![]() |
Türkü Sözleri
Hatçam Çıkmış Gül Dalına Afyon-Saffet Uysal-Talip Özkan Hatçam Çıkmış Da(Aman Da) Gül Dalına, (Amanın Hatçam Çıkmış Da Gül Dalına, Güller Sokunmuş Hatçam Da Gerdanına Gitme Dedim Hatçam Da Odun Dağına, (Amanın)Gitme Dedim Hatçam Da Odun Dağına, Çıkan Çogolur Hatçam Da Senin Yoluna Uyma Dedim Hatçam Da Eller Sözüne, (Amanın) Uyma Dedim Hatçam Da Eller Sözüne, Oynadırlar Seni Hatçam Da Curayinan Sazinan --->: Türkü Sözleri 3 frmacil beşinci 5 sayfa --->: Türkü Sözleri 3 |
Türkü Sözleri
Hayatları Değermi Şanlıurfa-Ahmet Yılmaztaş/Bedirhan Kırmızı-Yavuz Tapucu Hayatları Değermi, Şu Gelen Yar Değil Mi? Sakıplar'dan Üç Güzel, Biri Esref Değil Mi. Aman Esref Canım Esref Uykudan Uyattın Beni, Kana Boyattın Beni. Hayatlarında Durdum, Aradım Yari Buldum. Çuha Şalvarı Al Mintanı, Esref'ime Vuruldum. Aman Esref Canım Esref Uykudan Uyattın Beni, Kana Boyattın Beni. Gele Mi Yar Gele Mi, O Yar Bize Gele Mi. Seni Sevdim Seveli, Oldum Gönül Veremi. Aman Esref Canım Esref Uykudan Uyattın Beni, Kana Boyattın Beni. |
Türkü Sözleri
Hel Hele Verin Geline Kerkük-Abdülvahit Kuzecıoglu-Nida Tüfekçi Hel Hele Verin Geline, Deste Gül Verin Geline. Altın Kemer Bağlamış, Gelin İnce Beline. Elinde Terazi Var, Cebinde Çerezi Var. Alêmlen Oynar Güler, Benimle Garezi Var. (Baba) Kapıdan Geçti Yarim, Yaramı Deşti Yarim. Uydu Eller Sözüne, Menden Vazgeçti Yarim. (Baba) Kapının Ayrığından, Tanıram Yağlığından. Günde Yüz Gelin Geçer, Yüreğim Yandığından.(Baba) |
Türkü Sözleri
Her Gün Sarhoş Aydın-Aydın Lisesi Öğrencileri-Nida Tüfekçi Her Gün Sarhoş, Her Gün Sarhoş Şu Aydın’ın Uşağı, Al Kanlara Boyanmış Da İbrişim Kuşağı. Aman Ya Ne Yoktur Çare Eller Ağlar Ne Çare. Ay Bey Oğlu, Vay Bey Oğlu, Yandı Yandı Kül Oldu. Ne Olduysa Bana Oldu, Güzel Sana Ne Oldu. Aman Ya Ne Yoktur Çare Eller Ağlar Ne Çare. Ay Mı Doğdu, Gün Mü Doğdu Pınarbaşı Köşküne, Sen Doldur Da Ben İçeyim Nazlı Yarin Aşkına. Aman Ya Ne Yoktur Çare Eller Ağlar Ne Çare. |
Türkü Sözleri
Hey Erenler Pazarım Var Nejat Erdoğan- Musa Eroğlu Hey Erenler Pazarım Var Hal Ehline Hal Satarım Terazim, Tartım Bulunmaz Doyumuna Bal Satarım Tezgah Üstü Söz Söylerim Sözümü Gülle Peylerim Aslı Sitemi Neylerim Ben Dikensiz Gül Satarım Erenler Bir Pazar Kurdum Hak Hak Dedim Döndüm Durdum Aşkın Mühürünü Vurdum Aşk Zarfına Pul Satarım Ben Sarrafım İnci Düzdüm Gevher Denizinde Yüzdüm Akıl Süzgecinden Süzdüm Cevri Akıl Kul Satarım |
Türkü Sözleri
Hey On Beşli Tokat-Hamdi Tüfekçi-Nida Tüfekçi Hey On Beşli On Beşli, Tokat Yolları Taşlı. Onbeşliler Geliyor, Kızların Gözü Yaşlı. Aslan Yarim Kız Senin Adın Hediye, Ben Dolandım Sen De Dolan Gel Beriye, Fistan Aldım Endazesi On Yediye. Giderim İlinizden, Kurtulam Dilinizden. Yeşil Bas Ördek Olsam, Su İçmem Gölünüzden. Aslan Yarim Kız Senin Adin Hediye, Ben Dolandım Sen De Dolan Gel Beriye, Fistan Aldım Endazesi On Yediye. Gidiyom Gidemiyom, Sevdim Terk Edemiyom. Sevdigim Pek Gönüllü, Gönlünü Edemiyom. Aslan Yarim Kız Senin Adin Hediye, Ben Dolandım Sen De Dolan Gel Beriye, Fistan Aldım Endazesi On Yediye. |
Türkü Sözleri
Leblebi Koydum Tasa Çankırı-Hanife Ataman-Sadi Yaver Ataman Leblebi Koydum Tasa Gız Annem, Doldurdum Basa Basa Gız Annem De. Benim Yarim Çok Güzel Gız Annem , Azıcık Boydan Kısa Gız Annem. Hop Ninnayı Ninnayı Gız Annem Gel Oynayı Oynayı Gız Annem. Elmayı Yüke Gorlar Gız Annem, Ağzını Büke Gorlar Gız Annem De. Beni Elinden Alırlar Gız Annem, Boynunu Büke Gorlar Gız Annem Hop Ninnayı Ninnayı Gız Annem Gel Oynayı Oynayı Gız Annem. Alayı Aldık Düze Gız Annen, Görüselim Yüz Yüze Gız Annem De. Arada Sevda Varmış Gız Annem. Sözü Verdik Biz Bize. Hop Ninnayı Ninnayı Gız Annem Gel Oynayı Oynayı Gız Annem |
Türkü Sözleri
Leylim Ley Sabahattin Ali- Zülfü Livaneli Döndüm Daldan Düşen Kuru Yaprağa Leylim Ley Seher Yeli Dağıt Beni Sar Beni Leylim Ley Götür Tozlarımı Burdan Uzağa Leyli Ley Yarin Çıplak Ayağına Sür Beni Leylim Ley Leylim Ley Leylim Ley Ayin şavkı Vurur Sazım Üstüne Leylim Ley Söz Söyleyen Yoktur Sözüm Üstüne Leylim Ley Gel Ey Hilal Kaşlım Dizim Üstüne Leylim Ley Ay Bir Yandan Sen Bir Yandan Sar Beni Leylim Ley Leylim Ley Leylim Ley Yedi Yıldır Uğramadım Yurduma Leylim Ley Dert Ortağı Aramadım Derdime Leylim Ley Geleceksin Bir Gün Düşüp Ardıma Leylim Ley Kula Değil Yüreğine sor beni Leylim Ley Leylim Ley Leylim Ley |
Türkü Sözleri
Liverimin Kaytanı Erzurum-Fethi Rasiloğlu-Muzaffer Sarısözen Liverimin Kaytanı Sen Geldin Yarin Hani Seni Seven Çok Olur Candan Sevenin Hani Oy Hennom Hennom Hennom Eller Kınalı Hennom Gözler Sürmeli Hennom Al Almanın Dördünü Sev Yigidin Merdini Seversen Güzelden Sev Çekme Çirkin Derdini Al Almayı Daldan Al Daldan Alma Benden Al Duydum Gelin Olisen Dur Ben Ölim Ondan Al |
Türkü Sözleri
Maçka Yolları Taşlı Trabzon-Bahattin Çamur-İstanbul Radyosu THM Müd. Oy. Maçka Yolları Taşlı, Gel Uyu Kalem Kaşlı. Ne Oldu Sana Yavrum, Böyle Gözlerin Yaşlı. Yukarı Gel Yukarı, Irmağın Gözündeyum. Eller Ne Derse Desin, Ben Yine Peşundeyum. Dereler Akar Akar, Garişir Denizlere. Gurban Olayım Yavrum, O Sevdali Gözlere. Gız Tarlanin Taşları, Duman Değil Gar İdi, Sevdiğum Senin İlen, Ne Günlerum Var İdi. |
Türkü Sözleri
Madem Dilber Ankara-Mucip Arcıman/Zekeriya Bozdağ-Muzaffer sarısözen Madem Dilber Meylin Yoğidi Bende, Ezelinden İkrar Vermeye-Yidin. Muhabbettir Güzelliğin Nişanı, Uğrun Uğrun Bakıp Gülmeye-Yidin. Siyah Saçlarını Eylersin Perde, Beni Sen Uğrattın Bu Zalim Derde, Ben Kendi Halimde Gezdiğim Yerde, Çağırıp Yadigâr Vermeye-Yidin. Karacaoğlan Der Ki Ey Mahı Mestim, Kasla Göz Eylersin Bana Mi Kastin. Severler Güzeli Darılma Dostum, Darıldıysan Güzel Olmaya-Yidin. --->: Türkü Sözleri 3 frmacil altıncı 6 sayfa --->: Türkü Sözleri 3 |
Türkü Sözleri
Madem ki Ben Bir İnsanım Aşık İsmail Daimi Kainatın aynasıyım mademki ben bir insanım Hakkın varlık deryasıyım mademki ben bir insanım İnsan hakta hak insanda ne ararsan var insanda Çok marifet var insanda mademki ben bir insanım Bunca temenni dilekler vız gelir çarkı felekler Bana eğilsin melekler mademki ben bir insanım Daimiyim harap benim ayaklara turap benim Aşk ehline şarap benim mademki ben bir insanım |
Türkü Sözleri
Mavi Yelek Mor Düğme Erzurum-Seyfettin Sığmaz-Muzaffer Sarısözen Mavi Yelek Mor Düğme, Gine Düştün Gönlüme. Her Gönlüme Düsende, Kan Damlar Yüreğime. Ağam Sen Nasıl Edim, Saz Getir Fasıl Edim. Çok Da Güzel Değilsin, Gönüldür Nasıl Edim. Gazel Döktü Güz Oldu, Derdim Biraz Az Oldu. Ayağına Kapandım, Gine Dedi Az Oldu. Ağam Sen Nasıl Edim, Saz Getir Fasıl Edim. Çok Da Güzel Değilsin, Gönüldür Nasıl Edim. |
Türkü Sözleri
Mayadağ'dan Kalkan Kazlar Rumeli-Yöre Ekibi-TRT Müz. Dairesi Bşk. Mayadağ'ın Yıldızıyım, Ben Annemim Bir Kızıyım, Efendimin Sağ Gözüyüm. Vardar Akar Lüle Lüle, Sesi De Benzer Bülbüle. Vardar Ovası, Vardar Ovası Kazanamadım Başlık Parası. Mayadağ’dan Kalkan Kazlar, Al Topuklu Beyaz Kızlar, Yarimin Yüreği Sızlar. Eğlenemem Aldanamam, Ben Bu Yerlerde Duramam. Vardar Ovası, Vardar Ovası Kazanamadım Sıla Parası. Vardar Akar Hızlı Hızlı, Kenarları Karlı Buzlu, Kara Kaşlı Bana Bakar Sen Misin Vardar Güzeli. Sen Misin Vardar Güzeli. Vardar Ovası, Vardar Ovası Kazanamadım Sıla Parası. |
Türkü Sözleri
Medet Dertli Divani Evel Bahar Yaz Ayları Doğanda Akar Deryalarda Sel Yavaş Yavaş Sefil Bülbül Feryat Edip Ötende Açılır Bahçemde Gül Yavaş Yavaş Sözün Doğrusunu Söyle Ahkamın Sözün Doğrusunu Söyle Ahkamın Muhabbet Bağına Basma Kademin Emsal İle Konuşmayan Adamın Olur Altın Adı Pul Yavaş Yavaş Her Olur Olmazın Sözün İşitme Her Olur Olmazın Sözün İşitme Dalga Vurup Kalb Evini Coş Etme Adunun Elinden Bade Nus Etme Aradan Kalkıyor Bal Yavaş Yavaş Gör Ki Ne Eyledi Mecnuna Leyla Gör Ki Ne Eyledi Mecnuna Leyla Antonet Sırrına Erenler Evla Herkesin Kısmetin Verici Mevla Ara Kısmetini Bul Yavaş Yavaş Kişinin Çektiği Kendi Emeli Kişinin Çektiği Kendi Emeli Kişi Hizmet İle Bulur Kemali Zamanenin Devri Dondu Cemali Başının Kaytını Gör Yavaş Yavaş Ali Den Medet Medet, Veli Den Medet Medet O Pir Den Medet Medet |
Türkü Sözleri
Mektup Selam Söyle Benden Sılaya Sivas-Kemal Demir-TRT Müz Dairesi Başk Mektup selam söyle benden sılaya Mektup selam söyle benden selam söyle sılaya ooy öyle benim için de eller ağlasın oooy oooy Da yıkılası dağlar oy oooy oy Gözü yaşlı düştüm gurbet illere Gözü yaşlı düştüm gurbet illere ooooy Uzaktır aramızda yollar ağlasın ooooy ooooy Da yıkılası gurbet oooy oy oy Eledim buğdayı seçtim daneyi Eledim buğdayı da seçtim daneyi ooooy Bu gönül de sevdi o bir daneyi ooooy Da yıkılası dağlar oy ooooy oy Eğer gurbet ile gider dönmezsem Eğer gurbet ile gider dönmezsem ooooy Bana saydırırlar yedi seneyi ooooy Da zalım eller oy ooooy oy |
Türkü Sözleri
Mendilinde Tuz Taşı Erzurum-İlhami Kamber-İlhami Kamber Mendilimde Tuz Taşı Yar Yar, Gezerim Dağı Taşı Yar Yar. Ellerde Bulamadım Yar Yar, Sevdiğim Kızlar Başı Yar Yar. Mendilimde Kare Var Yar Yar, Yüreğimde Yare Var Yar Yar. Ne Ben Öldüm Kurtuldum Yar Yar, Ne Bu Derde Çare Var Yar Yar. |
Türkü Sözleri
Mevlam Bir Cok Dert Vermiş Malatya-Kemal Çığrık-Nida Tüfekçi Mevlâm Birçok Dert Vermiş, Beraber Derman Vermiş. Bu Öldürücü Derde, Neden İlâç Vermemiş. Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley. Dediler Dünya Fâni, Aldatır Vermez Yari. Bu Öldürücü Derdi, Tabibler De Bilmedi. Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley. Dediler İnanmadım, Ben Rüya Sanmış İdim. Gelen Geçene Sordum, Ondan Avare Oldum. Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley. |
Türkü Sözleri
Mihribam Abdurrahim Karakoç-Musa Eroğlu Sarı Saçlarını Deli Gönlüme, Bağlamışım Çözülmüyor Mihriban Mihriban. Ayrılıktan Zor Belleme Ölümü Ölümü, Görmeyince Sezilmiyor Mihriban Sevdiğim Mihriban. Yar Deyince Kalem Elden Düşüyor, Gözlerim Görmüyor Aklim Şaşıyor Şaşıyor. Lambada Titreyen Alev Üşüyor Üşüyor, Aşk Kâğıda Yazılmıyor Mihriban Sevdiğim Mihriban. Tabiplerde İlaç Yoktur Yarama, Aşk Deyince Ötesini Arama Arama. Her Nesnenin Bir Bitimi Var Ama Var Ama. Aşka Hudut Çizilmiyor Mihriban Sevdiğim Mihriban. |
Türkü Sözleri
Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım Erzincan-Aşık İsmail Daimi-Mine Yalçın Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahim, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Göklere Erişti Figânım Ahım, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Bir Gülün Çevresi Dikendir Hardır, Bülbül Har Elinde Ah İle Zardır. Ne Olsa Da Kışın Sonu Bahardır, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Daimi'yem Her Can Ermez Bu Sırra, Gerçek Aşık Olan Erer O Nûra. Yusuf Sabır İle Vardı Mısır’a, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. |
Türkü Sözleri
Ne Uzundur Şu Fatsa'nın Yolları Ordu-İsmail Soysal-Muzaffer Sarısözen Ne Uzundur Şu Fatsanın Yolları Arşın Olmuş Mustafanın Kolları Acep Ne Söyledi Şirin Dilleri Mustafam Mustafam Garip Mustafam Düşman Ellere Giden Mustafam Ne Uzundur Şu Fatsanın Gezisi Böyleyimiş Alnımızın Yazısı Mustafa Annesinin Bir Tek Kuzusu --->: Türkü Sözleri 3 frmacil yedinci 7 sayfa --->: Türkü Sözleri 3 |
Türkü Sözleri
Nedendir Arguvan-Musa Eroğlu Nedendir de suna boylum nedendir Bu geceki benim uyumadığım uyumadığım Yaman derler ayrılığın derdine Ayrılık derdine doyamadığım doyamadığım Dostun bahçasına bir hoyrat girmiş Gülünü dererken dalını kırmış Şurda bir kötünün koluna girmiş Şu benim öpmeye kıyamadığım Kömür gözlüm der ki sevdim sakındım İndim has bahçeye güller sokundum Bilmiyorum nerelerine dokundum Belli bir haberin alamadığım Karacaoğlan der ki yandım ben öldüm Her deliliği ben kendimde buldum Dolanıp da kavil yerine geldim Kavil yerlerinde bulamadığım |
Türkü Sözleri
Nefes Harceyleme Sivas-Mahmut Erdal Nefes harceyleme salma araya Bir özün bilmeze bildiremezsin Müşteri olmadan gelip geçene Gel al demeyinen aldıramazsın Ne güzel kapıdır görünen kapı Ordan gelir geçer kulların hepi Yüzbin emek çeksen yapılmaz yapı Kumdan duvar örme kaldıramazsın Derviş Alim derki koyman hayını Herkes beğenmiştir kendi huyunu Dibi delik kaba hakkın suyunu Taşıyıp yorulma dolduramazsın |
Türkü Sözleri
Nem Kaldı Aşık Mahsuni Şerif Parsel Parsel Eylemişler Dünyayı Bir Dikili Taştan Gayrı Nem Kaldı Dost Köyünden Ayağımı Kestiler Bir Akılsız Baştan Gayrı Nem Kaldı Padişah Değilem Çeksem Otursam Saraylar Kursam Da Asker Yetirsem Hediyem Yoktur Ki Dosta Götürsem İki Damla Yaştan Gayrı Nem Kaldı Mahsuni Şerifim Çıksam Dağlara Rastgelsem De Avcı Vurmuş Marala Doldur Tüfeğini Beni Yarala Bir Yaralı Döşten Gayrı Nem Kaldı |
Türkü Sözleri
Nenni Nenni Muhlis Akarsu Bunca Gamın Bunca Derdin İçinde Yaşamak Bizlere Zor Nenni Nenni Sizden Umudumu Kesmem Erenler Elbet Bir Çaresi Var Nenni Nenni Üstümüzde Duman Vardır Dağ Gibi Her Yandan Kuşatmış Sanki Ağ Gibi Güz Gelince Bozulmuş Bir Bağ Gibi Ne Hallara Düştük Gör Nenni Nenni Eğil Gel Akarsu Gel Hakka Eğil Bir Kere Ağ Yara Vermedin Meyil Suç Bizim Sevdiğim Kimsede Değil Gelmişiz Dünyaya Kör Nenni Nenni |
Türkü Sözleri
Neredesin Sen Neşet Ertaş Şu Garip Halimden Bilen İşveli Nazlı, Gönlüm Hep Seni Arıyor Neredesin Sen. Tatlı Dillim Güler Yüzlüm Ve Ceylan Gözlüm, Gönlüm Hep Seni Arıyor Neredesin Sen. Sinemde Gizli Yaramı Kimse Bilmiyor, Hiç Bir Tabib Su Yarama Merhem Olmuyor. Boynu Bükük Bir Garibim Yüzüm Gülmüyor, Gönlüm Hep Seni Arıyor Neredesin Sen. |
Türkü Sözleri
O Kader (Kader Değil) Ali Ekber Çiçek Beni böyle bu hallere getiren O kadere lanet yazıya lanet Böyle acılarla ömrüm bitiren O kadere lanet, yazıya lanet, güzele lanet Ağla ey Nesimi sen sana acı Bulunmaz dermanın yoktur ilacı Bahtın kara senin kaderin acı O kadere lanet, yazıya lanet, güzele lanet |
Türkü Sözleri
O Şirin Sözlerine Kırşehir-Neşet Ertaş-İst rd THM mdr O Şirin Sözlerine Hayranım Gözlerine Bakma El Sözlerine Gel Yanıma Gel Gel Aman Eller Görmesin Sakın Eller Duymasın Gel Yamma Gel Gel Tomurcuk Nağmelerin Çözüver Düğmelerin Göreyim Siğnelerin Gel Yanıma Gel Gel Aman Eller Görmesin Sakın Eller Duymasın Gel Yamma Gel Gel |
Türkü Sözleri
O Yar Gelir O yar gelir yazıya bana gül olur yar yar Yüzün görsem tutulur dilim lal olur yar Aşka düşen divane gezer deli olur yar yar Mezarımı derinde kazın Dar olsun yar yar Altı lale üstü de sümbül Bağ olsun yar yar Evlerine vara gelede usandım yar yar El kızını ben kendime yar sandım yar yar Yüreğime hançer de vurdu Gül sandım yar yar |
Türkü Sözleri
O Yaylalar Erzurum-Feramuz Gündoğdu-Mehmet Çalmaşır Bu tepe karlı tepe O yaylalar yaylalar İndim su serpe serpe Oy yaylalar yaylalar Bu derenin suyunu Oy yaylalar yaylalar Kıramadım buzunu Oy yaylalar yaylalar |
Türkü Sözleri
Odana Serdim Halı Orta Anadolu-Refik Başaran-Rıfat Balaban Odana Serdim Hali, Boyu Bir Reyhan Dalı Vay. Gören Maşallah Desin, Kimin Var Böyle Yari Vay. Susamım, Sümbülüm, Bir Tanem Amman, Çok Sevdim, Ölüyom İnan. Susadım Su İsterim, Bana Çeşme Gösterin Vay. Çeşme Beni Kandırmaz, Al Yanaktan İsterim Vay. Susamım, Sümbülüm, Bir Tanem Amman, Çok Sevdim, Ölüyom İnan. --->: Türkü Sözleri 3 frmacil sekizinci 8 sayfa --->: Türkü Sözleri 3 |
Türkü Sözleri
Oduncular Kısa Keser Odunu Erzurum-Hulusi Seven-Muzaffer Sarısözen Oduncular Kısa Keser Odunu...Vay Vay Odunu Yar Yar, Aynalı Can Fes Sıkmış İnce Belini. Küçükten Bilemedim Kadrini...Vay Vay Kadrini Vay Vay. Ufak Ufak Atsana, Yavaş Yavaş Kalksana, Kemerin Düşer De Belinden. Hiddetlenme Liver Miver Düşer De Elinden. Vardım Gittim Uzun Uzun Bahçeler Vay Vay, Bahçeler Yar Yar, Yar Oturmuş Elbisesinde Bohçalar. Benim Sana Zaya Gitmez Akçalar Vay Vay Akçalar Yar Yar. Ufak Ufak Atsana, Yavaş Yavaş Kalksana, Kemerin Düşer De Belinden. Hiddetlenme Liver Miver Düşer De Elinden. Uzun Bu Yerlerin Servisi Vay Vay Servisi Yar Yar, Ben De Bilmem Benim Yarim Hangisi. Servi Boylu Tatlı Dilli Kendisi Vay Vay Kendisi Yar Yar. Ufak Ufak Atsana, Yavaş Yavaş Kalksana, Kemerin Düşer De Belinden. Hiddetlenme Liver Miver Düşer De Elinden. |
Türkü Sözleri
Ordu'nun Dereleri Ordu-Kadir Üstündağ-Ahmet Yamacı Ordu'nun Dereleri, Aksa Yukarı Aksa. Vermem Seni Ellere, Ordu Üstüme Kalksa...Sürmelim Aman. Ordu'nun Dereleri, Derin Derin Çağlıyor. Kalk Gidelim Sevdiğim, Annem Evde Ağlıyor...Sürmelim Aman. Oy Bağlamam Bağlamam, Zerdali Dalı Mısın Garip Garip Çalarsın, Benden Sevdalı Mısın.Sürmelim Aman. Oy Mehmet'im Mehmet'im, Sana Küstüm Demedim. Beni Sana Geçmişler , Vallahi Ben Demedim...Sürmelim Aman. |
Türkü Sözleri
Ortaca'da Evimiz Muğla-Hamdi Özbay-Hamdi Özbay Ortaca’da Evimiz Suya Düştü Sevimiz. Bu Sevimiz Uğruna, Şehit Olsun Birimiz. Gökte Yıldız Ellidir, Ellisi De Bellidir. Gizli Sevda Çekenler, Gözlerinden Bellidir. Aya Bak Yıldıza Bak, Suya Giden Gıza Bak. Gız Allah' In Seversen Dön De Bir Yol Bize Bak. |
Türkü Sözleri
Oynayın Kız Oynayın Trabzon-Cemile Cevher-Cemile Cevher Oynayın Kız Oynayın, Durmanın Ne Karı Var A Bu Köyün İçinin, Acaip Bekarı Var Derule Del Derule, Derule Del Derule Oy Kemençeci Dayı, Soktun Gözüme Yayı Kör Ettin Gözlerimi , Göremedim Dünyayı Derule Del Derule, Derule Del Derule Oy Kemençeci Dayı, Sokma Gözüme Yayı Ben Gözümden Vaz Geçtim, Çevirsene Gaydayı Derule Del Derule, Derule Del Derule |
Türkü Sözleri
Ötme Bülbül Ötme Sivas-Hasan Eylen-Muzaffer Sarısözen Ötme Bülbül Ötme, Sen Değil Bağım Dost Senin Derdinden Ben Yana Yana Tükendi Fitilim Eridi Yağım Dost Senin Derdinden Ben Yana Yana Deryadan Bölünmüş Sellere Döndüm Ateşi Kararmış Küllere Döndüm Vakitsiz Açılmış Güllere Döndüm Dost Senin Derdinden Ben Yana Yana Haberin Duyarsın Peyikler İle Yaramı Sarsınlar Şehitler İle Kırk Yıl Dağda Gezdim Geyikler İle Dost Senin Derdinden Ben Yana Yana Abdal Pir Sultan'ım, Doldum Eksildim Yemeden İçmeden Sudan Kesildim Zülfün Kemendine Kondum Asıldım Dost Senin Derdinden Ben Yana Yana |
Türkü Sözleri
Özüne Özüm Gurban Azerbaycan-Handan Uysal-Plaktan yazıldı Özüne Özüm Gurban Gözüne Gözüm Gurban Sözüne Sözüm Gurban Yar Geldi Yar Geldi Yar Geldi Elinde İpek Desmal Dede Gurbanın Olum Çehmişem Hasretini Derdini Möhbetini Bu Mudur Yoksa Hayal Yar Geldi Yar Geldi Yar Geldi Oduna Çok Yanmışam Başına Çok Dolanmışam Yoluna Dayanmışam Yar Geldi Yar Geldi Yar Geldi Gitme Menden Uzağa Salma Gönlümü Fırağa Sevdiğim Ağıl Ola Yar Geldi Yar Geldi Yar Geldi |
Türkü Sözleri
Öl Deseydin Ölmez Miydim Erkan Yoksuli Be Hey Vicdansız Yüreksiz Öl Deseydin Ölmez Miydim Sen Efendi Ben De Köle Ol Deseydin Olmaz Mıydım Tutuşurdum Ateşinle Ölürdüm Senin Uğrunda Diz Çöküp Önünde Secde Kıl Deseydin Kılmaz Mıydım Gerek Yoktu Yanmalara Yanıpta Kül Olmalara Benim İçin Ummanlara Dal Deseydin Dalmaz Mıydım Bilirsin Sevdandır Ahtım Ne Taç İsterim Ne Tahtın Yüreğinde Bin Yıl Mahkum Kal Deseydin Kalmaz Mıydım Yanardım Yanardağ Gibi Püskürürdüm Lavlar Gibi Sonbaharda Yaprak Gibi Sol Deseydin Solmaz Mıydım Şansım Ayrılıktan Yana Kül Olmuşum Yana Yana Erkan Yoksuli Sen Bana Kul Deseydin Olmaz Mıydım |
Türkü Sözleri
Öte Yakaya Geçelim Eskişehir-Osman Özdenkçi/Cemal Karaelmas-Muzaffer Sarısözen Öte Yakaya Geçelim, Atlara Yonca Biçelim... A Leylim Aman Aman. Biz O Yardan Vazgeçelim... Oğlan Nenni Nenni Eşref'im Nenni. Öte Yakanın Buludu, Beri Yakayı Bürüdü... A Leylim Aman Aman. Güzeller Aldı Yürüdü... Oğlan Nenni Nenni Eşref'im Nenni |
Türkü Sözleri
Pazardan Aldım Halı Aydın/Bozdoğan-İbrahim Çilingir-Muzaffer Sarısözen Pazardan Aldım Halı, Sevdiğim Hurma Dalı. Gören Maşallah Çeksin, Kimin Var Böyle Yari. Amanın Da Dumanın Ben Neler Oldum, İçmeden Sarhoş Oldum. Ekin Ektim Yollara, Biçirmedim Ellere. Ben Bir Gizli Yar Sevdim, Bildirmedim Ellere. Amanın Da Dumanın Ben Neler Oldum, İçmeden Sarhoş Oldum |