![]() |
Mevlana'dan Sözler
Aldırma söylenenlere, varsın görenler seni bir ot sansın.
Sen gül ol da, uğruna ötmeyen bülbül UTANSIN.. Hz. MEVLANA |
Mevlana'dan Sözler
RUZG4R´isimli üyeden Alıntı Kalp ruha der ki: Ben severim, aşık olurum; ama acısını nedense hep sen çekersin. Ruh da cevap verir: "Sen yeterki sev". Şems bu çok güzeldi tşklr rüzgar.. |
Mevlana'dan Sözler
Akıp giden zaman içinde bir kafesteyim , Her türlü amelde çok ahesteyim ,
Kabrim beni bekliyorken dünyalık hevesteyim , Uyandır artık Ya Rab! belki son nefesteyim.. Hz. MEVLANA |
Mevlana'dan Sözler
Birgün Mevlana eve girer ve hanımı ona sorar;
bu kadar aşıksın Mevlaya şükürler olsun bu aşkı yaşayıp yaşatana peki bana ne kadar aşıksın der; Mevlana hanımına şöyle der; Sen benim; Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevişim, Bir adım gelene on adım gidişimsin… Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin… Sen benim; Bugünüme şükür ve… yarınıma dua edişim, Azla yetinişim, çoğa göz dikmeyişimsin, Ve kapanmayan avuç içimsin… Hz. Mevlana |
Mevlana'dan Sözler
Sen benim;
''Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevişim'' Rüzgar kardeşim okumaktan büyük bir zevk aldığım sözler hepside yukardaki hikayenin özellikle bir kısmı tam can alıcı noktasıydı tırnak içine aldım teşekkürler paylaşımına. |
Mevlana'dan Sözler
Caglayagmur´isimli üyeden Alıntı Sen benim; ''Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevişim'' Rüzgar kardeşim okumaktan büyük bir zevk aldığım sözler hepside yukardaki hikayenin özellikle bir kısmı tam can alıcı noktasıydı tırnak içine aldım teşekkürler paylaşımına. Allah herkese böyle bir bilinçle sevmeyi ve sevilmeyi nasip etsin ablam =) |
Mevlana'dan Sözler
RUZG4R´isimli üyeden Alıntı Allah herkese böyle bir bilinçle sevmeyi ve sevilmeyi nasip etsin ablam =) Amin kardeşim. |
Mevlana'dan Sözler
Sen bizim suretimize değil, siretimize bak.
'Hz. MEVLANA' |
Mevlana'dan Sözler
Sen benim;
Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevişim, Bir adım gelene on adım gidişimsin… Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin… Sen benim; Bugünüme şükür ve… yarınıma dua edişim, Azla yetinişim, çoğa göz dikmeyişimsin, Ve kapanmayan avuç içimsin… ne söylenilebilir ki... |
Mevlana'dan Sözler
[size="3">[b]"] [/size]
Hz.Mevlana Celaleddin Rumi'' |
Mevlana'dan Sözler
Öyle bir Yar sev ki evladım..
Elinde su tasıyla iftarı bekleyen oruçlu gibi beklesin seni... Mevlana |
Mevlana'dan Sözler
İzninle bende bir söz ekleyeyim..
Unutma bunalmış olmak bir şeyi hak etmeye delalettir. Olmuyorsa şimdi muradın, ilerde daha iyisi olacağı içindir. Mevlana.. |
Mevlana'dan Sözler
izin ne demek ne zaman istersen ekleyebilirsin =)
İnsanları iyi tanıyın ! Her insanı kötü bilip kötülemeyin, her insanı da iyi bilip övmeyin. Hz. MEVLANA |
Mevlana'dan Sözler
Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister.
Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu tüm derdiyle sevebilmektir. Şems |
Mevlana'dan Sözler
RUZG4R´isimli üyeden Alıntı Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister. Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu tüm derdiyle sevebilmektir. Şems Gülmek ortaksa ağlamakta ortak olmalı benim degil bizim olmalı dostluklar. |
Mevlana'dan Sözler
RUZG4R´isimli üyeden Alıntı Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister. Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu tüm derdiyle sevebilmektir. Şems nerde öyle dost... |
Mevlana'dan Sözler
sitem´isimli üyeden Alıntı nerde öyle dost... umudu yitirmek yok kuzucuk |
Mevlana'dan Sözler
Caglayagmur´isimli üyeden Alıntı umudu yitirmek yok kuzucuk sultan ne derse o ) |
Mevlana'dan Sözler
sitem´isimli üyeden Alıntı sultan ne derse o ) oy oy tesekkür ederim canım belki eski dostlukları zamanımızda bulmak zor ama hiç yok dememek için karşılıklı ilişkilerde dostluk adına fedakarlık ve vefa gösterirsek 10 tane olmasada 1 tane saglam dostluk edinmek zor degil;) |
Mevlana'dan Sözler
Caglayagmur´isimli üyeden Alıntı oy oy tesekkür ederim canım belki eski dostlukları zamanımızda bulmak zor ama hiç yok dememek için karşılıklı ilişkilerde dostluk adına fedakarlık ve vefa gösterirsek 10 tane olmasada 1 tane saglam dostluk edinmek zor degil;) bu konuda çok şanslı sayılmam belkide gereğinden fazla fedakarlık ediyorum karşı taraf için ve kıymet bilinmiyor.. Benimde çok güvendiğim dostum var ama beni incitebilme ihtimalini hep hazırda bekletiyorum.. |
Mevlana'dan Sözler
Aradığın şey o kitaplarda değil, aradığın şeyi okuyarak bulamazsın. Sende eksik olan şeyi gözlerinle tamamlayamazsın. Aradığın şeyi Dünya’da arayacaksın, aradığın şeyi yüreğinle bulacaksın. Dünya’da ki tüm kitaplar, tüm hesaplar, akıl oyunları, sayfalarca laflar, sevginin yerini tutmaz. Okuyarak öğreneceksin ama severek anlayacaksın...
şems |
Mevlana'dan Sözler
sitem´isimli üyeden Alıntı bu konuda çok şanslı sayılmam belkide gereğinden fazla fedakarlık ediyorum karşı taraf için ve kıymet bilinmiyor.. Benimde çok güvendiğim dostum var ama beni incitebilme ihtimalini hep hazırda bekletiyorum.. Kimse dört dörtlük degildir canım. Beklentisiz çıkarsız bir dostlugu oluşturmak ise zordur. dostluga güvensizlik girerse dostluktan çıkar o zaten. Ben derimki her ne olursa olsun dostlugunda dürüst ol (ki öyle oldugunu düşünüyorum) ve her sekilde herseyi paylaş. Dostluk hep mutluluk demek değildir kavgada olur küslükte ama orada ince bir cizgi vardır acaba ne yapıyor acaba cok üzdümmü(siz üzülmüs olsanızda) diye düşünceler oluşturabiliyorsan işte asıl dostluklasındır. |
Mevlana'dan Sözler
Caglayagmur´isimli üyeden Alıntı Kimse dört dörtlük degildir canım. Beklentisiz çıkarsız bir dostlugu oluşturmak ise zordur. dostluga güvensizlik girerse dostluktan çıkar o zaten. Ben derimki her ne olursa olsun dostlugunda dürüst ol (ki öyle oldugunu düşünüyorum) ve her sekilde herseyi paylaş. Dostluk hep mutluluk demek değildir kavgada olur küslükte ama orada ince bir cizgi vardır acaba ne yapıyor acaba cok üzdümmü(siz üzülmüs olsanızda) diye düşünceler oluşturabiliyorsan işte asıl dostluklasındır. şahanesin ablacım bu cümlelerin altına imzamı atabilirim |
Mevlana'dan Sözler
sitem´isimli üyeden Alıntı şahanesin ablacım bu cümlelerin altına imzamı atabilirim Rüzgar kovacak şimdi beni konuyu dağıttım canım. |
Mevlana'dan Sözler
Caglayagmur´isimli üyeden Alıntı Rüzgar kovacak şimdi beni konuyu dağıttım canım. kim rüzgarmı kovacak yok cnmm zor biraz.. hem benim oldugum yerde o konu illa ki bir yerlere kayar abla.. |
Mevlana'dan Sözler
Caglayagmur´isimli üyeden Alıntı Rüzgar kovacak şimdi beni konuyu dağıttım canım. aa olurmu abla ne demek sayfa sizin.. Dostluk gül olmaktır yaprağı ile de dikeni ile de. Şems |
Mevlana'dan Sözler
RUZG4R´isimli üyeden Alıntı aa olurmu abla ne demek sayfa sizin.. Dostluk gül olmaktır yaprağı ile de dikeni ile de. Şems bu söz konuyu özetledi zaten |
Mevlana'dan Sözler
Teşekkür ederim kardeşim.Evet noktayı koydu bu söz
|
Mevlana'dan Sözler
Kapımıza değil ; Kalbimize vuran buyursun !
şems |
Mevlana'dan Sözler
Bir gül kadar güzel ol; ama dikeni kadar zalim olma.
Birine öyle bir söz söyle ki, ya yaşat ya da öldür; ama asla yaralı bırakma. şems |
Mevlana'dan Sözler
Sevmeye layık olmayanı hatırlayarak değerli etme!
Dönmek mi istiyor, bir şans daha verme. Unutma; sevgi yürekli olana yakışır. Şems |
Mevlana'dan Sözler
Sevmeye layık olmayanı hatırlayarak değerli etme!
Dönmek mi istiyor, bir şans daha verme. Unutma; sevgi yürekli olana yakışır. işte bu.. |
Mevlana'dan Sözler
Aşık olmakla sevmek arasındaki farkı sormuşlar (?) Cevaplamış Şems:
Senin baktığına herkes bakar; ama senin onda görebildiğini herkes göremez. Herkes aşık olabilir; ama hiçkimse senin gibi sevemez. Tek fark sensin. Seni özel kılan sevdiğin değil, sevgin... Şems |
Mevlana'dan Sözler
Aşık olmakla sevmek arasındaki farkı sormuşlar (?) Cevaplamış Şems:
Senin baktığına herkes bakar; ama senin onda görebildiğini herkes göremez. Herkes aşık olabilir; ama hiçkimse senin gibi sevemez. Tek fark sensin. Seni özel kılan sevdiğin değil, sevgin... harika sözler rüzgar tşkler.. |
Mevlana'dan Sözler
Giderken kendimi sende bırakmayı diliyordum, gördüm ki sana hiç gelmemişim...
Anladım ki iyi niyetlerle dolu temenniler yalana sıvanmış teşekkürlerde, boğuluyormuş.... Merhabanın boynunu bükene elveda demek zulümmüş. Zülüflerinden zûl akan yare, sancıyan yaram kadar bile değer görmem... Ondandır ki yarim ile değil yaram ile hoşum.. Şems |
Mevlana'dan Sözler
Aklın kimyası ile aşkın kimyası başkadır. Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını. Aman sakın kendini diye tembihler. Halbuki aşk öyle mi? Onun tek dediği: Bırak kendini, ko gitsin; akıl kolay kolay yıkılmaz. Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer. Halbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var!
Şems |
Mevlana'dan Sözler
Ne varsa harap bir kalpte var!
doğru.. |
Mevlana'dan Sözler
Şu hayatta tek başına inzivada kalarak,
sadece kendi sesinin yankısını duyarak, hakikati keşfedemezsin. Kendini ancak bir başka insanın aynasında tam olarak görebilirsin. Şems |
Mevlana'dan Sözler
Başkalarından saygı,ilgi ya da sevgi bekliyorsan önce sırasıyla kendine borçlusun bunları.
Kendini sevmeyen birinin sevilmesi mümkün değildir. Sen kendini sevdiğin halde dünya sana diken yolladı mı, sevin. Yakında gül yollayacak demektir. Şems |
Mevlana'dan Sözler
buda benden..
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Gönlüne belalar geldikçe gülerek karşıla.. Şükrü ve Sabrı öğreniyorsun , korkma rıza makamı yakın sana... (Mevlana) |