![]() |
Türkü Sözleri
Pazarlık Edelim Alim Seninle Muhlis Akarsu Pazarlık Edelim Alim Seninle İki Cihan Senin Haydar Olsun Sen Benim Hayrını Gör İmanınla Dininle Hatmin Kur'an Senin Olsun Sen Benim Ayıp Değilmidir Ademe Minnet Başına Çalınsın Haydar Hurili Cennet Dostluk Pazarında Olma Muhannet Huri Kılman Senin Olsun Sen Benim Akarsuyum Böyle Vereyim Dursun Senin Aşkın Onu Yaksın Kavursun Anladım Alimsin Canımsın Nursun Kanber Selman Senin Olsun Sen Benim --->: Türkü Sözleri 3 frmacil dokuzuncu 9 sayfa --->: Türkü Sözleri 3 |
Türkü Sözleri
Pınar Başı Burma Burma Orta Anadolu-Yöre Ekibi-Emin Aldemir/Behçet Bostan Hey Hey... Pınar Başı Burma Burma, Yar Yar Yar Yar Yar Yar Aman. Yaz Gelince Öter Durna, Leylim Leylim Leylim Aman. Çayırda Buldum Seni, Ellere Vermem Seni. Kendime Aldım Seni, Sineme Sardım Seni. Hey Hey... Çıktım Pınarın Başına, Yar Yar Yar Yar Yar Yar Aman. El Ettim Dudu Kuşuna, Leylim Leylim Leylim Aman. Çayırda Buldum Seni, Ellere Vermem Seni. Kendime Aldım Seni, Sineme Sardım Seni. Hey Hey... Pınar Başı Ben Olayım, Yar Yar Yar Yar Yar Yar Aman. Bulanırsam Bulanayım, Leylim Leylim Leylim Aman. Aynam Düştü Yerlere, Karıştı Gazellere. Tabiyatım Kurusun, Bakarım Güzellere. |
Türkü Sözleri
Pınar Baştan Bulanır Çanakkale/Biga-Fehime Kutluer/Niyazi Doğrmacı-Mehmet Özbek Pınar Baştan Bulanır, İner Dağı Dolanır. Al Başımdan Sevdayı, Buna Can Mı Dayanır. Rinna Rinna Yarim, Rinna Rinna. Su Dağlar Olmasaydı, Çiçeği Solmasaydı. Ölüm Allah’ın Emri, Ayrılık Olmasaydı. Rinna Rinna Yarim, Rinna Rinna. Al Entarin Asılsın Etekleri Basılsın. Ben Sevda Yollarında, Söyle Yar Sen Nasılsın. Rinna Rinna Yarim, Rinna Rinna. Çeşmeye Varmadın Mı, Gül Koydum Almadın Mı. Ben Sevdadan Ölüyom, Sen Sevdalanmadın Mı Rinna Rinna Yarim, Rinna Rinna. |
Türkü Sözleri
Portakal Dilim Dilim Şanlıurfa -Nafi Budak-Mehmet Özbek Portakal Dilim Dilim , Gel Otur Benim Gülüm. Ne Dedim Ne Söyledim , Lal Olsun Benim Dilim. Dola Kolların Boynuma, Sok Ellerin Koynuma, Bir Gece Eğle Beni, Her Zaman Eğle Beni. Portakalın İrisi, Geçti Kızlar Sürüsü, Sürüsünden Fayda Yok, Yaktı Beni Birisi. Dola Kolların Boynuma, Sok Ellerin Koynuma, Bir Gece Eğle Beni, Her Zaman Eğle Beni. |
Türkü Sözleri
Potin Bağım Çözuldü Burdur-Ayseli Kandemir/Ziynet Yeniayaz-Muzaffer Sarısözen Potin Bağım Çözüldü, Bağla Da Sevdiğim Bağla. Ben Gurbete Gidiyom, Ağla Da Sevdiğim Ağla. Gülüm Aman Aman Şanlı Da Şanlı, Ben Seviyorum Bir Delikanlı. Potin Bağım İpekten, Kaydı Da Düştü Topuktan. Ben Seni Seviyorum, Gayet Candan Yürekten. Gülüm Aman Aman Şanlı Da Şanlı, Ben Seviyorum Bir Delikanlı. Odam Kireç Sıvalı, İçi Bülbül Yuvalı. Böyle Güzel Görmedim, Ben Anamdan Doğalı. Gülüm Aman Aman Şanlı Da Şanlı, Ben Seviyorum Bir Delikanlı. |
Türkü Sözleri
Rumeli Aluş Nuş Eski Hava Türkülerde Düğün Vardır Rumelide O Güzelim Halk Dilinde Barış Sevda Söylenirde Yakılsın Türküler Ak Giysin Gelinler Vardar Ovası Edirne Köprüsü Herkesin Dilinde Bre Dilber Aman Rumeli Türküsü Rumeli Rumeli Vatanım Rumeli Onüçünde Sevdalandım Yar Yüzünden Hasta Yattım Rumelide Hep Güzeller Uzun Boylu Kalem Kaşlı Vurulsun Davullar Çalınsın Zurnalar Belgrad Kalası Yörükte Yaylası Zurnalar Çalıyor Bre Dilber Aman Rumeli Havası Rumeli Rumeli Vatanım Rumeli |
Türkü Sözleri
Seherde İndim Ben Bağa Şanlıurfa-Şükrü Çadırcı-Muzaffer Sarısözen Seherde İndim Ben Bağa, Güller Sarılmış Yaprağa. Muradını Almayanlar, Nasıl Girecek Toprağa. Aman Aman Aman Aman, Ölürüm De Ayrılamam. Bülbülleri Har Ağlatır, Aşıkları Yar Ağlatır. Ben Feleğe Neyle misim, Beni Hergün Zar Ağlatır. Aman Aman Aman Aman, Ölürüm De Ayrılamam. |
Türkü Sözleri
Sen bir Ceylan Olsan Sivas-Aşık Veysel Şatıroğlu-TRT Müz Dairesi Bşk Sen Bir Ceylan Olsan Ben De Bir Avcı Avlasam Çöllerde Saz İle Seni Bulunmaz Dermanı Yoktur İlacı Vursam Yaralasam Söz İle Seni Kurulma Sevdiğim Güzelim Deyin Bağlanma Karayı Alları Geyin Ben Bir Çoban Olsam Sen De Bir Koyun Seslesem Elime Tuz İle Seni Koyun Olsan Otlatırdım Yaylada Tellerini Yoldurmazdım Hoyrada Balık Olsan Takla Dönsen Deryada Düşürsem Toruma Bez İle Seni Veysel Der İsmini Koymam Dilimden Ayrı Düştüm Vatanımdan İlimden Kuş Olsan Da Kurtulmazdın Elimden Eğer Görsem İdi Göz İle Seni |
Türkü Sözleri
Sen Yaralı Değilsin Ki Muhlis Akarsu Zalim Felek Duymadın Mı Sesimi Sen Yaralı Değilsin Ki Bilesin Bilemezsin Matemimi Yaşımı Sen Yaralı Değilsin Ki Bilesin Gurbet Elde Günde Ömrüm Çürüyor Eller Beni Bir Biçare Biliyor Akarsuya Gelen Bir Tas Vuruyor Sen Yaralı Değilsin Ki Bilesin |
Türkü Sözleri
Serenler Burdur-Hasan Tepeli-Muzaffer Sarısözen Serenler serenler, yüksek serenler Ben gidiyorum mamur olsun viranlar Ahret hakkın helal eylen yarenler Aman Allah nedir bunun çaresi Yaktı beni kaşlarının karası Şu Burdur'dan gece geçtim, görmedim On yerimden hançer yedim, ölmedim Baş çeşmeden sular içtim, kanmadım Aman Allah nedir bunun çaresi Yaktı beni kaşlarının karası |
Türkü Sözleri
Sevdiğim Birgün Bana Yavuz Top Sevdiğim Bir Gün Bana, Yar Demedin Yar Demedin. Gece Gündüz Tenhalarda, Ağlayanım Var Demedin. Ağlayanım Var Demedin, Var Demedin Yar. Seni Sevmek Suç Mu Bana, Ağlıyorum Yana Yana. Bir Merhem Verip Yarama, Sür Demedin Sür Demedin. Sür Demedin Sür Demedin, Sür Demedin Yar. Bir Gün Bana Gül Demedin, Göz Yaşımı Sil Demedin. Bir Ömür Koştum Peşinden, Gel Demedin Gel Demedin. Gel Demedin Gel Demedin, Gel Demedin Yar. --->: Türkü Sözleri 3 frmacil onuncu 10 sayfa --->: Türkü Sözleri 3 |
Türkü Sözleri
Seyyah Olup Şu Alemi Gezeyim Erzincan-Yöre Ekibi-Nurattin Dadaloğlu Seyyah Olup Su Alemi Gezerim Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu Kendi Efkarımca Okur Yazarım Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu İki Elim Kalkmaz Oldu Dizimden Bilmem Amelimden Bilmem Özümden Akıttım Kanlı Yaş İki Gözümden Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu Yine Boralandı Dağların Başı Akıttım Gözümden Kan İle Yaşı Emaneti Alır Ol Veren Kişi Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu Bozuk şu Cihanın Pergeri Bozuk Yazıktır şu Geçen Ömüre Yazık Tükendi Daneler Kalmadı Azık Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu Pir Sultan’ım Eydür Ummana Dalam Gidenler Gelmedi Bir Haber Alam Abdal Oldum Çullar Geydim Bir Zaman Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu |
Türkü Sözleri
Silifke'nin Yoğurdu İçel-Cavit Erden-Muzaffer Sarısözen Silifke'nin Yoğurdu, Ah Seni Kimler Doğurdu. Seni Doğuran Ana, Bal İlen Mi Yoğurdu. Beşiği Çamdan, Ah Yuvarlandı Damdan. Anası Pilav Pişirir, Oğlu Durmaz Aşırır. Kale Kaleye Bakar, Ah Kaleden Sular Akar. Delikanlı Dururken, İhtiyara Kim Bakar. Beşiği Çamdan, Ah Yuvarlandı Damdan. Keşke Sevmez Olaydım, Usanırdım Bu Candan. Bağa Girdim Üzüme, Ah Çıbık Battı Dizime. Çıbık Seni Keserim, Yar Göründü Gözüme. Beşiği Çamdan, Ah Yuvarlandı Damdan. Anası Pilav Pişirir, Oğlu Durmaz Aşırır. |
Türkü Sözleri
Siyah Percemleri Dökülmüş Yüze Erzincan-Aşık Davut Sulari-TRT Müz. Dairesi Bşk. Siyah Perçemini Yar Yar Dökmüş Yüzüne, Salınarak Gelen Hümaya Bakın. Kimden Söz İşitmiş Yar Yar Düşmüş Hüzüne, Kader Yakışmayan Simaya Bakin. Yar Yar Yar Eylemem Men. Yaktın Yandırdın Beni, Zalım Aldattın Beni. Ne Dedim De Darıldın, Bir Pula Sattın Beni. Ak Göksün Üstüne Yar Yar Bir Bağ Dikilmiş, Bin bir Çeşit Çiçeklerden Ekilmiş. Dün Uğradım Bir Ücraya Çekilmiş, Bulut Mu Gaplamış şu Aya Bakın. Yar Yar Yar Eylemem Men. Yaktın Yandırdın Beni, Zalim Aldattın Beni. Ne Dedim De Darıldın, Bir Pula Sattın Beni. Elin Sitemini Yar Yar Ağlarken Gördüm, Gül Dibinde Kâh gül Sararken Gördüm, Bir Seher Akşamı Çağlarken Gördüm, Davut Sulari'deki Sevdaya Bakin. |
Türkü Sözleri
Siyah Percemlerin Gonca Yüzlerin Tunceli/Pertek-Süleyman Kaya/İsmail Oğuz-Muzaffer Sarısözen Siyah Perçemlerin, Gonca Yüzlerin, Garip Bülbül Gibi Zar Eğler Beni. Hilâl Ebrulerin, Ahu Gözlerin, Tig-İ Sevda İle Yareler Beni. Sevdayı Aşkınla Âh Ü Zar Oldum, Kalmadı Tahammül Bi-Karar Oldum, Cemalin Göreli Sevdakâr Oldum, Korkarım Ki Bu Dert Pareler Beni. Elif Kametine Hayran Olduğum, Gece Gündüz Hayaline Döndüğüm, Hep Senin İçin Boyun Eğdiğim, Yoksa Zaptedemez Bu Yerler Beni. |
Türkü Sözleri
Sultan Suyu Gibi Cağlayıp Akma Sivas-Yüksel Yıldız-Erkan Sürmen Sultan Suyu Gibi Çağlayıp Akma Erilir Gam Yeme Divane Gönül Er Başımda Duman, Dağ Başında Kış Erilir Gam Yeme Divane Gönül Yıkılır Mı Hakk’ın Yaptığı Havuz Şah-ı Merdani' nin, Biz De Kılavuz Üç Günlük Dünyada, şu Yahşi Yavuz Erilir Gam Yeme Divane Gönül Pir Sultan Abdal’ım, Sırdan Sırada Bu İş Böyle Oldu, Kalsın Burada Cümlemiz Niyetlendiği Murada Erilir Gam Yeme Divane Gönül |
Türkü Sözleri
Sunayı Da Deli Gönül Keskin-Bahri İlhan-İst Rad THM Mdr Sunayı da deli gönül sunayı Ben yoluna terk eyledim sılayı Armağan gönderdim telli turnayı İner gider bir gözleri sürmeli Sabahtan uğradım yarin yurduna Dayanılmaz firkatine derdine Yıkılası karlı dağın ardına Aşar gider bir gözleri sürmeli Ateş yanmayınca duman mı tüter Ak gerdan üstünde çimen mi biter Vakti gelmeyince bülbül mü öter Öter gider bir gözleri sürmeli Karacaoğlan kapınıza kul gibi Gönül küsüverse ince kıl gibi Seherde açılmış gonca gül gibi Kokar gider bir gözleri sürmeli |
Türkü Sözleri
Sus Be Ağlama Gözüm Devran Baba Bedenim ruhuma gurbet el olmuş Olsun sabret sus be ağlama gözüm Ömrümün baharı sararmış solmuş Solsun sabret sus be ağlama gözüm Solsun sabret boş ver ağlama gözüm Gönül derdin yüz bin yapmış abartmış Her gün ağıt yakıp yürek kabartmış Saçlarını pençe pençe kopartmış Yolsun sabret sus be ağlama gözüm Yolsun sabret boş ver ağlama gözüm Devran Baba o yar demiş oh olsun Zindanlara Yusuf gibi sokulsun Gözlerine Yakup gibi kan dolsun Dolsun sabret sus be ağlama gözüm Dolsun sabret boş ver ağlama gözüm |
Türkü Sözleri
Suya Düştü Gülümüz Tokat-Aşık Veli Aydın-Muzaffer Sarisözen Suya Düştü Gülümüz (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Ötmüyor Bülbülümüz (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar). Sen Orada Ben Burda (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Geçti Cahil Ömrümüz (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar). Fındık Fıstık Olur Mu (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Ateş Yastık Olur Mu (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar). Selâm Söylen Yarime (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Böyle Dostluk Olur Mu (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar). Kestirdim Keklikleri (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Yana Değiyor Yana (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar). Yarimin Bakışları (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Cana Değiyor Cana (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar). |
Türkü Sözleri
Süpürgesi Yoncadan Erzincan-Yöre Ekibi-Muzaffer Sarisözen Süpürgesi Yoncadan Emine'm, Gayet Beli İnceden Of. Ben Seni Sakınırım Emine’m, Yerdeki Karıncadan Of. Vay Bana Vaylar Bana Emine'm, Yıl Oldu Aylar Bana Of. Susadım Su İsterim Emine'm Su Vermez Çaylar Bana Of. Süpürgesi Saz Olur Emine'm, Gül Açılır Yaz Olur Of. Ben Yarime Gül Demem Emine'm, Gülün Ömrü Az Olur Of. Vay Bana Vaylar Bana Emine'm, Yıl Oldu Aylar Bana Of. Susadım Su İsterim Emine'm Su Vermez Çaylar Bana Of. Yokuşta Yoruldun Mu Emine'm, Sözüme Darıldın Mi Of. Sen Bana Yar Olalı Emine’m, Boyumca Sarıldın Mi Of. Vay Bana Vaylar Bana Emine'm, Yıl Oldu Aylar Bana Of. Susadım Su İsterim Emine'm Su Vermez Çaylar Bana Of. Tesbihimde Mercanım Emine'm, Neren Ağrıyor Canim Of. Evi, Barkı, Bağları Emine'm, Satar Sana Harcarım Of. Vay Bana Vaylar Bana Emine'm, Yıl Oldu Aylar Bana Of. Susadım Su İsterim Emine'm Su Vermez Çaylar Bana Of. |
Türkü Sözleri
Sürüverin Cezveler Kaynasın İstanbul-Nuri Halil Poyraz- Nuri Halil Poyraz Sürüverin Cezveler Kaynasın, Rabiye'nin Kolları Oynasın. Yarin Da Çarşıya Varayım, Rabiye'me Bir Horoz Alayım. Kopil De Giriyor Yaşına, Kalpak İstiyor Başına. Yarin Da Çarşıya Varayım, Kopil’e De Bir Kalpak Alayım. --->: Türkü Sözleri 3 frmacil onbirinci 11 sayfa --->: Türkü Sözleri 3 |
Türkü Sözleri
Sabahın Seherinde Ötüyor Kuşlar Tokat-Yöre Ekibi-Mehmet Erenler Sabahın seherinde ötüyor kuşlar Balınan yoğrulmuş o sırma saçlar Kudretten çekilmiş karadır kaşlar İşte bu gönlümün cananı geldi Seher vakti keklik çıkar kabana Salladıkça püskül değer tabana Korkarım sevdiğim vara yabana İşte bu gönlümün cananı geldi |
Türkü Sözleri
Sarardım Ben Sarardım Sivas-Muzaffer Sarısözen-Muzaffer Sarısözen Sarardım Ben Sarardım, Senin İçin Sarardım. Baş Yastıkta Göz Yolda, Her Gelenden Sorardım. Oy Dağlar Yeşil Dağlar, Gurbette Yarim Ağlar Açtı M’ ola şu Sivas’ın Gülü Yaprağı, Çekti Bizi Gurbet Elin Suyu Toprağı. Kayalardan Kayarım, Bulamadım Ayarım. Ben Bu Dertten Ölürsem, Kaderime Sayarım. Al Dağlar Yeşil Dağlar, Gurbette Yarim Ağlar Açtı M’ ola Su Sivas’ın Gülü Yaprağı, Çekti Bizi Gurbet Elin Suyu Toprağı. |
Türkü Sözleri
Seher Yeli Aşık Kul Ahmet Seher yeli nazlı yare Bildir beni bildir beni Düşmüşüm elden ayaktan Kaldır beni kaldır beni Söyle güzeller şahına Yüz süreydim dergahına Zehir olan kadehine Doldur beni doldur beni Kul Ahmed'im gönül versem Bağrında gülünü dersem Senden gayrı yar seversem Öldür beni öldür beni |
Türkü Sözleri
Seherde Bir Bülbül Erzurum-C. Arslan/İ. Bozkurt-Muzaffer Sarısözen Seheride bir bülbül öter yarin bağında, O kaş, o göz, o dil, o diş, gül açmış yanağında. Yanarım ağlarım on üç on dört yaşında. O kaş, o göz, o dil, o diş, ballar var dudağında. Gümüşten kemeri incecik bellerinde, O kaş, o göz, o dil, o diş, kına var ellerinde |
Türkü Sözleri
Sorma Be Birader Seyyit Nesimi Sorma Be Birader Mezhebimizi Biz Mezheb Bilmeyiz Yolumuz Vardır Çağırma Meclis-İ Riyaya Bizi Biz Şerbet İçmeyiz Dolumuz Vardır Bizim Söyleyecek Sözümüz Vardır Biz Müftü Bilmeyiz Fetva Bilmeyiz Kıl-Ü Kal Bil Meyiz İfta Bilmeyiz Hakikat Şehrinde Hata Bilmeyiz Şah-I Merdan Gibi Alimiz Vardır Bizim Söyleyecek Sözümüz Vardır Nesimi Özünü Farş Etme Sakın Ne Bil Sin Ham Ervah Likasın Hakkın Hakkı Bilmeyene Hak Olma Yakın Bizim Hak Katında Elimiz Vardır Bizim Söyleyecek Sözümüz Vardır |
Türkü Sözleri
Söğütün Erenleri Bilecik-Mustafa Şimşek-Muzaffer Sarısözen Söğüt’ün Erenleri, Çevirin Gidenleri. Ah Ne Güzel Baş Bağlıyor, Söğüt’ün Güzelleri. Naldırdın Beni Gül İken Soldurdun Beni. Söğüt’ün Çarşısına, Gün Doğar Karşısına. Ah İnsan Hile Yapar Mi? Kapı Bir Komşusuna. Naldırdın Beni Gül İken Soldurdun Beni. Elmayı Yüke Koydum, Ağzını Büke Koydum. Ah Aldı Yari Elimden, Boynumu Büke Koydum. Naldırdın Beni Gül İken Soldurdun Beni. |
Türkü Sözleri
Sözünden Belli Tacim Dede-Arif Sağ Güruh-u Naciye Ereyim Dersen Bu Yola Girenler İzinden Belli Can Verip Cemalin Göreyim Dersen Cemalin Görenler Gözünden Belli Efendim Tabibim Kamildir Mürşidin Gerçek Haberi Al-i Abanın Çoktur Hüneri İşi Sağ Yüzü Ak Erlerin Eri Gezdiği Yerlerde İzinden Belli Beden Aleminden Ruha Erişen Sırr-ı Hakikata Katıp Karışan Güruh-u Naciye Yetip Yetişen Muhabbet Ehlini Nazından Belli Yüzünden Belli Sözünden Belli Turabi Babanın Sözüne İnan Zülfikar Kuşanıp Düldüle Binen Hazırdır Nazırdır Gönülde Her An O Gönül Sahibi Yüzünden Belli |
Türkü Sözleri
Su Sızıyor sızıyor Ankara-Mucip Arcıman-Muzaffer Sarısözen Su Sızıyor Sızıyor, Taşların Arasından. Eğil Bir Yol Öpeyim, Kaşların Arasından. Oğlan Mavilim Oğlan, Sözüne De Kavilim Oğlan. Enişte Bana Hişt Demiş, Yalan Sevdiğim Yalan. Derenin Kenarında, Kalayladım Kazanı. Kız Ben Senin Yüzünden , Tutmadım Ramazan’ı. Oğlan Mavilim Oğlan, Sözüne De Kavilim Oğlan. Enişte Bana Hişt Demiş, Yalan Sevdiğim Yalan. Kar Yağıyor Yağıyor, Abamı Giyeceğim. Sakallıya Varıp Da , Baba Mı Diyeceğim. Oğlan Mavilim Oğlan, Sözüne De Kavilim Oğlan. Enişte Bana Hişt Demiş, Yalan Sevdiğim Yalan. |
Türkü Sözleri
Suda Balık Yan Gider Erzurum-Hayriye Temizkalp-Muzaffer Sarısözen Suda Balık Yan Gider, Yandım Aman Aman Aman. Açma Yarem Kan Gider. Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle. Buna Tabip Neylesin, Yandım Aman Aman. Ecel Gelmiş Can Gider. Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle. Su Başı Duman Oldu, Yandım Aman Aman Aman. Hallerim Yaman Oldu. Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle. Bana Dert Açan Dilber Yandım Aman Aman Aman. Ellere Derman Oldu. Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle. |
Türkü Sözleri
Şu Köyceğiz Yolları Muğla-Zehra Bayatoğlu/Ahmet Batyatoğlu-Hamdi Özbay Şu Köyceğiz Yolları Kaldır Ayşem Kolları Bizim İçin Yapılmış Şu Muğlanın Yolları Oldu Mu Ayşem Oldu Mu Enişten Camızlarını Buldu Mu Bir Kerecik Öpmeynen Gül Benzin Ayşem Soldu Mu Ay Doğar Aşmak İster Top Zülüf Yaşmak İster Şu Benim Deli Gönlüm Yare Kavuşmak İster --->: Türkü Sözleri 3 frmacil onikinci 12 sayfa --->: Türkü Sözleri 3 |
Türkü Sözleri
Ada Yolu Kestane Bolu-Emin Barın-Muzaffer Sarısözen Ada Yolu Kestane Amanın Dökülür Dane Dane Amanın Dökülür Dane Dane Kızlar Yola Dizilmiş Amanın Alalım Birer Dane Ada Yolu Yamandır Amanın Da Yolları Yamandır Bolu Dağı Dumandır Amanın Bolu Dağı Dumandır Dostlar Vurun Sazlara Amanın Eylenecek Zamndır Ada Yolu Düz Gider Amanın Ada Yollu Düz Gider Bir Edalı Kız Gider Amanın Bir Edalı Kız Gider O Kız Yolu Şaşırmış Amanın İnşallah Bize Gider |
Türkü Sözleri
Al Yeşil Giyinmiş Malatya -Ramzan Şenses-Ahmet Yamacı Al Yeşil Giyinmiş Anam Geline Bakın, Salınıp Giden O Yavrum Boyuna Bakin. Ak Gerdan Altına Yavrum Gülleri Takın, Ben Sarmadım Saran Kollar Murat Almasın. Al Yeşil Giyinmiş Anam Nere Gidersin, Has Bahçe İçinde Yavrum Seyran Edersin. Bu Güzellik Sende Yavrum Mali Neylersin, Ben Sarmadım Saran Kollar Murat Almasın. |
Türkü Sözleri
Ali’nin Sırrı Ozan Esrari Alinin Sırrına Ereyim Dersen Mürşid-İ Kâmile Varın Erenler Gönül Kabesine Gireyim Dersen Ol Bahri Ummana Dalın Erenler Elesti Bezminde Odur Varolan Haklı Hakikatta Bize Yarolan Bütün Kainatta Gizli Sırolan Bu İlmin Sırrına Erin Erenler Esrari Bu Yolun Kemter Kuludur Yükü İlim İrfan Gevher Doludur Ali Yolu İnsanlığın Yoludur Gönülden Gönüle Girin Erenler |
Türkü Sözleri
A Bre Sülüman Aga Kırklareli-Faruk Yılmaz-TRT İstanbul A Bre Sülüman Aga Tut Çakal Beygiri Uralım Yuları Sıkalım Kolanı A Bre Sülüman Aga Boydalar Oldu Mi Beni Evereyler Haberin Oldu Mi Sülüman Aganın Karısı Sundurmadan Bakıyor Sülüman Aga Ona Altı Patlar Atıyor |
Türkü Sözleri
Ben Garibim Döne Döne Yandık Aşkın Narına Ben Garibim Sen Garipsin Güzel Dost Neler Vermedim Senin Uğruna Ben Garibim Sen Garibsin Güzel Dost Bilmez idim Ateş ile Dumanı Ben Başka Tanırdım ikrar imanı Sen Kaldırdın Gönlümdeki Gumanı Ben Garibim Sen Garibsin Güzel Dost Akarsuyum Yaramız Çok Derinden Bir Olsaydık Yer Oynardı Yerinden Öldüğümü Duyar isen Birinden Ben Garibim Sen Garibsin Güzel Dost |
Türkü Sözleri
Ben Giderim Batum’a Ben Giderim Batum’a Batum’un Batağına Bahçenizden İçeri Al Beni Otağına Nazlı Yarim Geldim Sana Fistanını Toplasana Kemençeler Çalınıyor Bize Horun Oynasana Heyy Köşke Serdim Yatağı Gel Derdimin Ortağı Yataklar Diken Oldu Senden Ayrı Yatalı Bıldırcının Uçuyor Kanadını Açıyor Bıldır Ki Sevdüceğim Bu Yıl Benden Kaçıyor Yöre : Sinop |
Türkü Sözleri
Ben Giderim Oduna Ben Giderim Oduna, Sahan Derler Adıma. Geleli Üç Ay Oldu, Doyamadım Tadına. Yalan Mıydı Yaşar, Karakolda Doğru Söyler, Mahkemede Şaşar. Karşıdan Gelen Atlı, Altında Kilim Katlı, Anam Babam Sağ Olsun, Hepisinden Yar Tatlı. Yalan Mıydı Yaşar, Karakolda Doğru Söyler, Mahkemede Şaşar. Sarı Yayımın Bendi, Ne ¤¤¤ Unuttun Andı. Düşmanlar Bile Etmez, Bana Attığın Fendi. Yalan Mıydı Yaşar, Karakolda Doğru Söyler, Mahkemede Şaşar. Yöre : Afyon |
Türkü Sözleri
Ben Havada Uçardım Ben havada uçardım, Tutun beni Ben bahamı biliridim Bir pula sattın beni Yeşil yaprak arasında, Kırmızı gül goncası. Nerelere katip olmuş, Gönlümün eğlencesi. Girdim yarin bahçesine, Güller açmış gül güle. Benden selam söyleyin, Dalındaki bülbüle. |
Türkü Sözleri
Ben Melamet Hırkasını Ben melamet hırkasını kendim giydim eynime Ar u namus şişesini taşa çaldım kime ne (Haydar ...) Gah çıkarım gökyüzüne seyrederim alemi Gah inerim yeryüzüne seyrederim alemi (Haydar...) Sofular haram demişler bu aşkın badesine Ben doldurur ben içerim günah benim kime ne (Haydar...) Nesimi'ye sormuşlar yarin ilen hoş musun Hoş oluyum olmuyayım o yar benim kime ne (Haydar...) Nesimi |