![]() |
Çeşit Çeşit Mektuplar...
Yaşacağız... Konuşacak ne çok şeyimiz var, paylaşacak ne çok şeyimiz var…Tanrım ömrümüz yetecek mi hepsini yapmaya¿ Sana ne söylesem, yüreğimin sesiyle konuşuyorum inan.Hangi sözcük dökülüyorsa dudaklarımdan, bil ki yüreğimin söyledikleri onlar…Yanlış anlaşılabileceğime dair en ufak bir kaygım yok.Zaten aşk kaygılarından arınmış olmayı gerektirmez mi¿ Kaygın varsa eğer aşkı nasıl yaşayabilirsin ki¿ Sen olduğundan beri hayata ve insanlara dair bütün kırgınlıklarımı kaldırıp attım bir tarafa.Uzadı cümlelerim farkında mısın¿ “Evet” ya da “Hayır”dan oluşan tek kelimelik cümleleri kullanmıyorum artık.Çocuk gibiyim çocuk…Başkalarına saçma gelebilecek her şey mutlu ediyor beni.Sanki her şeyi ilk kez görüyorum.Dün gece perdeyi çekip camdan bembeyaz karın yağışını izledim.Bunu yapmayalı ne kadar uzun zaman olmuş…Bir mucize bu biliyor musun¿ Bilimsel açıklaması ne olursa olsun umurumda değil.Bir mucize bu… Meğer ne çok şarkı bilirmişim ben, ne çok şarkı ’en çok sevdiğim şarkı’ymış… Nereye gitti hüzün şarkıları¿ Yoksa ben mi duymuyorum¿ Her şarkı içimi okşuyor, her şarkı aşkı anlatıyor.Eşlik ediyorum, bağıra bağıra söylüyorum, coştukça söylüyorum. Senin yanında nasılsam sen yokken de öyleyim.Varmışsın gibi yani…İmkansız Hiçbir şey yok bize.Aşk sevmez imkansızlığı bilirsin.Yanımda olmayışın seni yaşa- mama engel değil.Sana sarıldığımı, kokunu içime çektiğimi, tenini ateşini düşünüyo- rum, ne güzel… Bir iddiam var bu aşkta.Her şeyin olmak istiyorum.Sevincin, isyanın, kızgınlığın, hüznün, aldırmazlığın, çocukluğun, yalnızlığın, yorgunluğun, enerjin, gözyaşın, gülüşün, korkuların, cesaretin, alınganlığın…Ben sana ait olmayan ne varsa çıkardım hayatımdan.Senin olanı yaşamak istiyorum.Sana dair hiçbir korkum yok, yüreğim senden gelecek her şeye sonuna kadar açık.Bir tek kaçışlara, gidişlere kapadım yüreğimi… Bak yine bastırdı kar, mucize boyanıyor gökyüzünden.Nasıl da beyaza boyanıyor ortalık.İlk defa sever oldum kış mevsimini.Zaten mevsimlik bir aşk değil bizimkisi. Yaşayacak öyle çok yaz öyle çok bahar var ki…Dedim ya, ömrümüz yetecek mi bunları yaşamaya¿ |
Çeşit Çeşit Mektuplar...
GİDİSİNDEN SONRA.... Zaman seni bana unuttururmus. Hep oyle dediler. Zamana birak muhakkak unutursun dediler. O kadar uzun zaman gecti ki,gidisinden bu yana... Eger zaman gercekten unutturuyorsa gideni, bu kadar uzun zaman gecmesine ragman, neden hala aklımdasın..? Neden seninle ilgili her seyi hatirliyorum..? Her ayritisina kadar... Zaman zaman kendimi inandirmaya calisiyorum, seni unuttuguma... Soruyorlar, yakinlarim... Arkadaslarim... Dostlarim... "Unutabildin mi" diye. "Evet unuttum"diyorum. "onun hakkinda en ufak bir seyi bile,artik hatirlamiyorum"diyorum. "Biz sana soylemistik"diyorlar. "Zaman herseyin ilacidir,unutturuyor"diyorlar. Icten ice guluyorum onlara. Ve merak ediyorum, onlar unuttuklarini iddia ettikleri asklarini,gercekten unutabildiler mi..? Yoksa acilarini azda olsa hafifletebilmek icin "unuttum" numarasi mi yapiyorlar..? Benim gibi... Sen gittikten sonra, cektigim acilarimi, uykusuz gecelerimi kimseyle paylasmadim. Belkide paylasamadim... Kimsenin bilmesini istemedim. En yakinimdakilerin bile... Cunku ne kadar cok kisi bilirse, acim o kadar buyuyecekmis gibi hissediyorum. Hep mutlu gorunmeye calistim. Hic etkilenmemis gibi davrandim. Hatirliyormusun bitanem..? Sen bana her zaman,cok guclu bir yapiya sahip oldugumu soylerdin. Kendimi her gucsuz hişssedisimde, senin bu sozlerini aklima getiriyorum. Ve kendimi daha iyi hissediyorum. Ama sen gittikte sonra anladim ki, ben senin sandigin kadar guclu bir yapiya sahip degilmisim. Aslinda ben gucsuzmus,sadece guclu gorunuyormusum. Halada oyleyim... Gucsuzum ama guclu gorunuyorum. Gorenler cok sasiriyorlar. Bu olaydan nasil hic etkilenmemis oldugumu merak edip,soruyorlar. Onlara"demek ki sandigim kadar cok sevmemisim.Gidisi beni etkilemedi"diyorum. Ama bunlarin sadece buyuk bir yalan oldugunu, sende,benim kadar iyi biliyorsun. Gidisini beni inanilmaz sekilde etkiledigini, acilarimin inanilamayacak kadar derin oldugunu sende biliyorsun. Zaten su koca dunyada bunlari bir sen,birde ben biliyorum. Beni terkettigin,birakip gittigin icin sana kizabilmeyi isterdim. Ama bunu bile basaramiyorum. Her ne kadar bana yapmamis olsanda, gecerli bir aciklaman vardir diyorum. Zaten ben seni hala sevmeye devam ederken,sana nasıl kizabilirim ki..? Eger bir gun,gittigine pisman olup, geri donmeyi dusunur de,reddedilme korkusu duyarsan, sakin korkma hayatım..! Cunku ben; seni hala bekliyor olacagim. Ne kadar zaman gecmis olursa olsun. Cunku ben; Senin geri donecegin gunun umudu ile yasiyorum. |