![]() |
Türkü Sözleri 4
Yaylalarda gezersin Denizli-Şinasi Uslu Mansur Kaymak Yaylalarda gezersin, Keklik gibi sekersin. Ak kayanın başında, Yanık yanık ötersin. Çıktım yayla yoluna, Varem gidem yanına. Şu yörüğün oğlunun Necap girsem koluna Yaylalardan inersin, Al basmalar giyersin. Akşamlar da olunca, Nerelerde dünersin. Çıktım yayla yoluna, Varem gidem yanına. Şu yörüğün oğlunun Necap girsem koluna Yaylların ayranı, Bugün kurban bayramı. Gız annenden istesem, Acep gönlün olmamı. Çıktım yayla yoluna, Varem gidem yanına. Şu yörüğün oğlunun Necap girsem koluna --->: Türkü Sözleri 4 frmacil beşinci 5 sayfa --->: Türkü Sözleri 4 |
Türkü Sözleri 4
Yazımı Kışa Çevirdini zzet Altınmeşe Yazımı kışa çevirdin Karlar yağdı boşa Leyla'm Viran oldu evim yurdum Ne söylesem boşa Leyla'm Her an gözümde perdesin Nere baksam sen ordasın Mevlâ'm ayrılık vermesin Göğde uçan kuşa Leylâ'm Yardan ayrı kalmak ölüm Söyle ne olacak halım Böyle kader böyle zulum Gelir Garip başa Leyla'm |
Türkü Sözleri 4
Yemen Bizim Neyimize İsmail Özden Yemen Bizim Neyimize? Sıvan Düştü Evimize Bak Yavrular Yetim Kaldı Güvenmeyin Beyinize Basma Fistan Kirlenirse Başta Lecek Düglenirse Ya Kimlere Baba Desin Yetim Yavrum Dillenirse Günden Yanı Soldu M'ola Yerden Yanı Uludu M'ola Yiğidimin Ala Gözün Karıncalar Oydu M'ola |
Türkü Sözleri 4
Yeşil Ayna Takındın Mı Beliene Yozgat-Fahri Akbilek-Nida Tüfekçi Yeşil Ayna Takındın Mı Beline, Gelin Kurban Olam Tatlı Diline Anam Diline Sen Düşürdün Beni Âlem Diline, Kendi Melül Melül Gözü Yaşlı Da Yar Sen Sefa Geldin, Benim İle Mercimeği Daşlı Da Yar Sen Sefa Geldin Çarşıdan Aldırdım Yeşil Aynayı, Boşa Çiğnemişim Yalan Dünyayı Anam Dünyayı Ne İstanbul Koydun Ne De Konya’yı Kendime Münasip Yar Bulamadım Sen Sefa Geldin |
Türkü Sözleri 4
Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere Sivas-Bahattin Alpaslan-Osman Özdenkçi Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere Sen Düşürdün Beni Dilden Dillere Başım Alıp Gidem Gurbet Ellere Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Sevdiğim Cemalim Güneşim Mahım Seni Seven Aşık Çeker Ezvahın Getir El Basayım Kelamullahın Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Gel Seninle Bir Ahduman Kuralım Bağlanalım Bir Karara Varalım Verdiğimiz Sözde Hemen Duralım Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Sen |
Türkü Sözleri 4
Yiğidim Aslanım Nazım Hikmet-Zülfü Livaneli Şu Sılanın Ufak Tefek Yolları Ağrıdan Sızıdan Tutmaz Elleri Tepeden Tırnağa Şiir Dilleri Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor Bugün Efkarlıyım Açmasın Güller Yiğidimden Kara Haber Verdiler Demirden Döşeği Taştan Sedirler Yiğidim Aslanım Bumda Yatıyor Ne Bir Haram Yedi Ne Cana Kıydı Ekmek Kadar Temiz Su Gibi Aydın Hiç Kimse Duymadan Hükümler Giydin Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor Mezar Arasında Harman Olur Mu On Üç Yıl Mahpusta Derman Kalır Mı Azrail'e Sorsam Canım Alır Mı Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor |
Türkü Sözleri 4
Yoğurt Koydum Dolaba Elazığ-Hafız Osman Öge-Banttan Yazıldı Yoğurt Koydum Dolaba Ellere Vay Bugün Başım Kalaba Ellere Vay Ellere Hanım Canım Ellere Vay Giymiş Pembe Şalvarı Ellere Vay Sallanır Saçakları Yerlere Vay Kalaylı Tas Yoğurdu Ellere Vay Seni Kimler Doğurdu Ellere Vay Seni Doğuran Ana Ellere Vay Bal İlen Mi Doğurdu Ellere Vay Yoğurdun Üstü Kaymak Ellere Vay Olur Mu Yare Doymak Ellere Vay Yare Doydum Diyenin Ellere Vay Caizdir Boynun Vurmak Ellere Vay |
Türkü Sözleri 4
Yol Üstünde Dikili Taş Eskişehir-Necip Önalp-Mustafa Hoşsu Yol Üstünde Dikili Taş, Ah Aman Amman Amman. Bir Evde İki Kardaş, Sevdiğim Aman. Biri Kaynım Olursa, Sevdiğim Amman. Biri Bana Arkadaş, Sevdiğim Amman. Gökten Zembil İniyor, Fırıl Fırıl Dönüyor. Ateş Misin Sevdiğim, Seni Gören Yanıyor. |
Türkü Sözleri 4
Yol Ver Dağlar Aşık Yener-İsmail Özden Başı Duman Pare Pare Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana Gönlüm Gitmek İster Yare Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana Ömrümün Uzun Yolu Geçip Gitsem Yare Doğru Gözlerim Yaş Dolu Dolu Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana Aşık Olmak Benim Kârım Çok Aradım Nazlı Yarim Dûdû Dillim Sitemkârım Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana Karlı Dağından Esmedim Ben O Yare Hiç Küsmedim Daha Umudum Kesmedim Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana |
Türkü Sözleri 4
Yol Ver Dağlar Karacaoğlan-Musa Eroğlu Bugün çay bulandı yarın durulmaz Yol ver dağlar ben sılama varayım Karlı dağlar varayım Zalım dağlar varayım Muhabbetli yardan gönül ayrılmaz Yol ver dağlar ben sılama varayım Karlı dağlar varayım Zalım dağlar varayım Gurbet elde efkarım var zarım var Sılada bekleyen nazlı yarim var Bizi ayırana intizarım var Karlı dağlar yaz gele Zalım dağlar tez gele Bizi ayırana intizarım var Oy dağlar Yol ver dağlar ben sılama gideyim Karlı dağlar gideyim Zalım dağlar gideyim Ezeli de Karacaoğlan ezeli Döküldü bağların gülü gazeli Gurbet elde ben nideyim güzeli Karlı dağlar güzeli Zalım dağlar güzeli Gurbet elde ben neyleyim güzeli Oy dağlar Yol ver dağlar ben sılama gideyim Karlı dağlar gideyim Zalım dağlar gideyim |
Türkü Sözleri 4
Yola Gel Sevdiğiim Sivas-Halil Söyler-TRT Mzk Dair Bşk Yola gel Sevdiğim yola gel yola O pambuk ellerin boynuma dola Dilerim allahtan gül benzin sola Kar yağdı başıma vay beni beni Doğurmaz olaydın anam sen beni Yanarım yanarım tütünüm tütmez Virana bağlarda bülbüller ötmez Yaram pek derindir melhem kar etmez Kar yağdı başıma vay beni beni Doğurmaz olaydın anam sen beni --->: Türkü Sözleri 4 frmacil altıncı 6 sayfa --->: Türkü Sözleri 4 |
Türkü Sözleri 4
Yörükler Yaylası Rumeli-Osman Pehlivan-Muzaffer Sarısözen Yörük De Yaylasını Aman Yaylayamadım İmanım, Divane Gönlümü Eğleyemedim. Diyecek Sözümü De Aman Söyleyemedim İmanım. Yaylamam Yaylanda Kar Olmayınca Vay Eğlemem Gönlümü Yar Olmayınca Vay. Yörük De Yaylasında Aman Süt Bakır Bakır İmanım, Sevdiğim Güzelin Gözleri Çakır. Güle De Bülbül Konmuş Aman Ne Güzel Şakır İmanım. Yaylamam Yaylanda Kar Olmayınca Vay Eğlemem Gönlümü Yar Olmayınca Vay |
Türkü Sözleri 4
Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar Edirne-Yöre Kadın Ekibi-Ümit Kaltancıoğlu Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar, Aşrı Aşrı Memlekete Kız Vermesinler Annesinin Bir Tanesini Hor Görmesinler, Uçan Da Kuşlara Malûm Olsun, Ben Annemi Özledim. Hem Annemi Hem Babamı, Ben Köyümü Özledim. Annemin Yelkeni Olsa Açsa Da Gelse, Babamın Bir Atı Olsa Binse De Gelse, Kardeşlerim Yolları Bilse De Gelse. Uçan Da Kuşlara Malûm Olsun, Ben Annemi Özledim. Hem Annemi Hem Babamı, Ben Köyümü Özledim. |
Türkü Sözleri 4
Yürü Güzel Yürü Yol Almazsın Yürü Güzel Yürü Yol Alamazsın Azrail Olsan Can Alamazsın Hele Sen Dünyayı Kalbura Koysan Benden Muhabbetli Yar Bulamazsın Sular Olsam Yeraltından Akmayım Yarim Senden Gayrisine Bakmayım Eğer Senden Başkasına Bakarsam Yedi Sene Döşeklerden Kalkmayım Yörü Dilber Yörü Ömrümün Varı Eridi Kalmadı Dağların Karı |
Türkü Sözleri 4
Zaman Oldu Aşık Mahsuni Şerif Öyle Bir Zamana Düştük Küfrün Adı İman Oldu Doğru Dürüst Gider İken Hakkın Yolu Duman Oldu Koyun Sesi Kurdun Sesi Bir Çıkıyor Neyin Nesi Adamın Adam Sevmesi Geçti Hayli Zaman Oldu Dost Rüzgarı Kesti Hızı Okşadı Gitti Camızı Daha Dünün Suratsızı Şimdi Kaşı Keman Oldu Irgat Koşar Ekmek Zalım Ele Geçmez De Bakalım Der Mahsuni Benim Halım Korkarım Ki Yaman Olur |
Türkü Sözleri 4
Zamanede Bir Hal Gelmesin Başa Kul Hüseyin-? Zamanede Bir Hal Gelmesin Başa Ahdı Bütün Sadık Bir Yar Kalmamış Efendim, Tabibim, Cananım Kalleş Yar Olana Dost Demem Haşa N'olacak Muhannet Meydan Görmemiş Ben Bir Yar İsterem Derun-U Dilden Sarfede Varını Geldikçe Elden Efendim, Tabibim, Cananım Beni Setreyleye Abudan Elden Her Yüze Gülen Yar Olmuş Olmamış Hüseyin Beyhude Ah Etme Naçar Bir Kapı Örterse Birini Açar Efendim, Tabibim, Cananım Buna Dünya Derler Hepisi Geçer Hangi Günü Gördün Akşam Olmamış |
Türkü Sözleri 4
Zamanıyım Ben Hüseyin Karakuş Beşinci Mevsimin Açmış Gülleri Nerde Kalmış Hani İnsan Değeri Kefende Gözü Yaşlı Anaların Yeniden Doğmanın Zamanıyım Ben Bırakın Da Akarsular Yol Alsın Değmeyin Bebeğe Doğup Ağlasın Yaralı Gönlüme Bir Tas Tuz Basın Konuşan Dillerin Zamanıyım Ben Çelik Bir Bedene İşlemez Kurşun Bir Çocuğun Canı Acep Kaç Arşın Kan Kokar Toprağım Çok İyi Düşün Bu Yalan Kulların Zamanıyım Ben Karakuşlar Gibi Gökte Uçana Dur Diyenler Olur Giden Zamana Bir Ehli Sohbette Kendin Bilene Konuşan Tellerin Zamanıyım Ben |
Türkü Sözleri 4
Zap Suyu Derin Akar Van-Sami Yılmaztürk-İlhan Erten Zap Suyu Derin Akar Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Can Alır Yürek Yakar Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Ben Sevdim Eller Aldı Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Bana Da Kimler Bakar Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Oy Sinem Mi Sinem Mi, Yar Sinem Mi Sinem Mi, Yar Sinem Sinem Sinem Mi, Yar Sinem Mi Sinem Mi. Zap Suyu Aktı Geçti Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Sinemi Yaktı Geçti Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Güzellerin İçinden Giz Oy Sinem Mi Sinem Mi, Benim Yarimi Seçti Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi. Oy Sinem Mi Sinem Mi, Yar Sinem Mi Sinem Mi, Yar Sinem Sinem Sinem Mi, Yar Sinem Mi Sinem Mi. Zap Suyu Geçit Vermez Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Sırrına Akil Ermez Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Öyle Bir Yare Düştüm Yar Oy Sinem Mi Sinem Mi, Sırrına Akil Ermez Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi. Oy Sinem Mi Sinem Mi, Yar Sinem Mi Sinem Mi, Yar Sinem Sinem Sinem Mi, Yar Sinem Mi Sinem Mi. |
Türkü Sözleri 4
Zevzek Aşık Mahsuni Şerif Bir Elinde Kadeh Var Nerden Gelirsin Canım İçip De Ağlamayı Derman Bilirsin Canım Dünya Fani Bahçedir Birgün Ölürsün Canım Adam Olamadın Gitti Zevzek Beni Bilemedin Gitti Zevzek Yürü Be Yürü Be Yürü Be Yürü Be İnsan Değilsin Kendini Bilmeyen Canım Eli Ne Bilsin Halkı Halkı Halkı Halkı Hakkı Ne Bilsin Hele Bak Şu Aynaya Yüzün Yüze Benzer Mi Ta Sabahtan Uyumuş Gözün Göze Benzer Mi Vay O Boyun Devrilsin Özün Bize Benzer Mi Mahsuni Bu Haliyle Nereye Vardın Canım Sen Bu Ele Gelmeden Nerde Yatardın Canım Belinde Barabellom Kimi Kurtardın Canım |
Türkü Sözleri 4
Zeytinyalı Yiyemem Bursa-İhsan Kaplayan-Muzaffer Sarısözen Zeytin Yağlı Yiyemem Aman, Basma Da Fistan Giyemem Aman. Senin Gibi Cahile, Ben Efendim Diyemem Aman. Kaldım Duman İçi Dağlarda, Sevgili Yarim Nerelerde. Asmadan Üzüm Aldım, Sapını Uzun Aldım. Verin Benim Yarimi, Annemden İzin Aldım. Kaldım Duman İçi Dağlarda, Sevgili Yarim Nerelerde. Kara Üzüm Asması, Yeşil Olur Yazması. Ben Yarimden Ayrılmam, Kara Yazı Yazması. Kaldım Duman İçi Dağlarda, Sevgili Yarim Nerelerde. |
Türkü Sözleri 4
Zülüf Dökül'müş Yüze Kırşehir-Neşet Ertaş-Nida Tüfekçi Zülüf Dökülmüş Yüze Aman, Kaslar Yakışmış Göze Aman Aman. Usandım Bu Canımdan Aman Aman, Dert İle Geze Geze. Bu Ellerde Gez Gayri Aman, Kâtip Ol Da Yaz Gayri Aman Aman. Bir Kazma Al Bir Kürek Aman Aman, Mezarımı Kaz Gayrı. Gün Doğdu Aştı Böyle Aman, Gönüldür Coştu Böyle Aman Aman. Sen Orada Ben Burda Aman Aman, Ömrümüz Geçti Böyle --->: Türkü Sözleri 4 frmacil yedinci 7 sayfa --->: Türkü Sözleri 4 |
Türkü Sözleri 4
Iğdırın Al Alması Iğdır-Yusuf Yıldırım/K.Çiftçi/N.Ergin-Muzaffer Sarısözen Iğdırın Al Alması Ay Balam, Yemeye Bal Alması, Yar Gelene Galdı, Yaremin Sağalması, Ölürem...... Ölürem Yar, Sefirem Yar, Yanıram Yar, Yar.... Deryada Deryalıklar Ay Balam, Suda Oynar Balıklar, Ne Bu Sevda Olaydı, Ne De Bu Ayrılıklar, Ölürem...... Ölürem Yar, Sefirem Yar, Yanıram Yar, Yar.... Sorma Benden Haralı Ay Balam, Gönlüm Senden Yaralı, Yarimi Sorarsanız, Azerbaycan Maralı, Ölürem Yar, Sefirem Yar, Yanıram Yar, Yar.... |
Türkü Sözleri 4
İki Büyük Nimetim Var Neset Ertaş İki büyük nimetim var Biri anam biri yarim İkisine de hörmetim var Biri anam biri yarim Ana deyip de geçilmez O yar anadan seçilmez İkisine de kıymet biçilmez Biri anam biri yarim Birisi var etti beni Birisi yar etti beni İkisinin de birdir yari Biri anam biri yarim |
Türkü Sözleri 4
İki Dağın Arasında Kalmışam Şanlıurfa-Mehmet Özbek-Mehmet Özbek İki Dağın Arasında Kalmışam Bülbül Kimin Daldan Dala Konmuşam Ne Gün Görüp Ne Miraz Almışam Ana Beni Bu Zalımlar Vurdular Oy Vurdular Da Alkanlara Koydular Oy Mezar Arasında Harman Olur Mu Kama Yarasına Derman Olur Mu Osmanı Vuranda İman Olur Mu Yıkılır Mı Hastane Binası Sarılır Mı Genç Osmanın Yarası Sende Kama Bende Sevda Yarası |
Türkü Sözleri 4
İki Gözüm İki Çeşme Özer Şenay Ben Gurbetin Kucağında, Düse Kalka Yoruldum. Bir Zalimin Ocağında, Can Evimden Vuruldum. İki Gözüm İki Çeşme, Yanaklarım Islanır. Bu Gidişle Deli Deli Gönlüm, Dert Çektikçe Uslanır. Esme Rüzgar Deli Deli, Aklım Başımda Değil. Bu Gidişle Benim Sonum, Galiba Belli Değil. İki Gözüm İki Çeşme, Yanaklarım Islanır. Bu Gidişle Deli Deli Gönlüm, Dert Çektikçe Uslanır. |
Türkü Sözleri 4
İnce Giyerim İnce Tekirdağ-Sadet Karaca-Muzaffer Sarısözen İnce Giyerim İnce, Pembe Yakışır Gence. İnsan Bir Hoş Oluyor, Sevdiğini Görünce. Of Sen Yana Ben Cama, İkimizin Resmini Çıkarsınlar Yan Yana. Derelerin Çakılı, Nerden Aldın Akılı. Döne Döne Oynuyor , Ağabeyimin Çakırı. Of Sen Yana Ben Cama, İkimizin Resmini Çıkarsınlar Yan Yana. Dereler Çakıl Taşlı, Ördekler Yeşil Başlı. Benim Sevdiğim Dilber, Al Yanak Kalem Kaşlı. Of Sen Yana Ben Cama, İkimizin Resmini Çıkarsınlar Yan Yana. |
Türkü Sözleri 4
İnsan Kısım Kısım Sivas-Ali Delice-Ankara Rad. THM Müd. İnsan Kısım Kısım Hey Hey Yer Damar Damar, Kaşların Nameli Yüzlerin Kamer Yüzlerin Kamer. İnce Bel Üstüne Yar Yar Olayım Kemer, Yakışır Bellere Canan Sar Beni Beni. Değişmiş Rengini Canan Olmuş Üveyik, Şahine Benziyor Gözlerin Rengi Gözlerin Rengi, Sen Bir Avcı Ol Da Yar Yar Ben Olam Geyik, Doldur Tüfeğini Hey Hey Vur Beni Beni. |
Türkü Sözleri 4
İnsan Olmaya Geldim Nimri Dede- Arif Sağ İkilik Kinini İçimden Atıp Özde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Taht Kuralı Ariflerin Gönlüne Sözde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Serimi Meydana Koymaya Geldim Meğerse Aşk İmiş Canın Mayası Ona Mihrabımış Kaşın Arası Hakkın İşlediği Kudret Boyası Yüzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Bütün Mürşidlerin Tarif Ettiği Sadıkların Menziline Yettiği Enmiyanın Evliyanın Gittiği İzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Ben De Bir Zamanlar Baktım Bakıldım Nice Yıllar Bir Kemende Takıldım O Aşkı Mecazla Yandım Yakıldım Közde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Süregeldim Aşk Meyini İçerek Her Bir Akı Karasından Seçerek Varlık Dağlarını Delip Geçerek Düzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Gör Ki Nimri Dede Şimdi Neyleyi Gerçek Aşkı Her Gönüle Söyleyi Her Türlü Sefaya Veda Eyleyi Sazda Ben Bir İnsan Olmaya Geldim |
Türkü Sözleri 4
İpek Mendil Dane Dane S ivas -Nuri Üstünses-Muzaffer Sarısözen İpek Mendil Dane Dane Yuğdular Serdiler Güle Ana Oğlunu Yuğdular Başucunda Döne Döne Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Evlerin Önü Arpa Kırat Gelir Kırpa Kırpa Benim Yavrum Hastalanmış Kuru Yerde Yata Yata (Mapuslarda Yata Yata) Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Evlerinde Var Makine Derdimi Dökeyim Kime Benim Yavrum Hastalanmış Götürmemişler Hekime Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Nasıl Edek Nereye Gidek Derdimizi Kime Diyek Suçu Yalnız İnsan Sevmek Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Evlerinin Önü Yonca Yonca Çıkmış Dam Boyunca Bu Yoncayı Kim Biçecek Celal Oğlan Olmayınca Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy |
Türkü Sözleri 4
İreyhan Eker Misin Sivas-Sırrı Sarısözen-Muzaffer Sarısözen İreyhan Eker Misin,(Lili Yar) Balınan Seker Misin.(Lili De Lili Yar) Dünyada Ettiğini,(Lili Yar) Ahrette Çeker Misin.(Lili De Lili Yar) Karanfil Oylum Oylum,(Lili Yar) Geliyor Servi Boylum.(Lili De Lili Yar) Servi Boylum Gelince,(Lili Yar) Sen Olur Benim Gönlüm.(Lili De Lili Yar) Karanfil Olacaksın,(Lili Yar) Sararıp Solacaksın.(Lili De Lili Yar) Ben Hakime Danıştım,(Lili Yar) Sen Benim Olacaksın.(Lili De Lili Yar) |
Türkü Sözleri 4
İstanbul'dan Üsküdara Yol Gider İstanbul-Yöre ekibi-Muzaffer Sarısözen İstanbuldan Üsküdara Yol Gider Yol Gider Çavuş Yol Gider Hanımlara Deste Deste Gül Gider Gül Gider Çavuş Gül Gider Yandım Çavuş Yandım Senin Elinden Elinden Çavuş Elinden Çok Sallanma Kasatura Da Fırlar Belinden Belinden Çavuş Belinden İstanbulla Üsküdarın Arası Arası Çavuş Arası Yaktı Beni Kaşlarının Karası Karası Çavuş Karası İstanbuldan Üç Mum Aldım Yakmağa Yakmağa Çavuş Yakmağa Yakıp Yakıp Yar Yüzüne Bakmağa Bakmağa Çavuş Bakmağa --->: Türkü Sözleri 4 frmacil sekizinci 8 sayfa --->: Türkü Sözleri 4 |
Türkü Sözleri 4
İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım Kahramanmaraş-Aşık Mahzuni Şerif-Plaktan Yazıldı İşte gidiyorum çeşm-i siyahım Önümüze dağlar sıralansa da Sermayem derdimdir servetim ahım Karardıkça bahtım karalansa da Haydi dolaşalım yüce dağlarda Dost beni bıraktı ah ile zarda Ötmek istiyorum viran bağlarda Ayağıma cennet kiralansa da Bağladım canımı zülfün teline Sen beni bıraktın elin diline Güldün Mahzuninin berbat haline Mervanın elinde parelense de |
Türkü Sözleri 4
İste Yetimlerin Yetimi Davut Sulari İste Yetimlerin Yetimi Benem Çok Cahd Ettim Gülemedim Ne Yazık Bu Dünyaya Geldiğimden Yoksulam Ben Neyim Bilemedim Ne Yazık Her Kimlere El Attımsa Koptu Dal Ne Takadım Kaldı Ne De Mecal Bir Yakınım Yok Ki Olam Hasbihal Fesat Hille Olamadım Ne Yazık Giden Gitme Mihnet Bırakmaz Peşin Gel Davut Suları Yok Ahbap Esin Yaren Akraba Tavlukat Kardeşin Dediğimde Duramadım Ne Yazık |
Türkü Sözleri 4
Kadir Mevlâm Senden Bir Dileğim Var Adana-Ali Arık-Ankara Devlet Kons. Kadir Mevlâm Senden Bir Dileğim Var, Beni Muhannete Muhtaç Eyleme. Yedi Deryalara Gark Eyle Beni, Yine Muhannete Muhtaç Eyleme. Muhannetin Suyu Dolayı Akar, Değdiği Yerleri Od Olur Yakar. Eyilik Etmeden Başına Kakar, Yine Muhannete Muhtaç Eyleme. Muhannetin Sözü Pareli Oktur, Lûtfuna Kerem Et İhsanı Çoktur. Sağ Elin Sol Ele Faydası Yoktur, Yine Muhannete Muhtaç Eyleme. Ben Dertli’yim Hak Ayırsın İsimi, Kaygılara Saldım Garip Basımı. Varsın Kurtlar, Kuşlar Yesin Leşimi, Yine Muhannete Muhtaç Eyleme. |
Türkü Sözleri 4
Kahve Koydum Fincana Giresun-Halim Giresunluoğlu-Ahmet Yamacı Kahve Koydum Fincana Hele De Bakın Mican'a Körolası Kel Seyit Nasıl Da Kiydin O Cana Vay Benim Canım Mican'ım Dünyalarda Bir Canım Martinimin Pulları Gece De Geçtim Yolları Aslan Mican Geliyor Saymaz Karakolları Vay Benim Canım Mican’ım Dünyalarda Bir Canim Mican Sen Öleceksin Kabire Gireceksin Dokuz Tahta Altında Ne Cevap Vereceksin Vay Benim Canim Mican’ım Dünyalarda Bir Canim |
Türkü Sözleri 4
Kalktı Göç Eyledi Avşar Elleri Dadaloğlu-Muharrem Ertaş Kalktı Göç Eyledi Avşar Elleri, Ağır Ağır Giden Eller Bizimdir. Arap Atlar Yakın Eder ırağı, Yüce Dağdan Aşan Yollar Bizimdir. Belimizde Kılıcımız Kirmani, Taşı Deler Mızrağımın Temreni. Hakkımızda Devlet Etmiş Fermanı, Ferman Padişahın,Dağlar Bizimdir. Dadaloğlu'm Birgün Kavga Kurulur, Öter Tüfek Davlumbazlar Vurulur. Nice Koçyiğitler Yere Serilir, Ölen Ölür, Kalan Sağlar Bizimdir. |
Türkü Sözleri 4
Kapı Ardına Asa Koymuş Eleği Afyon-İzzet Gündüz-Ankara Devlet Kons. Kapı ardına Asa Koymuş Eleği, Bekârların Genç Kızlardan Dileği, Anasının Mühür Gözlü Meleği. Aman Yarim Evlerimiz Nerd'olur, Eller Sarar Yüreğimiz Dert Olur. Yeni Çıkmış Kestanenin Dalına, Beni Koymadılar Kendi Halime, Kamalar Mı Sokam Kendi Kalbime. Aman Yarim Evlerimiz Nerd'olur, Eller Sarar Yüreğimiz Dert Olur. Yol Üstüne Kura Koymuş Çıkrığı, Kendi Havasına Büker İpliği, Anasının Bir Tanecik Kekliği. Aman Yarim Evlerimiz Nerd'olur, Eller Sarar Yüreğimiz Dert Olur. Dam Başına Asa Koymuş Kalburu, Bekârları Yatağından Kaldırı, Bu Dert Bizi İflâh Etmez Öldürür. Aman Yarim Evlerimiz Nerd'olur, Eller Sarar Yüreğimiz Dert Olur. |
Türkü Sözleri 4
Kar Etmez Ahım Kerkük-Abdülvahit Küzecioğlu-Nida Tüfekçi Kar Etmez Ahim, Sen Gülizare. Onulmaz İsler Güzelim, Dilde Bu Yare Olsam Da Geçmem, Bin Pare Pare. Sevmiş Bulundum Güzelim, Gayri Ne Çare. Oy Aksın Yaşım Billahi Sinmem. Mecnun Oldum Güzelim, Terkedebilmem. Kessen De Başım, Senden Ayrılmam. Sevmiş Bulundum Güzelim Gayri Ne Çare. |
Türkü Sözleri 4
Kar Yağar Kar Üstüne Neşet Ertaş Kar Yağar Kar Üstüne Yar Sevmiş Yar Üstüme Varsın Sevsin Neyleyim Turp Yemiş Nar Üstüne Aman Yarim Gez De Gel Badeleri Söz De Gel Sarhoşum Ben Çözemem Düğmelerin Çöz De Gel Şu Derenin Uzunu Kıramadım Buzunu Aldım Türkmen Kızını Çekemiyom Nazım Aman Yarim Gez De Gel Badeleri Söz De Gel Sarhoşum Ben Çözemem Düğmelerin Çöz De Gel |
Türkü Sözleri 4
Kara Toprak Aşık Veysel Şatıroğlu Dost Dost Diye Nicesine Sarıldım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Beyhude Dolandım Boşa Yoruldum Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Nice Güzellere Bağlandım Kaldım Ne Bir Vefa Gördüm Ne Faydalandım Her Turlu İsteğim Topraktan Aldım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Koyun Verdi Kuzu Verdi Sut Verdi Yemek Verdi Ekmek Verdi Et Verdi Kazma İle Dövmeyince Kıt Verdi Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Ademden Bu Deme Neslim Getirdi Bana Turlu Turlu Meyva Yetirdi Her gün Beni Tepesinde Götürdü Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Karnin Yardim Kazma İle Bel İle Yüzün Yırttım Tırnak İle El İle Yine Beni Karşıladı Gül İle Benim Sadık Yarim Kara Topraktır İşkence Yaptıkça Bana Gülerdi Bunda Yalan Yoktur Herkesler Gördü Bir Çekirdek Verdim Dört Bostan Verdi Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Havaya Bakarsam Hava Alırım Toprağa Bakarsam Dua Alırım Topraktan Ayrılsam Nerde Kalırım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Dileğin Varsa İste Allah'tan Almak İçin Uzak Gitme Topraktan Cömertlik Toprağa Verilmiş Haktan Benim Sadik Yarim Kara Topraktır Hakikat Ararsan Açık Bir Nokta Allah Kula Yakın Kul Da Allah'a Hakkin Gizli Hazinesi Kara Toprakta Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Bütün Kusurlarımı Toprak Gizliyor Merhem Calip Yaralarımı Tuzluyor Kolun Açmış Yollarımı Gözlüyor Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Her Kim Ki Olursa Bu Sirr-İ Mazhar Dünyaya Bırakır Ölmez Bir Eser Gün Gelir Veysel'in Bağrına Basar Benim Sadık Yarim Kara Topraktır |