![]() |
Orhan Gencebay Şarkılarının Sözleri
Hasret Rüzgarı
Hasret rüzgarı,hasret rüzgarı, Hesret kıydı aşkımın nikahı, Kimi gün bir ümit, Kimi gün bir acı, Bir buruk teselli, hasret rüzgarı, Çılgınca esiyor, Hasret rüzgarı, Hasret rüzgarı,hasret rüzgarı,hasret rüzgarı, Hesret kıydı aşkımın nikahı, Esti gönlüme verdi efkarı, Yine kapandı aşkımın yolları, Araya sen koydun bu ayrılıkları, Aklıma sen koydun bu çılgınlıkları, Kimi gün bir ümit, Kimi gün bir acı, Bir buruk teselli, hasret rüzgarı, Çılgınca esiyor, Hasret rüzgarı, Hasret rüzgarı,hasret rüzgarı,hasret rüzgarı, Hesret kıydı aşkımın nikahı, Esti gönlüme verdi efkarı, Yine kapandı aşkımın yolları, |
Hatasız Kul Olmaz
Hatasız kul olmaz, hatamla sev beni Dermansız dert olmaz, dermana sal beni Kaybettim kendimi, ne olur bul beni Yoruldum halim yok, sen gel de al beni Feryada gücüm yok, feryatsız duy beni Sevenlerin aşkına, ne olur sev beni Sev beni Bu feryat, bu hasret öldürür aşk beni Uzaktan olsa da, razıyım sev beni Razıyım sev beni Ümitsiz yaşanmaz, sevmemek elde mi Can demek, sen demek, gelde gör bendemi Sözümde sitem var, kalptemi dildemi Tez elden haber ver, o gönlün eldemi Feryada gücüm yok, feryatsız duy beni Sevenlerin aşkına, ne olur sev beni Sev beni |
Hayat Devam Ediyor
Üzülme kahretme kaybettin onu diye Kendini yok etme artık yok diye Yazıktır canına ömrüne yazık Hediye tanrıdan bu can hediye Baksana yaşamak tüm güzelliğiyle devam ediyor Herşeye ağlamak insana ömrü haram ediyor Üzülme kahretme ağlama Hayat devam ediyor Çıkmaz bir sokağa giripte kalsanda Pişmanlık duyduğun bir hata yapsanda Ümitler bizimdir çareler bizim Gönülden çok derin yaralar alsanda Baksana yaşamak tüm güzelliğiyle devam ediyor Herşeye ağlamak insana ömrü haram ediyor Üzülme kahretme ağlama Hayat devam ediyor |
Hayat Kavgası
Bir uçurum oldu hayat Dokunsan düşecekmiş gibiyim Gel de kurtar beni benden Sanki ölecekmiş gibiyim Sardı kollarımı dert çemberi Kader tuzağına düşmüş gibiyim Bir yanda hayat kavgası var Bir yanda aşkın ıstırabı Tek başıma nasıl yaşarım ben Dindirecek sensin bu azabı Gel beraber çıkalım bu yollara Yalnız çekilmiyor dünyanın kahrı Gülmek mi zor ağlamak mı Yoksa ıstıraptan zevk almak mı Ölmek desen kolay değil Bilmem benimkisi yasamak mı Bir ömürlük gözyaşı döktüm her gün Hayat acı çekip ağlamak mı |
Hem çare Hem Dertsin
Hem çare hemde dertsin,sen hem bensin,hem sensin, İsterim kaderimiz,hiç değişmesin, Ağlamak,inlemek yok artık bundan sonra, Gözlerin her zaman gülsün gönlün sevinsin, Her damla mutluluk sanki o yıllara, Gönlümün isyanının başkaldırışıdır, Her damla gözyaşı sanki o feleğe, Gönlümün isyanının başkaldırışıdır, Akan gözyaşlarım ızdıraptan değil, Sevinç gözyaşlarıdır, Hayat yaşanınca seven sevilince, Kıymet bilinince, dünya ne güzel, Ömrüm senin olsun,aşkım canın olsun, Dünya bizim olsun, sevmek ne güzel, Gördüğün her güzellik seninle tamamlanır, En güzel mutluluklar ancak senle yaşanır, Ben aşık, ben kölenim,senin için ölenim, Gözlerin her zaman gülsün gönlün sevinsin, Her damla mutluluk sanki o yıllara, Gönlümün isyanının başkaldırışıdır, Her damla gözyaşı sanki o feleğe, Gönlümün isyanının başkaldırışıdır, Akan gözyaşlarım ızdıraptan değil, Sevinç gözyaşlarıdır, Hayat yaşanınca seven sevilince, Kıymet bilinince, dünya ne güzel, Ömrüm senin olsun,aşkım canın olsun, Dünya bizim olsun, sevmek ne güzel, |
Hep Böyle Kal
Bugün çok güzelsin bugün bir başkasın Dilerim tanrımdan hep öyle kal Bugün gülmenin de bugün sevmenin de Bambaşka bir anlamı var Dünya ellerinde dünya gözlerinde Bizde yaşlanmamış arzular var Bırak yaşayalım bırak zevk alalım Nasılsa oldu olanlar Yaşamak hem de seninle Gör de bak her şey bizimle Gelecek günlerimize Orda ol ol benimle Senin mi ? O kor gibi yanan dudaklar Senin mi ? O pespembe mahcup yanaklar Senin mi ? Aşka davet eden çılgın bakışlar Sevgilim yoksa benim mi Diller seni söyler düşler senle dolu İsterim ki yalnız benimle kal Sende dayanılmaz sözler Anlatılmaz tarifsiz bir duygu galiba Rabbin bildiğini senden saklayamam Dilediğin ne varsa bende var Bırak tat alalım bırak yaşayalım Nasılsa oldu olanlar |
Hep O Yerdesin
Bilemezsin bilemezsin Nerdeyim nerdesin Sen hala dünkü gibi Hala öbür gün gibi Hep aynı o yerdesin Değiş sevgilim değiş İyi değil bu gidiş Eller gidiyor aya Biz sonunda kaldık yaya Sen hep aynı yerdesin Her şeye küsmüş gibi Herkese kızmış gibi Boşlukta kalmış gibisin Her şeyden bıkmış gibi Herkesten çekmiş gibi Kendine kızgın birisin Değiş bu kafayı değiş Ayı yerde kalma geliş Değiştir bu düşünceyi Aynı yerde kalma geliş İyi değil ki bu gidiş Eller gidiyor aya Biz sonunda kaldık yaya Nedir arzun senin nedir Nedir zorun senin nedir Ne sevmekten yanasın Ne sevilmekten yana Benden istediğin nedir Bırak şu inadı bırak Birazda sağa sola bak Herkes bir şey istiyor Herkes bir şey arıyor Senin istediğin nedir Dünyaya küsmüş gibi Doğmuşsun pişman gibi Yarınsız biri gibisin Her şeyden kopar gibi Herkes den kaçar gibi Boşlukta kalmış birisin |
Her Günüm Gamlı Geçer
Her günüm gamlı geçer Bu gönlümün elinden Ne fayda vardır bilmeme Bana elin gülünden Gönlümün yaralı bir kus Tutuldu bir güzele Kalbim titreyip durur Sanki dönmüş gazele Kırma garip gönlümü Dönmüşüm divaneye Sanki yıkılmış gönlüm Benziyor viraneye |
Hor Görme Garibi
Nerde boynu bükük bir garip görsen Hor görme kim bilir ne derdi vardır O garip halinde ne sırlar gizli Onu bu hallere bir koyan vardır Belki benim gibi sevdiği vardır Ümitsiz bir aşkın garibi oldum Aradım hatayı kendimde buldum Ne söylesem gönül dinlemez Deli gibi seven yine ben oldum Ne söylesem gönül dinlemez Delice seven yine ben oldum Nice ümit dolu hayat yolunda Yolunu kaybeden garip ne yapsın Her şey Hak'tan ama zulmetmek kuldan Gönül bir zalimi sevdi ne yapsın Gönlüm bir zalimi sevdi ne yapsın Madem yaşamaya geldik dünyaya Benim de her şeyde bir hakkım vardır Sevmiyorsan hor görme bari Benim de senin gibi Allah'ım vardır Benim de senin gibi Allah'ım vardır |
İç Benim İçin
Kapını çalarsa mazinin eli, Ne olur bir şişe aç benim için, Ben hiç ayılmadım gittin gideli, Sende birkaç kadeh iç benim için, Bir gece veda et tatlı uykuna, Girdiğin günahı sarhoşken kına, Yarıda bırakma Allah aşkına, Bu gece kendinden geç benim için, Nasıl bir yanlışa ben adım attım, Nasıl bu günahın zehrini tattım, Sana nasıl kıydım,nasıl aldattım, Anlatmak o kadar güç benim için, Hoşgörme affetme yaptıklarımı, Kaldır yeryüzünden artıklarımı, Tutuştur resmimi mektuplarımı, Savur küllerini saç benim için, Maziden eserse hasretin yeri O güzel günlere uç uç benim için Ben hiç ayılmadım gittin gideli Sende birkaç kadeh iç iç benim için |
İdam Mahkumu
Dertleri dermanla verensin tanrım Bir zalim kulunu çok seviyorum Aşk denen bu derdin dermanı var ise İdama mahkumu af bekliyorum Gönlüm neler neler çekmişti amma Benden beter var mı bilemiyorum Korkum var yürekten aşkımdan da büyük Korkumdan bir türlü gülemiyorum,gülemiyorum Özür dilemekse ben diliyorum Cezama sensizlik verme diyorum Aşkına sevgine ihtiyacım var Seni canımdan da çok çok seviyorum Söyle gönlüm söyle deminde zaman Derdini açmayan bulamaz derman Sonunda geç kalıp olmadan pişman Korkak yaşamanı istemiyorum Kolay değil kırık bir kalp onarmak Kolay değil gerçek seveni bulmak Her şeye değecek baştan başlamak Senden başkasını sevemiyorum Sevemiyorum |
İdeal Aşk
Gönül var doymaz gönül var sevmez Gönül sever de söyleyemez Gönül bir dünya gönül çok zengin Satın alınmaz zorlanamaz Benimki senle doludur gülüm Kimse yerini dolduramaz Benimki senle doludur gülüm Kimse yerine göz dikemez (Kimse eline su dökemez) Benim tek aşkım idealimsin Mutluluk reçetem mucizemsin Bütün ümitlerim senle dolu Sen güzelden de fazla güzelsin Çok çok özelsin sen çok özelsin Gönül var duymaz gönül var bilmez Gönül severse gözü görmez Aşk bence sensin aşık edensin Gönlüm kimseye yar etmez |
İki elin Kanda Olsa
Kimseleri görmedi, kördü deseler Aklını seninle bozdu deseler Hep seninle yaşadı öldü deseler İnanma sevdiğim inan az olur İki elin kanda olsa da gel Ecel bize pusu kursa da gel Korkma Tanrım sevenleri korur Sevenlerin dualarıyla gel Tarif etmek imkansız sen de olanı Bir Allah bir de sen bir ben bilirim Günün her saatinde aşk vaktinde Gecenin her anında aşk vaktinde Çağırsan koşarak sana gelirim Her şeyi bırakır sana gelirim |
İlk Göz Ağrım
İlk göz ağrım, son aşkımsın, Sen tanrıma ver ver diye yalvarışımsın, Bazen bir volkan, bazen fırtına, Sen ömrümün hem ekmeği tuzum aşımsın, Bazen bir bakış bazen bir sessin, Bazen karanlık bazen güneşsin, Seninle doğmuş bir mecnunum, Sensiz bu ömür nasıl geçsin, Dertli başım kaderimsin, Çektiğim dert hasretimsin, Gülme bensiz gülme, Sevme bensiz sevme, Duyma bensiz duyma, İlk göz ağrım dertli başımsın, Bir bulut geçti üstümüzden, Bak şimdi ikimizde sırılsıklamız, Aşkla dolu sevda dolu, Her damlada kabul oldu dualarımız Bazen bir yağmur bazen bir sessin, Bazen karanlık bazen güneşsin, Seninle doğmuş bir mecnunum, Sensiz bu ömür nasıl geçsin, Dertli başım kaderimsin, Çektiğim dert hasretimsin, Gülme bensiz gülme, Sevme bensiz sevme, Duyma bensiz duyma, İlk göz ağrım dertli başımsın |
İpek Böceği
Gel gör beni ne hallere büründüm Kah bir böcek, kah kelebek göründüm İpek oldum bir kozada barındım Elindeyse kov başından kov beni,kov beni Diler isen kirmanında tel eyle Beğenirsen ak omzuna şal eyle Diliyorsan kirmanından tel eyle Beğenirsen ak omzuna şal eyle Yaşmak eyle duvak eyle tül eyle İncelt beni yücelt beni öv beni Seccade yap götür yatak odana Her secdede okşa beni sev beni Ara sıra balkonuna asıver Halı gibi kilim gibi döv beni döv beni Sır veremem her önüme gelene Güvenemem en vefalı kölene Göster beni kadir kıymet bilene Beğenmezse sağ başından sağ beni sağ beni |
Kabahat Seni Sevende
Hayat rüya gibi Aşk bir kumar gibi Kaybettim seni sevgili Yağmur gibi yaşlar Akar gözlerimden Kahrettin beni sevgili Aşk dolu geceler kadar yalnızım Sensizim sensiz Seni başıma taç gözlerime yaş ettim Şu hasta kalbime aşkını ilaç ettim Ben kendi kendimi sen mesut ol diye Kaderimle avutup nasıl da harap ettim Aşk bu mudur ey sevgili Bir aşk vardır bir gönülde Kabahat seni seven Şu benim deli deli gönlümde Sen başka dünyada ben sanki rüyada Bilemedim ey sevgili Ben mi çaresizim sen mi vefasızsın Bulamadım ey sevgili Aşk dolu geceler kadar yalnızım Sensizim sensiz Her nereye baksam acı hatıran var Mazi hançer gibi derinden yaralar Ölmeyen aşkımı öldüren sen oldun Korkarım ki eyvah bize de ayrılık var |
Güvenecek ne sevgili
Nede bir dost kaldı Felek sabret diye diye Yıllarımı çaldı Günler birer yaprak yaprak Dökülürken ömrümüzden Dudak büküp bakıyorsak Ne gelirdi elimizden Böyle gelmiş böyle gitmez Böyle derde sabır yetmez Gözlerim hep yaşlı yaşlı Ağlamak derde kar etmez Dert bir yanda aşk bir yanda Aşk bir yanda sen bir yanda Tükenip de gideceğim Sana hasret şu dünyamda Dert bir yanda aşk bir yanda Aşk bir yanda sen bir yanda Bekliyorum belki bir gün Ölmek için kollarında İnanacak ne sevgili Nede bir söz kaldı Vefasızlık seni benim Ellerimden aldı Uyan artık kara bahtım Uyanda bak geçenlere Kader diye diye geldik Şu kapkaranlık günlere |
Kaderimin Oyunu
Ne sevenim var ne soranım var Öyle yalnızım ki Çilesiz günüm yok dert ararsan çok Öyle dertliyim ki, Bana kaderimin bir oyunumu bu Aldı sevdiğimi verdi zulumu Dünyaya doymadan geçip gideceğim Yoksa yaşamanın kanunumu bu Bıktım artık yaşamaktan Çekmekle bitermi bu hayat yolu Bu yalnızlık bu dertler Bekleyeceğim bekleyeceğim Geri dönmese bile Alıştım kaderin zulmüne artık Bana gülmese bile Geri dönmez artık giden sevgililer Her ümit ufkunda ağlıyor gözler Bitmeyen çilenin derdin sarhoşuyum Kahredip geçiyor en güzel günler Bıktım artık yaşamaktan Çekmekle bitermi bu hayat yolu Bu yalnızlık bu dertler |
Kahrolayım
Hergün seni düşünüpte içmiyorsam kahrolayım Gözyaşımla dolup dolup taşmıyorsam kahrolayım Değişmem seni dünyaya hem ezeli hemde beri Hala seni ilk gün gibi sevmiyorsam kahrolayım Yine seni ilk aşk gibi sevmiyorsam kahrolayım Geceleri düşlerimde gündüzleri hayalimde Işık gibi gözlerimde görmüyorsan kahrolayım Seni bir an unuttuysam Başka sevgili bulduysam Canımdan çok sevmiyorsam Kahrolayım kahrolayım Bir ateşsin yüreğimde bir ümitsin gözlerimde Bir ateşsin yüreğimde bir ümitsin gözlerimde Sen varsın hep özlemimde çekmiyorsam kahrolayım Sen varsın hep özlemimde çekmiyorsam kahrolayım Seni bir an unuttuysam Başka sevgili bulduysam Canımdan çok sevmiyorsam Kahrolayım kahrolayım Hala seni ilk aşk gibi Sevmiyorsam kahrolayım |
Kal Sağlıcakla
Kader defterimin duran bölümü Sana tutsak etti sefil gönlümü Esaret yerine bil ki ölümü Seçerim sevgilim kal, kal sağlıcakla Benimle bir dünya dar, dar geldi sana Seviyorum demek ağır, ağır geldi sana Kara toprak daha yar geldi bana Göçerim sevgilim, kal sağlıcakla Verip gidenlerin son nefesini O sessiz ülkenin efsanesini Hayatla ecelin mesafesini Ölçerim sevgilim kal kal sağlıcakla Çektiğim çileler gelmiyor dilime Söylesen nafile ya sağ nafile Senden vazgeçersem sırattan bile Geçerim kal sağlıcakla |
Kara Çalı
Bıktım artık bıktım artık Bıktım artık her gün ölmekten Ay vefasız bıkmadın mı Beni hep böyle görmekten Sen de ağlayandan zevkini alır oldun Dünya hali gibi sen de mi bozuldun Sevmek yaşamanın temeli değil mi Yazık kendini bile sevmeyi unuttun Git git git git Dilim sana git derse kalbim gel gel diyor Bıkmış gönül çileden aşktan kork kork diyor Ne kararsız insanım gönlüm senden geçmiyor Çok seviyor çok seviyor Bahtıma takılan kara çalı gibi Bıraktın gönlümü toz duman içinde Göz gözü görmüyor bir ihtilal mi var Kaybettim kendimi ben kendi içimde |
Kime Ne
Kime ne kime ne kime ne Gözlerimden sel gibi Yaş olup akıyorsan Gitmek istiyorsan kime ne Gecemden yıldız gibi Meçhule kayıyorsan Kaderini çizdiysen Kime ne Basarim ben bağrıma Koca koca taşları Hıçkırarak ağlarım Kime ne En acı zehirlerle Sararım ben yaramı Avuturum gönlümü Kime ne Umurumda mı ki dünyanın Umurumda mı ki kimsenin Varmışım yokmuşum ben Kime ne Umurumda mı ki dünyanın Umurumda mı ki kimsenin Bu benim kaderimdir Kime ne kime ne kime ne Gidene kal denilmez Gönül bu doymak bilmez Açmışım tokmuşum ben Kime ne Sevilmemiş sevmişim Bir gönül'e girmemişim Güzellik zorla olmaz Kime ne Basarim ben bağrıma Sabır denen taşları Anılarla yaşarım Kime ne |
Kiralık Dünya
Yıldızlarla beraber mehtaplı göklerdeyim Yanımda yoksun ama yine de seninleyim Mehtap "Ay'ın ondördü" Senle beni kim gördü Ben gizli bir sevdanın derinindeyim Yeryüzüne inmenin ne alemi var şimdi Seni gökte bulmanın zevklerindeyim Gam kasavet dert acı şimdi çok uzaklarda Ben senle birleşmenin hayalindeyim Gül yüzünün güllerine nazar değmesin Seni Allah gönderdi bana göresin Yaşamayı yaşayalım senle beraber Bu ricama duygularıma acaba ne dersin Sen kiracı ben kiracı dünya kiracı Sen beni sev bende seni her şey (ömür) bir anlık Sen bana bu düşleri gerçek gibi sevdirdin Bir ihtimal sen beni sevebilirdin Hiç korkmadan sev beni kollarına al beni "Benim sevdiğim sensin" diyebilirdin |
Kolay Değil
Kolay değilmiş seni severken,sana inanabilmek, Bazen bir sıcaklık bazen bir nefrettir,zordur anlayabilmek, Bazen bir ümüdin peşinde boşuna koşup yorulabilmek, Kolay değil,kolay değil, Sana katlanabilmek, Senin arzun budur zaten beni, Her an kahredebilmek, Aşk bir doğuştur aşk bir nefestir,zordur anlatabilmek, Bazen bir sıcaklık bazen bir nefrettir,zordur anlayabilmek, Bazen bir ümüdin peşinde boşuna koşup yorulabilmek, Kolay değil,kolay değil, Sana katlanabilmek, Senin arzun budur zaten beni, Her an kahredebilmek, |
Küstüm Çiçeği
Hasretinden durdu duracak Çok dayanmaz artık yüreğim Yine mi küs olduk yoksa yine mi darıldık Benim küstüm çiçeğim Bir küsüp bir barışıyoruz Ayrılığa mı alışıyoruz Bence biz çok naz yapıyoruz Benim güzel meleğim Yine mi küs olduk yoksa yine mi darıldık Benim küstüm çiçeğim Yollarımız ümitle dolu Kalplerimiz sevgiyle dolu Dillerimiz sitemle dolu değil mi Benim küskün çiçeğim Benim nazlı meleğim Ömrümüzü haram etmezsek Bir gurura kurban gitmezsek Birbirimize yalan demezsek Aşk bizimdir meleğim Yine mi küs olduk yoksa yine mi darıldık Benim küstüm çiçeğim |
Kör Düğüm
Bahtıma hep soruyordum,ben ne zaman seveceğim, Sabret derdi kara bahtım,sana aşkı vereceğim, Sen gelince benliğimi,bilmediğim bir his sardı, Kalpten kalbe ikimizi,bağlayan bir düğüm vardı, Gözlerine her bakışta, Gözlerime yaş doluyor, Gönlüm sanki kanat açmış, Mutluluktan uçuyor, Kararan bahtıma bir ışık verdin, Değişen dünyama geldin hoşgeldin, Kararan bahtıma bir ışık verdin, Daha önceleri nerelerdeydin, Bir o yana bir bu yana,bir toz gibi savrulmuştum, Aşkımdan gerçek aşkı,bulamadan kaybolmuştum, En sonunda aşkın yalan olduğuna inanmıştım, Sen gelince sevgin ile sanki yeniden doğmuştum, Gözlerine her bakışta, Gözlerime yaş doluyor, Gönlüm sanki kanat açmış, Mutluluktan uçuyor, Kararan bahtıma bir ışık verdin, Değişen dünyama geldin hoşgeldin, Kararan bahtıma bir ışık verdin, Daha önceleri nerelerdeydin, |
Leyla İle Mecnun
Bir feryat yıllarca cevapsız kaldı Öyle bir feryat ki bu duyan ağladı Hasret dolu çile dolu sevgi dolu dert dolu Böyle aşk dünyada hiç yasanmadı Hasret dolu çile dolu sevgi dolu dert dolu Böyle aşk bir daha yaşanmadı Aşkımın göz yaşları tek ümidim hala Döktüğüm kanlı yaş yalnızlık ne bela Mahserde seninim senin leyla Ölmek bir son değil bize seven ölümsüzdür Leyla Dünya durdukça biz varız sevdikçe leyla biz varız leyla Bir efsane olduk dertle çilede Hep sordular mecnun leylan nerede Dedim ki leylam benim feryadımda Kaderimde kederimde son nefesimde Hep sordular mecnun leylan nerede Dedim ki leylam benim gündüzümde hem gecemde Kaderimde kederimde her nefesimde |
Mevsim Mevsim
Mevsim mevsim, çiçek çiçek Baharlar deli edecek Her mevsimde sevdan beni Ha öldürdü öldürecek Doymam sana doyamam ki Senin gibi bulamam ki Dalga dalga yağmur yağmur Aşkın beni eritecek Doymam sana doyamam ki Bütün aşklar sen de sanki Dalgalarla yağmurlarla Aşkın beni bitirecek O davetkar bakışların Çatılmayan o kaşların Ağlıyorken göz yaşların Bana seni öğretecek |
Musalla Taşı
Bir gün içki dolu vücudum Musalla taşına konursa Sen bilirsin meyhaneci onu nasıl sevdiğimi Namazım kılınır da Merhumu nasıl bilirsiniz diye sorulursa Tek suçu aşka inanmaktı İyi biliriz dersin değil mi Dertliyim derdim dünyadan büyük Meyhane evim sarhoşlar dert arkadaşım Elimde sigaram dumanı da bir başka yük Anam da babam da sensin şarap Meyhaneci bir tek sırdaşım Geçti artık değil mi bizim bizim Neşemiz her şeyimiz Hayat ızdırap felek kahpe kahpe değil mi Her yudumda damla damla artan kederimiz Gün gelir de meyhaneyi mezar yapar değil mi |
Müsaden Olursa Ben Gidiyorum
Seninle tanışmam geçen kışındı Romandın gözlerin satırbaşındı Okuya okuya ismin aşındı Bu aşkın modası geçti diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum Eşkıya bakışın beni yıldırdı Hançeriyle gururuma saldırdı Gönlüm ayrılığa kadeh kaldırdı Hasretin zehrolsa içti diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum Bir zaman gözyaşı döktü sürekli Nerede o eski yufka yürekli Kelebek gönlüme çiçek gerekli Senin ilkbaharın geçti diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum Masallar anlatıp avutamazsın Talihim gözünü açtı diyorum Ninniler söyleyip uyutamazsın Gönlümün uykusu kaçtı diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum Madem ki akıyor gençlik su varı Kalmasın olmadık arzusu bari İşinin erbabı gönlüm süvari Kıskıvrak bir kısrak seçti diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum |
Ne Değişti
Ne değişti benden sonra, aşk mi değişti Sığamadım şu gönlüne, bilmem ne işti Ben aşkımı yere göğe sığdıramazken Sen öyle bir yere gittin ki o ne gidişti Duydum ki için için ağlıyormuşsun Ayrılığı kadere bağlıyormuşsun Gülüşümü sevişimi sıcak busemi Gezdiğim yerlerde arıyormuşsun Çok değişti senden sonra, her şey değişti Sayende bir yeni Leyla-Mecnun yetişti Sen anılar albümünde yerini alırken Aşkım bu ayrılığa karar vermişti |
Ne Kaybederdin
Bir günah işledim bi af diledim, Üstünde durmasan ne kaybederdin, Hemen her fırsatta bir tokat gibi, Yüzüme vurmasan ne kaybederdin, Neyin eksillirdi, beni affetsen, Ne vardı kalbimi tekrar fethetsen, Ne olur birazda bizden bahsetsen, Hep onu sormasan ne kaybederdin, Yakamı tutmasan yargılar gibi, Ahiret gününde sorgular gibi, Her yerde hatamı sergiler gibi, Yüzüme vurmasan ne kaybederdin, Evli olasakta keyfe kederdi, Gönül nikahımız bize yeterdi, Şeytana uyupta bu kadar derdi, Başıma sarmasan ne kaybederdin, Hiç şansım kalmadı dönsende geri, Yitirdim verdiğin bütün değeri, Aşkıma emanet ettiğin yeri, Bu kadar kırmasan ne kaybederdin, Yakamı tutmasan yargılar gibi, Ahiret gününde sorgular gibi, Her yerde hatamı sergiler gibi, Yüzüme vurmasan ne kaybederdin |
Ne Olacaksa Olsun
Bilmemki bilememki sonumuz ne olacak Belki de bir mucize bizede rastlayacak Her derdin bir çaresi var elbet biliyorum Bir gün bulurum diye sabırla bekliyorum Ne olacaksa olsun bizim halimiz Biz böyle kadere layık değiliz Her gün türlü çileyle acıyla yaşıyorum Bunca yıldır nasılda yaşadım şaşıyorum Atarım desem atamam bende can taşıyorum her gün buna kanaat yeniden başlıyorum Ne olacaksa olsun bizim halimiz Biz böyle kadere layık değiliz |
Ne Oldu Gülüm
Gülde suçsuz bu sessizlik Aşkta beladır sensizlik Seni görmemekte seni Sevmemekte talihsizlik Ne oldu gülüm ne oldu yavrum Gözlerin yaşla dolmuş ne oldu ömrüm Al sana kucak kucak Mutluluklar sıcak sıcak Ağlama gülü ver yavrum Kalpten kalbe bir yol vaki Senden gelir sana gider Şu alemde seni benden daha fazla Seven göster seven göster Bana ne diyemem bana ne diyemem Senden gelen dertlere bana ne diyemem Senin derdin benim derdim Başımın üstünde yerim Ağlama gülüver yavrum |
Nerden Bileceksin
Ufka uzanan yolu sana gelen yol sanıp, Kendime güldüğümü nerden bileceksin, Dün buzdan bir dağ iken hayaline aldanıp, Birden çözüldüğümü nerden bileceksin Yılların arkasında biçare kaldığımı, Felekten neşe diye dertleri çaldığımı, Şu koskoca alemde yalnızmı kaldığımı, Nihayet öldüğümü nerden bileceksin, Ne bir başkası girdi şu gönülden içeri, Ne bir yabancı çıktı gönül kapısından, Tanrının bir hakkı için ilk sevdiğim sen oldun, Bana derman bulunmaz senden başkasından, Yılların arkasında biçare kaldığımı, Felekten neşe diye dertleri çaldığımı, Şu koskoca alemde yalnızmı kaldığımı, Nihayet öldüğümü nerden bileceksin, |
Nerede
Beni ne benden sor nede neşeden Beni bilmek istersen sor aşk ve çileden Dil kötü söylerse gönül kırılır Kırma sakın bir hasretin aşığım ben Sevmenin zamanı geldi geçiyor Bulamadım bir seveni canı gönülden Nerede nerede Gönlümün Leyla'sı nerde Nerede nerede Belalım nerde Mutluluk sevince ele geçendir Gülmeyi bilen sevgiye kıymet verendir Şu koca dünyanın nesi var başka Bedbaht olanlar sevgıyı inkar edendir |
Neredesin Sevgilim
Çektiğim bu matem hasretten değil Aşkının kurbanı olduğumdandır Ömrüme sardığım bu kara bela Bir tek sana bağlı kaldığımdandır Sen olmazsan ne olur bilir misin gönlümde Ne hayat ne sebep kalır şu koca yeryüzünde Kapıldım bahtım diye vefasız sevgiliye Teslim ettim ellerimle gönlümü sev diye Şimdi oldum sevgilim gönlünün pervanesi Anladım ki bu dünya dertler meyhanesi Herkes kendi derdine düşmüş çare arıyor Açılan her yarayı bir sevgili sarıyor Nerdesin sevgilim Nerdesin kaderim Ben böyle acıya derde İsyan ederim Kim bilecek sevenin neler çekeceğini Kim bilirdi aşkımızın acı vereceğini Bilemedim sevgilim hayat bu mu aşk bu mu Her seven yara almış belki aşkta kanun bu |
Neyi Değiştirdikki
Sevgiyle bakarsan yaralanırsın Hakkını ararsan karalanırsın Değmeyen bir şeyle paralanırsın Neyi birleştirdik ki dertlerden başka Doğruyu ispatla paralanırsın Neyi birleştirdik ki dertlerden başka Neyi değiştirdik ki sevgililerden başka Neyi geliştirdik ki bencilliklerden başka Sevgisiz bir dünyanın yalnızlıklarındayız Neyi eleştirdik ki yanlışlıklardan başka Yerlere vurduğun baş tacın olur Geciken adalet nefret doğurur Bir kurşun belki de amacın olur Neyi gücendirdik ki doğrudan başka Yorulur sevgililer aşklar bile yorulur Gönül suç işlemişse elbet hesap sorulur Vicdanlar hakem olur bir cezası bulunur Neleri savunduk ki haksızlıklardan başka Neyi değiştirdik ki sevgililerden başka Neyi geliştirdik ki bencilliklerden başka Sevgisiz bir dünyanın yalnızlıklarındayız Neyi eleştirdik ki yanlışlıklardan başka |
O Benim
Seni kaybetmekten naden korkmayayım, Neden sen dururken dertleri sarayım, İste şu dünyayı zamanı durdurayım, Nerede kal dersen hep orada kalayım, Gönlünde mutlluluk yüzündeki tebessüm, Olayım,olayım,olayım,olayım, Gönlünde Mutluluk olayım Bazen aç bazen tok ömür tatmadık mı? Bu aşkı beraber biz yaratmadık mı? Her kalp atışında heyecan duyuyorsan, Senide seven var diye inanıyorsan, Her zaman bu aşkta kaderi arıyorsan, O benim,o benim,o benim,o benim Kaderim sevenim o benim İste şu dünyayı zamanı durdurayım, Nerede kal dersen hep orada kalayım, Gönlünde mutlluluk yüzündeki tebessüm, Olayım,olayım,olayım,olayım, Gönlünde Mutluluk olayım |
O Senmiydin
O senmiydin bir zamanlar benim sevdiğim O senmiydin dertlerini zevk edindiğim Çok değiştin son günlerde bana sevdiğim Yetmedimi her arzuna boyun eğdiğim Nerde o duygular nerde hani o sevgin Ya sen eski sevgili ol ya ben gideyim Sen değilsin sen değilsin benim sevdiğim Nerde ömrüm nerde gülüm canım verdiğim Ne dediysem ne yaptıysam yaranamadım Köle gibi peşindeydim hep adım adım Hayatıma küstüm sana darılamadım Aşkın benden güçlü imiş ayrılamadım |