![]() |
Müslüm Gürses Şarkı Sözleri
Çok Sevdim Çok sevdim sevgilim
Sevgim bir yanda, sen bir yanda kaldın Sever diye bekledim Sabır bir yanda, ümit bir yanda kaldı Ümidimi yok ettin, sabrımı tükettin Beni bir hiç ettin Bana yapmadığın daha ne kaldı Bana yapmadığın daha ne kaldı Çok istedim sevmeni Arzum bir yanda, hüsran bir yanda kaldı Mutlu olmak istedim Şansım bir yanda ben bir yanda kaldım |
Yaşamalısın Üzülsen eline birşey geçmez ki
Dünyanın hali bu hiç değişmez ki Şans ne zaman güler, bilinemz ki Dertlere boş verip yaşamalısın Yaşamalısın, yaşamalısın Dertlere boş verip yaşamalısın Hayatın kahrına katlanmalısın Dertlere boş verip yaşamalısın Yaşamalısın, yaşamalısın Hayata boşverip yaşamalısın Sanki ben dertlere katlanmadım mı Sahte sevgilere rastlamadın mı Vefasız bir aşk'a kul olmadın mı Dertlere boş verip yaşamalısın |
Acılı Sevda Bu sevdanın adı acılı sevda
Ne sen mutlu oldun, ne de ben oldum İşte hem sen soldun hem de ben soldum Bu ayrılıkta söyle ne buldun, Aşkımızın sonu acılı sevda Bu sevdanın adı acılı sevda Gel de bitsin bu hasret Hasret çekilmeyen dert Böyle yaşanmaz elbet Götür beni mutluluklara götür beni Ağlarım ağlarım hatıralara Ağlarım ağlarım yaşananlara Bu sevdanın sonu acılı sevda Bu sevdanın adı acılı sevda Ne sen bırakırsın ne de ben seni Görmemiştir kimse böyle seveni Bu hasret niye söyle sevgilim Bu sevdanın adı acılı sevda |
Kalbinde Yer Ver Farklı değilim ben tüm insanlardan
Allah aşkı için bana değer ver Sanma beni sevip bırakanlardan İstemem dünyayı kalbinde yer ver Yanımda kal gitme gel meleğim ol Susadıkça bana elinden su ver Ben kölen olayım, sahibim sen ol Yanında olmasın kalbinde yer ver Yeter artık dindir göz yaşlarımı Üzülerek bakma mendilinle siliver Resimde gördüğün o ben değilim Albümünde değil kalbinde yer ver |
Bulunur Elbet Unuttum artık seni sildim bütün aşkını
Kaderimin önünde eğme sakın başını Yanağıma dökülen bir damla gözyaşı Sen silmezsen olur silen bulunur elbet Yaşayan sevgimizi öldürdün bile bile Tertemiz aşkımız düştü dilden dile Seni deliler gibi seven deli gönüle Sen girmezsen olur giren bulunur elbet Benden başka birini seviyorsan saklama Her derdin çaresi var boşa kürek sallama Beni gelecek diye yollarında bekleme Ben gelmezsem olur gelen bulunur elbet |
Ne Fayda Allah'ım bu çile biter mi böyle
Sevgilim elimden gittikten sonra Tövbe etti gönlüm aşka, sevgiye Bir değil, bin seven versen ne fayda İçimde yılların yorgunluğu var Bahtımı yeniden yazsan ne fayda Kırıldı güvenim, tuttuğum dallar Çıkmaza uğradı gittiğim yollar Kaderim huzuru çok gördü bana Şimdi feryadımı duysa ne fayda |
Acı Yıllar Gurbet elde hatıralar tesellim
Sensiz seni yaşıyorum efendim Acı yıllar içimde bir sızıdır Sevmek benim anlımdaki yazıdır Bugün sana mektup yazdım yoruldum Deli gibi sevdiğimi duyurdum Cevabını alamadım kahroldum Acı yıllar içimde bir sızıdır Sevmek benim anlımdaki yazıdır Sende kaldı ümit dolu yıllarım Ayrı düştüm gözlerinden yanarım Kurumadı benim sevda pınarım Acı yıllar içimde bir sızıdır Sevmek benim anlımda yazıdır |
Unutamazsın Karanlık çökünce sokağınıza
Köşede ben varım unutamazsın O mutlu günler hep gelir aklına Sen beni ömrünce unutamazsın Mektupları yırtıp attın diyelim Resimleri yırtıp yaktın diyelim Bir mazi var onu nasıl sileyim Sen beni ömrünce unutamazsın Ah edip adımı her anışında Bir Kerem misali her yanışında Bir hayal olurdum yanıbaşında Sen beni ömrünce unutamazsın |
Tövbe Ettim Tövbe ettim tutamadım sözümü
Aşkla mı yoğurdun benim özümü Güldürme Allahım artık yüzümü Taş yağdır başıma sevdiğim için Kadehleri sıra sıra dizeyim Mutluluğum varsa bulup ezeyim Bırak sokaklarda yalnız gezeyim Taş yağdır başıma sevdiğim için Yarınım dünümden iyi olmasın Kimseler gelip halimi sormasın Ben kulun dünyada huzur bulmasın Taş yağdır başıma sevdiğim için Kadehleri sıra sıra dizeyim Mutluluğum varsa bulup ezeyim Bırak sokaklarda yalnız gezeyim Kan kat gözyaşıma sevdiğim için |
GİTME Ne çabuk tükendi olduğum günler
Yine mi hasretle yaşayacağım Dün gelmiş gibisin doymadım sana Ne olur sevgilim bir gün daha kal Gitme gitme gitme ne olursun Gitme gitme benim olursun Gidersen geriye dönmeyeceksin Bir daha yüzümü görmeyeceksin Aşkından ölsemde bilmeyeceksin Ne olur sevgilim bir gün daha kal Son hatıran olsun ne olur bu gece Ömrümce bu günü hatırlayayım Gitmeyecekmiş gibi sev sev beni Ne olur sevgilim bir gün daha kal |
Küskünüm Yaşamak içimden gelmiyor artık
Öylesine dertli öyle üzgünüm Bu dünya hiç bir tat vermiyor artık Aldığım nefese cana küskünüm Her şey boş anlamsız şimdi gözümde Bin öfke bin nefret her bir sözümde Yılların çilesi belli yüzümde Aynada baktığım yüze küskünüm Yalnızlık yaradır bende sarılmaz Halimden derdimden kimse anlamaz Nerede sevdiklerim neden aramaz En yakın dostuma bile küskünüm |
Kaderde Ayrılık Varmış Kaderde varmış ayrılmak
İsterdik biz mesut olmak Bir canım var alınacak Sana adadım sevgilim Ne olur eller gibi bizde mesut olsatdık Garib serçeler gibi yuvamızı kuraydık Ne hayaller kuruyorduk Şimde ne oldu sonumuz Tanrım böyle istemiş ki Ayrılacakmış yolumuz |
Kim Bilir Kaç Kişi Kim bilir kaç kişi, geçti bu yoldan
Kim bilir kaç aşık, yandı sevdadan Aç artık gözünü, uyan rüyadan Kendini gaflete kaptırma dostum Aşk bir bilmecedir, çözsen çözülmez Sevda kolay değil, zordur çekilmez Ölmedikten sonra dertlerin bitmez Kendini boş yere aldatma dostum Kör talih sana gülmedi diye Söyle bu çırpınış, endişe niye Her şeyi dert edip, kendi kendine Üzülmeye değmez, aldırma dostum |
İçiyorsam Sebebi Var Sevdim sevdim bağrım yanık kaldı
Sevdiğimi eller aldı, mutluluğum dünde kaldı Ümidim yok öylesine, yarınım yok öylesine İçiyorsam sebebi var Yarınımdan ümit mi var Bir bir yüzüme kapandı kapılar Ben mahsun, aşkım mahsun Tel mahsun böylesine Gün olur sen de yanarsın Son çareyi ölümde sanırsın Ararsın delicesine |
Aşkımız Öldü Sevgilim Bilmem bu hasretlik nasıl dinecek
Hicran yarasını kimler saracak Dünyanın kanunu böyle sevgilim Sen gidersen yerine başka bir yar gelecek Aşkımız öldü sevgilim, başın sağ olsun Yollarımız ayrılıyor, uğurlar olsun Seviyorum dersem sen bana inanma Her sözlerim yalan sen bana kanma Dünyanın kanunu böyle sevgilim Sen gidersen yerine başka bir yar gelecek |
Aldatılanlar Hiçbir zaman gülemezler
İnanıpta Sevemezler Muradına Eremezler Aldatılanlar aldatılanlar Umut bağlar yarınlara Hasret çeker mutluluğa Mutluyum der soranlara Aldatılanlar, aldatılanlar Boynu bükük gezerler Binbir çileyi çekerler Yinede candan severler Aldatılanlar aldatılanlar |
O Sen Değilsin Git benden uzak dur anma ismimi
Sen artık gözümde o sen değilsin Unut hatıramı yırt at resmimi Sen artık gözümde o sen değilsin Sana gönül veren iflah olmamış Söyle seni sevip kim ağlamamış Günah Defterinde boş yer kalmamış Canımı verdiğim o sen değilsin O benim sevdiğim o sen değilsin Aşk'ı kadehlerde arar olmuşsun Bu daldan o dala konar olmuşsun Sen kendine bile zarar olmuşsun O benim sevdiğim o sen değilsin |
Sadece Bir kere halimi sordunmu benim
Kalbime habersiz girdin sadece Yedi kat ellelerden farkın ne senin Uzaktan uzağa gördün sadece Kör olsun bu aşkın gözü kör olsun Bu sevda oyunu artık son bulsun Hayırsız sevgili sen nasıl kulsun Arayıp benimi buldun sadece Geceler boyunca hep ben ağladım Bir damla sevgiyi hep ben aradım Çok sevildin ama seven olmadın Seni sevdiğime güldün sadece Kör olsun bu aşkın gözü kör olsun Bu sevda oyunu artık son bulsun Hayırsız sevgili sen nasıl kulsun Arayıp benimi buldun sadece |
Gitti İçimde özlemi bitmeden daha
Gönlümü kedere bırakıp gitti Ne hoşçakal dedi ne de elveda Yabancılar gibi bırakıp gitti... Gitmeseydi onun kulu olurdum Çiğneyip geçtiği yolu olurdum Bir ömür aşkıyla dolu olurdum Ne yazık bunları bilmeden gitti... Şimdi mevsim hazan gönül evimde Hıçkırığa döndü adı dilimde Gelir mi gelmez mi günün birinde Cevapsız sorular bırakıp gitti |
Hayat Arkadaşı Bu dünyada mutluluk üç beş damla göz yaşı
Acı hatıralarım bana gönül yoldaşı Bu benim kaderimmiş gönlüm oldu sırtaşı Aradım bulamadım ben hayat arkadaşı Çok sevdim suç sayıldı Hiç sevmedim kabahat Bir his diyorki bana Ölde kendini arat Mutluluğu uzaktan seyirmi edeceğim Belki güzel yüzünü görmeden öleceğim Bu benim kaderimmiş gönlüm oldu sırtaşı Aradım bulamadım ben hayat arkadaşı |
İbadet Aşkımız ibadet gönül tahtında
İbadet inanmak Tanrı yanında Kula kul olmak var sevda yolunda Aşkım iman demek Tanrı katında Sen benim ışığım hem güneşimsin Sensiz bu dünyayı söyle neyleyim Yokluğun cehennem azabı bana Ben senin yanında hep cennetteyim Sevda ülkesinin en güzelisin Vazgeçilmez tutkum aşka abidemsin Taptığım Allah'ım sevdiğim sensin En güzel çiçekten daha güzelsin Sen benim ışığım hem güneşimsin Sensiz bu dünyayı söyle neyleyim Yokluğun cehennem azabı bana Ben senin yanında hep cennetteyim |
Yıkıla Yıkıla Yıkıla yıkıla yaşayan benim
Geceler boyunca kahrolan benim Ah edip inleyen yıpranan benim Kötüysem düşkünsem kime ne bundan Hayatım karanlık yerlerde geçer Yüreğim kırılmış kadehe benzer Yüzüme nefretle bakmayın yeter Kötüysem düşkünsem kime ne bundan Çektiğim çileler kendime benim Tutup da birine vurmaz ki elim Çekilin üstüme varmayın benim Kötüysem düşkünsem kime ne bundan |
Haberimiz Yok Hayalle yaşarken gerçek dünyada
Zamanı içmişiz haberimiz yok Ömürle yüz yüze geldik aynada Harcanıp gitmişiz haberimiz yok Kötü bir söz gibi düştük dillere Yanlış yol seçmişiz haberimiz yok Ümitle bağlanıp acı günlere Gözyaşı ekmişiz haberimiz yok Boş yere koşarken hayat yolunda Ne dertler çekmişiz bilenimiz yok Gözlerden dökülen gözyaşlarında Eriyip gitmişiz haberimiz yok |
Şarkılar Senin İçin Şarkılar senin için, türküler senin için
Bilmem başka ne yapsam sevgilim senin için Gönlümü mabet yapsam saçına güller taksam Az gelir anlatmaya bendeki aşk'ın içim Sen benim kanadımsın tutunacak dalımsın Yaşamak neye yarar yanımda olmalısın Bakınca yolların kaybolup gidiyorum Hayat seninle güzel gerçek bu biliyorum Ben sana sevdalıyım hem gönülden bağlıyım İstemem başkasını hep senle olmalıyım Uzanınca ellerin ellerimi tutmalı Gözlerim bir tek senin gözlerine Bakmalı Bakınca gözlerine kaybolup gidiyorum Hayat seninle güzel gerçek bu biliyorum Hayatım senin için tüm sevgim senin için En büyük mutluluksun sevgilim benim için Dünyalara değişmem saçının bir telini Kimseler dolduramaz kalbimdeki yerini |
Zalim Çileli hayatı paylaşan bendim
Anlamsız günlerin neşesi bendim Karanlık dünyanın ışığı bendim Beni böyle bırakıp nasıl da gittin Nereden sevdim o zalimi Hayatımı yıkıp ta gitti Nereden sevdim o zalimi Beni böyle bırakıp ta gitti Aşkından başka bir aşk tanımazdım Ayrılık acısını tattırmadım ki Canım gibi sevdim yandırmadım ki Gönül defterimi kapatıp gitti |
Sana Diyeceğim Var Sevgilim sana diğeceğim var
Dinlede istersen ağlamadan git Tarifi imkansız aşkın var bende Dilersen kalbimi kırda öyle git Bu aşk çekilirmi çekme diyorsun Sensiz yaşayamam yaşa diyorsun Seni seviyorum sevme diyorsun Sevda çekmek kolaysa başına gelsin İşte böylesine sana aşığım Kalmadı başka bir söyleyeceğim Aşkımı kabul et Seni seveyim |
Ustume Fazla Dusme Üstüme fazla düşme canımı sıkıyorsun
Aşkına hayır dedim daha ne duruyorsun Önceden unutmuştum sevmeyi her neşeyi Yediğim darbelerin duruyor bak izleri Söyledim anlamadın Peşimi bırakmadın Yalvardın hep boşuna Gönlümü alamadın Kaş çatıp bakıyorsun yorulma hiç boşuna Hayır yok benden sana çek git allah aşkına Acımam hiç yalvarma insafsızın biriyim ben Başkası alıp gitti kalpsizin biriyim ben |
Anlasana Neden geldim bu dünyaya hakkım yok mu yaşamaya
Halimden sen anlasana, anlasana Dertli öten bülbül gibi boynu bükük bir gül gibi aşka düşen mecnun gibi Kahrolmuşum anlasana, anlasana İsmine şiirler yazdım başına tacını taktım Gönlümün sultanı yaptım anlasana Sevda yolu senden geçer bütün dertler benden geçer Bu çileler senle biter, senle biter anlasana |
Islanmışsın Islanmışsın arkadaş baksana titriyorsun
Gecenin bu vaktinde benden ne istiyorsun Kaybettiğin sevgilini bana mı soruyorsun Tükettiğin gençliğini burada mı arıyorsun Ben de kaybettim çoktan güzel yıllarımı Ben de tükettim çoktan bütün umutlarımı Şimdi ben de senin gibi her gelenden soruyorum Bir sen misin kaybeden sevip de sevilmeyen En güzel yıllarını aşk için ziyan eden Şu karanlık köşelerde yağmurlu gecelerde Çektiği dertler için kaderine isyan eden |
Veda Et Yeter Günlerdir gelmez oldun
Beklettin beni neden İstemiyorsan söyle Vazgeçerim senden Böyle her gün eriyip Bitmektense sevgilim Kapatır bu sayfayı Aşkımız bitti derim Böyle kararsız bir aşk Nereye kadar gider Ya gönülden sev beni Yada veda et yeter Böyle her gün eriyip Bitmektense sevgilim Kapatır bu sayfayı Aşkımız bitti derim |
Gidecek Bir Gün Aldanma çocuksu mahsun yüzüne
Mutlaka terkedip gidecek birgün Kanma sever gibi göründüğüne Seni sevmiyorum diyecek birgün Sevmek çok güzel şey aldanmak acı Ruhunu saracak bir büyük sancı O durmayan yolcu sen garip hancı Hesabı vermeden gidecek birgün Uğruna yılları harcayacaksın Aşkını ömrünle bir tutacaksın Ne yazık sonunda ağlayacaksın Gururunu yere atacak birgün |
Bir Avuç Gözyaşı Dün gece yine sen düştün aklıma
Oturup ağladım çocuklar gibi Sensizlik öyle zor geldiki bana Oturup ağladım çocuklar gibi Bir avuç gözyaşı doldu elime En acı sitemler geldi dilime Pişmanlık duyupta kendi kendime Oturup ağladım çocuklar gibi Artık günlerim günlerden uzun Gecelerim gecelerden yanlız Seni sevdiğimden bu yana Her acıyı tattım her çileyi gördüm Hayatın her cilvesine alıştım Yanlız senin yokluğuna alışamadım Şimdi anlıyorum Acıdan hasretten gözyaşından başka Hiçbir şey vermemişsin bana Yıkılan hayallerime yok olan geçmişime Kaybolan gelecegime ağladım Ağladım çocuklar gibi Ne yazık olanlar hep bana oldu Ümitim hayalim hepsi kayboldu Sayende hayatım tarumar oldu Oturup ağladım çocuklar gibi |
Göçmen Kuşlar mevsimler tükendi avuçlarımda
eserken içimde dertler ruzgarı gonlumdeki bu acı hatıralarlarla beklemek artık zor gecen baharı şimdi uzak bir hayal hayal sana ulaşmak göçmen kuşlar götürdü bütün umutlarımı çekilmez bir yük gibi şimdi yaşamak çekilmez bir yük gibi artık yaşamak istemem hatıran uzaklaşmasın son bir kez bende kalsın resimlerinle bırak bende başka bir , bir sen yaşasın bu sahil kentinin akşamlarında şimdi uzak bir hayal hayal sana ulaşmak göçmen kuşlar götürdü bütün umutlarımı çekilmez bir yük gibi şimdi yaşamak çekilmez bir yük gibi artık yaşamak |
Nazar Kalpten sevgili severmi dersin
Bir daha sevipte darbemi yesin Zaten yaraliyim cok caresizim Sevmem sevmemeye yeminler ettim Yillari ugruna harcadim bosuna Sevgiilim seni gonulden Seni gonulden sevmistim Layik degilmissin benim temiz askima Nazarmi degdi askimiza sevgimize Dusman kesildik birden ikimizde Dusman kesildik bir anda ikimizde Kanina girmisler seni benden etmisler Dudagindan icmisler inandin el sozune Beni kotu etmisler Dunyada bir su garip alemde Hersey garip seven garip Askim garip omrum garip Nazarmi degdi askimiza Nazarr Gozlerim yaslarla doldu Doldu bosaldi benim Yandi su kalbim yandi Yalniz kaldi Sevginle hayal kurdu Aglayip durdu senin icin Kaderim cile cekmem oldu benim Ne gunahim var seni sevmekten baska Soyle ne sucum var benim |
Ne Fayda Allahım bu çile biter mi böyle
Sevgilim elimden gittikten sonra Tövbe etti gönlüm aşka sevgiye Bir değil bin seven versen ne fayda İçimde yıllardır yorgunluğun var Bahtımı yeniden yazsan ne fayda Kırıldı yüreğim tuttuğun dallar Çıkmaza uğradı gittiğim yollar Kaderim bozuldu çok gördü bana Şimdi feryadımı duysan ne fayda |
Nereden Bilsinler Seni ben bir anda terk edeyim de
Varsın da adıma kalpsiz desinler Mutlu göründük bütün gözlere Neler çektiğimi nereden bilsinler Kime dert yanarsan yan benim için Her zaman ardımdan zalim desinler Her zaman bilirsin haklı çıkmayı Suçlu olduğunu nereden bilsinler Kalbime akıttım göz yaşlarımı Dışıma vurmadım acılarımı Bundan sonra artık umurumda mı Sana haklı bana haksız desinler |
Bir Kumarhane Hayat bir kumarhane
Kimi kazanır kimi kaybeder Dünyanın kanunu bu Kimi bahtiyar Kimi kahreder Eller düşeş atıyor Ben atarım dubara Kaybettim herşeyimi Çekilmişim kenara Dolaşmışım kör düğüme Çözülemedim Pişmanım doğduğuma Ölmek istiyorum, ölemiyorum Gülmek istiyorum, gülmiyorum |
Bir Dilim Beyaz Peynir bir dilim beyaz peynir
yarım şişede şarap benim arkadaşım oldu benim yoldaşım oldu dolur meyhaneci doldur yine gün akşam oldu aşkı yalanmış kendi yalanmış zehirli bir yılanmış bana yeminler etmişti senden ayrılmam diye en sonunda düşürdü beni bu meyhaneye en sonunda düşürdü beni bu meyhaneye aşkı yalanmış kendi yalanmış zehirli bir yılanmış |
Yaktın Beni Dünya Yıllar yılı elimden bir tutanım olmadı
Ne talihsiz bir kulum hala çilem dolmadı Şu üç günlük alemde bir sevenim olmadı Vazgeçtim ben sevmekten dostum bile kalmadı Yaktın beni dünya yıktın beni dünya Yaktın beni dünya yıktın beni dünya Gerçek olan neyin varki fanisin dünya yalansın dünya Felek vurdu insafsız sabır kalmadı bende Bilmemki dertten başka ne buldum ben sevmekten Şu gencecik ömrümü yazık boşa harcadım Şimdi haram oldu bana yaşamakta gülmekte |
Yaşamaya Çalıştım Biraz güldüm ağıt geldi
Derman dedim dertler geldi Bütün günler elem verdi Yine de yaşamaya çalıştım Düz yolumu yokuş ettin Neyi bulsam hep kaybettim Bir ömür hep böyle geçti Bıkmadan yaşamaya çalıştım Biter diye çok bekledim Boşa gitti ümitlerim Duyulmadı dileklerim Yine de yaşamaya çalıştım Zaman geldi isyanım var Uzak dursun mutluluklar Bomboş geçen yıllarım var Böylede yaşamaya çalıştım |