![]() |
Cevap : Günün Sözü
Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep Dediler ilim geride, illa edep illa edep. Yunus Emre |
Hiç kimse duymak istemeyen biri kadar sağır olamaz...Shakespeare
|
Bizi hayattan şikayete yönelten şey; karşılaştığımız zorlukların büyüklüğü değil mücadele gücümüzün azlığıdır.
Taylor |
Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir. Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı.
Elie Wiesel |
hayat 3 günden ibarettir.
dün................ bugün............ ve yarın.......... |
Sakladığın sır senin esirindir, açığa vurursan sen onun esiri olursun...
Hz.Ali |
"Mücadelesiz hayat, tabutunun tahtası çürümeden ismi unutulup gidenlerin hayatı olabilir"
Falih Rıfkı Atay |
Elmas nasıl yontulmadan kusursuz olamazsa,insan da acı çekmeden olgunlaşamaz.
Confucius |
"Aç herkese açabildiğin kadar sineni, ummanlar gibi olsun. İnançla geril ve insana sevgi duy. Kalmasın, alâka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül.” |
Ölüm size gelmeden önce hayatın kıymetini bilin. Hz. Muhammed (s.a.v) |
Kargalar öterken bülbüller susar. (Mevlana)
|
"İyi adam" dediğimiz kendimize en çok benzeyendir.
(?) |
Bazıları "Ben Allah'ı severim; ondan korkmam!" der. Bilmez ki, korku, sevginin ta merkezine yerleştirilmiştir. Sevgi korkunçtur. Dağın tepesini seven, uçurumdan nasıl korkmaz! .. Necip Fazıl Kısakürek |
Dünün geçti yarınında, belli değil, öyleyse bugününü iyi geçirmeye bak... Hz.Ali |
Zaman: ''Ve nihayet, kah geçtiği için hayıflanılıyor, kah geçmesi için her şey yapılıyor, kah geçmemesi için hiç bir şey yapılmıyor. Ve o, yalnız geçiyor.'' Necip Fazıl Kısakürek |