![]() |
Cevap : Günün Sözü
Hayatımda bir ağaç kadar güzel bir şiir görmedim.Şiirleri yapanlar benim çılgınlar,fakat ağaçları yaratan Allah'tır.
[Longfellow] |
Bilmek yeterli değildir,uygulamalıyız.İstemek yeterli değildir,yapmalıyız.
(Goethe) |
Kim kendi bozuk halini düzeltirse,kendini çekemeyenlere
fırsat vermemiş olur. Ali bin Muhammed |
Ne bilir okumayan Mushaf-ı hüsnün şerhin
Yere gökten ne için indiğini Kur'an'ın Fuzuli Ey sevgili!.. Senin güzellik kitabının şerhini okumayan kişi Kur'an-ı Kerîm'in gökten yere niçin indirildiğini nereden bilsin?!.. |
Erkek çocuk ile babası arasındaki tek fark oyuncaklarının fiyatıdır. Jurg Weber
|
İnsanın tüm evrende kesin olarak düzeltebileceği tek bir şey vardır: kendisi. Aldous Huxley
|
Oyun bittiğinde Şah ve piyon aynı kutuya girer. İtalyan atasözü
|
Yenileceğinden korkan, daima yenilir. "Yıldırım Beyâzîd" |
Düşmandan yüz çevirmek korkaklıktır. Benim ikbalim yücedir. Talihsizlik ise düşmanın nasibidir. "Fatih Sultan Mehmed" |
imzam yeterli:))
|
Bela insanın diline bağlıdır. Bir kimse bir şeyi ‘yapmam’ dedi mi, şeytan her işini bırakıp onu yaptırana kadar uğraşır." Hz.Muhammed s.a.v |
Alıntı:
ÇOK DOĞRU Bİ SÖZ. BAŞIMA GELDİ |
Bil ki, sana söz tasiyan, senden de tasir.
Seni sende olmayanla öven kimsenin, seni sende olmayan seyle kötülemesinden emin olamazsin. (Hasan-i Basrî) Baskasi düstü mü <<cürük tahtaya basmasaydi>> deriz. Kendimiz düsünce, bastigimiz tahtanin cürük olmasindan sikayet ederiz. (Cenap Şehabettin) |
Bütün savaşları dövüşemeyecek kadar korkak olan bu yüzden de kendileri adına dövüşmek için dünyanın gençlerini cepheye süren hırsızlar çıkarır. "Emma Goldman" (Amerika'yı daha doğrusu Bush'u kastetmiş olmalı:rolleyes:) |
Türk gibi ölüme gülerek bakan bir eri başka hiçbir ulusta bulamazsınız. Yalnız ona iyi bir komutan gerektir. "Mulman" |