. Her zaman mükemmel sonu yazar." Calvero |
Yalnızca akıllılar düşünce sahibidirler. İnsanların geri kalanları düşüncelerinin tutsağıdır. Coleridge |
Geçmişin tehlikelerinden biri esir olmaktı ; geleceğinki ise robot olmaktır . E. From |
CEHENNEMİN EN KIZGIN ATEŞİ,AHLAKİ BİR ÇÖKÜŞ YAŞANDIĞI ZAMANLARDA TEPKİSİZLİĞİNİ MUHAFAZA EDENLERİ YAKACAKTIR DANTE |
insanlara oldukları gibi muamele edersek,onları daha kötü kılarız.Eğer onları olmaları gerektiği gibi ele alırsak,olabilecekleri kadar iyi yaparız Goethe |
Hayatta mutlu olmanın iki yolu var; ya isteklerinizi azaltacaksınız ya da imkanlarınızı zorlayacaksınız. Benjamin Franklin |
Doğruyu bilmek, onu sevmek ve ona göre davranmak olsaydı, bu dünya bir cennet olurdu. H. Newman |
“Kişi bile söz demini, "Demeye sözün kemini, “Bu cihan cehennemini, “Sekiz uçmağ ede bir söz.” (İnsan; ne zaman,ne konuşacağını ve nasıl konuşacağını bilmeli, aslâ kötü söz söylememelidir. Şunu iyi bilmeli ki, yerinde söylenen güzel ve tatlı bir söz, bu dünya cehennemini, cennete çevirir.) Yunus Emre |
tek rakibim thy:d
biliyorum yapmamalıydm...ama oldu bi kre...:p |
İnsanlar yanlış yapabilirler, yalnız büyük insanlar yanlışlarını anlarlar. |
İnsanları düz bir yolda tanıyamazsın, ta ki ilk yol ayrımına kadar... Barış V. ([KAPLAN]) |
Yaşadığın olumsuzlukları hep bir istisna kabul et ki, hayattan beklentilerin hiç azalmasın. Barış V. ([KAPLAN]) |
Günde bir kez olsun gülmeli ve neşeli olmalıyız. Sevinci öğrenirsek, başkalarına acı vermeyi de unuturuz. NİETZSCHE |
Diğer Tüm Kanıtları Bir Yana Bırakırsak, Baş Parmak Bile Benim Tanrının Varlığına İnanmam İçin Yeterlidir "
"İ. Newton" |
Bakara suresi- 154. Ayet-i Kerime: 'Allah yolunda öldürülenler için 'ölüler' demeyin. Tam aksine, onlar dirilerdir ama siz farkında olmazsınız.' |
Al-i imran suresi- 169. Ayet-i Kerime: 'Allah yolunda öldürülmüş olanları ölüler sanma sakın. Hayır! Onlar diridirler. Rablerinin katında rızıklandırılıyorlar.' Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin:( |
Cevizi kırıp özüne inmeyen ,hepsini kabuk zanneder!!!
|
bugün karsımıza çıkan sorunlar gecmişte yaptıgımız hatalardır.gelecekte karsımıza çıkacak sorunlar ise bugün yaptıgımız hatalardır.
|
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür... (J.Harris) |
Karanlığa küfredeceğine kalk bir mum yak "Konfüçyüs" |
Ey insan! Bol kerem sâhibi Rabbine karşı, seni aldat(ıp günaha daldır)an nedir? (İnfitar, 6) |
"Gençlik bir kuş idi, uçtu, tutamadim, yaşlılık bir kürktü; giydim, çikaramadim!" |
Doğru oldugundan emin ol sonra ilerle. "David Crockett" |
Düşünmeden konuşmanın cezası konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır. Yazar: Bilinmiyor |
Bir kişiye yapılmış haksızlık,bütün topluma yöneltilmiş bir tehdittir.
MONTESGUİE |
Dolastim Dünyayi Giymedim Basima Taç; Ne Zengini Tok Gördüm, ne Fakiri Aç;
Mevlam Öyle Bir Fevr-i Kanaat Verki; Namerde Degil, Merdede Etme Muhtaç... Aradim tüm meclisleri kildim ilmi talep;Dediler ilim en sonda önce gerek Edep... |
RAHMAN ve RAHİM olan ALLAH ın adı ile İnsanlar, (sadece) "İman ettik" diyerek, sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar? (ankebut 2) |
Bak İbret Al Yere Düşen Yaprağa,oda eskiden yukardan bakardı toprağa |
"Şu kız kule'sinin aklı olsa, Galata kule'sine varır, bir sürü çocukları olur. " < Bedri Rahmi Eyyüboğlu > |
Sarhoş, cinayeti yapar da sonra "özrüm vardı, kendimde değildim"der. Kendinde olmayış,kendiliğinden gelmedi sana,onu sen çağırdın -Mevlana- |
Gafletten uyan boş yere bağlanma cihana; dünyaya gelen sanma ki ulaşmaz ukbaya
|
İnsan ruhu yaşlı doğar ve giderek gençleşir;Bu yaşamın komedisidir. İnsan bedeni ise genç doğar ve giderek yaşlanır;Bu ise yaşamın trajedisidir Oscar WİLDE |
“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" |
Ey iman edenler!ALLAH ın emirlerine uygun yaşayın/aykırı davranmaktan sakının ve doğru (sadık) olanlarla beraber olun (onlardan ayrılarak bireyselleşmeyin). (tevbe 119) |
İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez. Harriet Tubman
|