![]() |
Bende İz Bırakan Sözler....
' Boş bir sinema salonunda oynuyor tek başına çektiğim siyah beyaz sessiz son film Ne kuşları seyreden kedi kadar heyecanlıyım artık ne de o kuşlar kadar salak ve kendine hakim kamera stop! yalnızlığıma kapalı gişeyim. . ' |
"Ne kötüdür insanın aklıyla yüreği arasında çaresiz kalması... Ne kötüdür an kadar yakın, bir asır kadar uzak olması.. Ve bilir misin ne acıdır insanın bildiğini anlatamaması.. '' Ben '' deyip susması, '' Sen '' deyip ağlamaklı kalması...." |
Ey Sevgili ;Bir gün kaldığın yerden başlayacaksın, biri seni bulacak. Önce korkacaksın eski acılara yakalanmaktan, biraz ürkeceksin. Ne kadar dirensen de nafile. İnsansın sonuçta, seveceksin. Eski acılara bakıp da küsme sevdalara, gavura kızıp da oruç bozulmaz. Sök at kafandan acabaları ! Bir kemik aynı yerden iki defa kırılmaz
|
Hiç Kimsenin Mecburi İstikameti Değilim...
Kimsede Benim Çıkmaz Sokağım Değil |
Biri çıkıp desin ki: Özledim seni..
|
Sadakattir imtihanı kazandıran, vazgeçmemektir... Beklemekten bıkmamak, Beklettiğinden hicap duymaktır... Gönlünün vurulduğunu, gözünün gördüğüne değismemektir... Yanındayken sarılmak değildir marifet, uzaktayken bile adını sayıklamaktır... Ve bir gün muhakkak vuslatın tecelli edeceğine inanmaktır......
|
"Asgari ücret gibiyim bu aralar, kimse benimle geçinemiyor."
|
"Senin de kıyılarını elinden aldılar mı ?"
|
Gidesim geliyor, bavul, çanta almadan,
Yüreğime ne sığarsa işte… |
Ben hep çabuk çekilen tetiğe yaşadım Yemin ettim Yüreğimdeki ve bedenimdeki bütün yaralar adına yüzünün kuyusuna düştüğüm kuytuda Sana olanca aydınlığım ve karanlığımla baktım aşktan yorgun düştü dinim dağıldı kehribarım gül ve buğday yetiştiren Ömrüm adına yemin ederim ki: Ben seçmedim bu ölümü Kaçmasan vurmayacaktım MURATHAN MUNGAN |
bir oyundu, çocukluğumuzda oynardık önce nokta nokta bir cümle ve sonra bir harf sorardık ilk bilemediği harfe bir kafa ikincisine bir gövde çizgilerden darağacı kurardık çocuktuk,güzel oyunlarımız vardı boş vakitlerimizde birbirimizi asardık. Ali Ural.. |
Gitmekle gidilmiyor ki...Gitmekle gitmiş olamazsın; gönlün kalır, aklın kalır, anıların kalır...
|
kayıp adresten yazıyorum son kez sussam yalnızlık konuşsam ayrılık dönsem yıkılış dönmesem yok oluş şimdi ben susuyorum yalnızlığa talip sende sus bana sus ki bir daha ölmeyeyim. |
Birşey var aramızda Senin bakışlarından belli Benim yanan yüzümden Dalıveriyoruz arada bir İkimizde aynı şeyi düşünüyoruz belki Gülüşerek başlıyoruz söze Birşey var aramızda Onu buldukça kaybediyoruz isteyerek Fakat ne kadar saklasak nafile Birşey var aramızda Senin gözlerin ışıldıyor Benimse dilimin ucunda.. |
Yaz dostum, selam almayana yiğit denir mi?
- Barış Manço |
BAZI insanlar söze gelince Edebiyatın turşusunu bile kuruyorlar da, iş icraata gelince turşunun içindeki HIYAR kadar olamıyorlar !
|
Genelkurmay’ın resmi internet sitesinde "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vazifesi, ani gelişen krizlere uygun şekilde reaksiyon göstermektir" yazarken, eline ani şekilde kilim tutuşturulan Necdet bey’in "ani gelişen davranış karşısında reaksiyon gösteremedim" demesi de gayet düşündürücüdür.
|
YoRuMSuZ´isimli üyeden Alıntı Genelkurmay’ın resmi internet sitesinde "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vazifesi, ani gelişen krizlere uygun şekilde reaksiyon göstermektir" yazarken, eline ani şekilde kilim tutuşturulan Necdet bey’in "ani gelişen davranış karşısında reaksiyon gösteremedim" demesi de gayet düşündürücüdür. Bunu kim soylediyse helal olsun ona.. |
Bir duman tütüyor ki yangın yeri bu yürek
Gırtlakta düğümdür söz,sustum şiir konuştu İkrar verdi kavlinden dönmez geri bu yürek Haykırmak istedi ÖZ,sustum şiir konuştu……. |
Seni sevdim, seni birdenbire değil usul usul sevdim "Uyandım bir sabah" gibi değil, öyle değil Nasıl yürür özsu dal uçlarına Ve günışığı sislerden düşsel ovalara Susuzdu, suya değdi dudaklarım seni sevdim Mevsim kirazlardan eriklerden geçti yaza döndü Yitik ceren arayı arayı anasını buldu Adın ölmezlendi bir ağız da benden geçerek Soludum, üfledim,yaprak pırpırlandı Ağustos dindi Seni sevdim, sevgilerim senden geçerek bütünlendi Gülten akın |
Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git. Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler. Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin Oysa Allah bilir bugün iyi uyanmıştık Sevgiyeydi ilk açılışı gözlerimizin sırf onaydı Bir kuş konmuş parmaklarıma uzun uzun ötmüştü Bir sevişmek gelmiş bir daha gitmemişti Yoktu dünlerde evvelsi günlerdeki yoksulluğumuz Sanki hiç olmamıştı Cemal Süreya |
"Herkes herkesi sevmesin, gerek yok.. Adam azaldı , sevgi elden gidiyor.. Bana "sen haklısın" diyorlar... Hayır hayır, ben çok haklıyım bilen biliyor. Bu yarışın dışında kalanlar; Adamı sevgi, sevgiyi de adam ediyor." |
Kusura bakma dünya, biz seninle anlaşamıyoruz. Ya ben sana fazla geliyorum, ya da sen benim hayallerime dar geliyorsun. Ayır bizi hakim bey. Zaten görücü usulü evlendik Ne ona sordular bunu alır mısın diye, ne de bana sordular dünya'ya gelir misin diye.. K.İskender |
Hangi türküye uzansam suskunum sana
Ağıt ağıt, özlem özlem suskun Tut ki vurulmuşum Aşktan ve kandan bir damla olmuşum Bir saçlarının rüzgarına Bir de ağzının kıyılarına konmuşum Hangi dalga silebilir beni senden Hangi kasırga koparabilir Ben saç tellerinde bir ezgi olmuşum Coşkuların her şahlanışında Sana deprem deprem susmuşum Ve sana susmaktan inan ki yorulmuşum.. |
Ellerin öyle yanlarında durmasın
Yüzümü avuçlarının arasına al yine "Üzülme" diye fısılda en iyi ilacım olan sesinle Sonra, sar ruhunu kaybetmeye yüz tutmuş bedenimi kollarınla Yüzünü saçlarımın arasına göm adam Sessizlikte sana karışmama izin ver Sensizlikte yok olmama değil. |
Ne özlediğimi söyleyebildim,
Ne de içimde özlemimi tutabildim..! Ne hayalinle yaşayabilmek için gözlerimi kapatabildim, Ne de yokluğunu görebilmek için açabildim..! Ne SANA:'' Niye Yoksun..? diyebildim, Ne de ''Bu Haksızlık'' diyebildim..! Sadece "SENİ" içimde taşıdığımı bilmeni istedim..! |
o şarkıların hiçbiri bizim için yazılmadı ama ben, hepsini senin için söyledim..
|
Yüreğim Islaktır Benim Kuytularda Ağlamaktan Ve Hafif Uçuktur Rengi Kurusun Diye Kaç Kez Güneşe Asılmaktan... |
"Tutulmayan sözlerde yitirdim masumiyetimi kelimelerim bu yüzden keskin ve asi ." |
Halk, derin uykuya daldığında,
Kral, en güzel rüyasını görür! |
Hani, 'Özgürlük İnsanca yaşamanın tek koşulu' Diyordun ya can, Mezarından kalk da bir bak, Mektubun bile tutsak! Bir yıldız kaydı yüreğimde. Dilek tuttum 'Hesap Günü' diye. |
ÖyLέ βiя aŞk Yaşamak İstİyoяum кİ SonSuz Yaяını DüşünmέDέn SέVgimi Hiç βiя zaman taяtmadan Hiç βiяşέyden Hiç βiя Kimsέdέn şüphέlέnmέdέn Koяkmadan üяkmέdέn Kέndimi ÖyLέ βiя βıяakmak İstİyoяum кİ aŞka DoĞяu Kişi miSin Diyέ Düşünmέdέn Kollaяına Atlamak İstİyoяum βέnİm mİsİn Diyέ Hiç SoяmaDan |
"bütün tarihlerin miladı yüzünden başlar:senden öncesi/senden sonrası.. sen olmasan,böyle güzel gülmesen yazılacak nedeni de yok herhangi bir sevgilinin tarihçesinin... kanattığın yerde acil şifalar bırakan gülüşün için.. senin için..." |
gelme Sakın, beklemiyorum Seni , seni Sevsem De Ölecek Kadar, inkâr Ediyorum / Inadına. gönül Kapımın Sürgüsünü Kapattım, ölsem De Hasretinden / Inat Bu Ya gelmiyorum Yanına, çağırmıyorum Seni Üstelik / Inadına. anladın Ya sevdan Uğruna Ölüyorum Ama, inadına Söylemeyeceğim Sevdiğimi, sevmiyorum Işte / Inadına |
Bazen Susmak Gerekiyormuş, Bazen Bomboş Bakmak Gerekiyormuş Hayatın Yalanlarına; Anlamaya Çalışmak Saçmalık... Anlamadan Yaşamak Gerekiyormuş . Zaman Değilmiş Gideni Geri Getiren; Aslında Zamanmış Var Olanı Götüren. Ama Bazen...!Unutmak Gerekiyormuş,UNUTULMA Pahasına... |
Umut Aşk Değilmidir? Uzakta Olsanda Seversin Hiç görmesende günden güne bağlanırsın Umut Aşk Değilmidir? - Özlemler girer sevdaların arasına Ne yüzyüzü görür,ne sevenler kavuşur,eskileri ararlar hüzünlü anılara Uzakta olsam bile seviyorum,bakma sen gözyaşıma Özlemek Aşk Değilmidir? |
Bana mutluluğu anlatma!! Çok biliyorsan gel de YAŞAT...
|
Saçlarımın uçlarını kestirdim bugün.. Kırıkları alınsın diye Bir çırpıda aldılar kırıkları iki makas darbesiyle... "yüreğimdeki kırıkları da alın" dedim içimden ! Kırıklar kaldı yine... |
Kar yağarken mor dağların ucundan, Sol yerine sessiz bir iniltiyle, Yastığın yüzüne yaşlar dökerek, Ve akşamdan gizlice bir ah çekerek, Beni düşün... Beni düşün, unutma... |
Sindire sindire her acıdan ötekine geçerken, Geçmişte kaldı dediğim hüzünlerle,hüzünlenirim, Sanki hiç yakılmamış gibi,kaçıncı ağıdı yakarken.... sanki hiç ödenmemiş gibi, nice buruk hesapLar öderim....... |