![]() |
Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı Sözleri
Düş Sokağı Sakinleri - Bir Uyku Sessizliği
Bulutlar adina söndürüyorum atesimi Bir tek sen aglama diye Kalbinden havalanan hüzünlü martilar gibi Uçup uçupta gönlümü yaralama Yiten renkli sahneler var Yasanmis ve yarim kalmis Koparma hiç yaralarini Solugunu kusatan acilar ugruna Kaybolur gider gülüslerim Büyü yol alir sonsuzluga Yavasça gel ve dudaklarimi oksa Ölecegim yosunlar kokan çiçekli yataginda Yanimda kal hep, yüzen denizler gibi Tanri ödüllendirecek bir gün Beni ve kalbini... Yagmurlar adina karartiyorum günesimi Bir tek ben gece olayim diye Kalbinden sarkan portakal agaçlarina bak Gögün tülleri kapatiyor dünyamizi artik Koparma hiç saçlarini biten yasamlar ugruna Kaybolu gider gölgelerim Ask yol alir sonsuzluga Yavasça gel ve yanaklarimi oksa Ölecegim baliklar kokan dantelli yataginda Yanimda kal hep, yüzen denizler gibi Tanri ödüllendirecek bir gün Seni ve kalbimi... Derinlere çek beni... En sicak derinlere Tütsüler bahçende yer aç bana islanmis düsler gibi Büyüler askina yakacagim yeniden Basimda dolasan haleyi... haleyi Beni tanimayin artik bu sehirde Beni tanimayin artik bu sehirde Bu sehirde beni tanimayin artik Artik beni bu sehirde tanimayin Tanimayin artik beni bu sehirde... |
Düş Sokağı Sakinleri - Canan
Dağlara yol eyledim Kalplere aşk derledim Beni bir sevda vurmuş Canan'a ben neyledim Geceyi gündüz ettim Çiçeği dost belledim Canan uykudan kalkmış Aşkı cennet eyledim Bebekler meme emer Topraklar yağmur bekler Canan yanımda olmayınca Bu can ateşlere girer Kuşlar uçar göklerde Şarkılarım hep dillerde Gurbet çekmek ne zormuş Canan uzak ellerde |
Düş Sokağı Sakinleri - Cehennemden Cennete
Cehennemden geldim cennete gidicem Seviştiğim dünyayı da yanımda götürücem Acılarımı gömdüm Günahlarımı yaktım Dövüştüğüm sevdaları Aşkında büyütücem Şeytanımı öldürdüm bebeğimi büyütücem Yandığım dünyayı da dalbimde küçültücem Denizleri taşırdım bulutları delicem Şişedeki küllerimi topraklara serpicem "Hadi uyu... güzel düşler gör... hadi uyu" Denizlerle oynaştım Güllerimi öpücem Kurumayan dudağımı yaralara bölücem Yalanlardan dumanlandım ben Doğum batmakta hep takıldım kaldım Kavgalardan bulandım ben Batıp doğmakta hep yalanmış baldım |
Düş Sokağı Sakinleri - Çiçeklerin Şarkısı
Bütün çiçekler, Acinin duvarini deldiler Yalnizlik gurbet oldu siirlerde Arkadasliklar verdiler bizlere En içten ve bilgece "Bütün çiçekler..." Bütün çiçekler Bir kadinin aglayisindan geldiler Gözyasi bebek oldu ay vakti Mutlu oyuncaklar hep içimizdeydi En sicak ve en deli "Bütün çiçekler..." Bütün çiçekler El degmemis renklerini açtilar Çirkinlikler güzel oldu dillerde Bakirlikler verdiler düslere En masum ve kardesçe "Bütün çiçekler..." Bütün çiçekler Büyülü bir gelinlige döküldüler Kokularla büyüttüler sevgileri Yere düsen bir kar tanecigi gibi En temiz ve en diri "Bütün çiçekler..." Çiçek memeli bir kadindir bütün çiçekler Hayat boyunca gökyüzünü seyrederler Gün geceye döndügünde Sessizce... Beni ziyarete gelirler "Bütün çiçekler..." |
Düş Sokağı Sakinleri - Dehşetinle Gel
Bebeğimin dilindedir gül Hançerimin bağrındadır ateş Ölümün elimden olacak Ecel beni yanına alacak Ey aşk! Hiç... uyandırma Geceleri Düşüm korkar, benden kaçar ...mmmm Uzaklara dalar gider Sevişirken yelkenliler Çiçekler doğar güneşimin denizinde Aşkın rengi olmaz Haydi konuş benimle Dehşetinle gel Şehvetini de getir Koynuma girip beni öldür Sevdamı da ye bitir Bebeğimin dilindedir gül Hançerimin bağrındadır ateş Ölümüm elinden olacak Ecel beni yanına alacak Ey aşk! Hiç... uyandırma Geceleri Düşüm korkar, benden kaçar Uzaklara dalar gider Sevişirken yelkenliler Boşunadır çırpınışlar Gözlerden akıp gider kurumuş yaşlar |
Düş Sokağı Sakinleri - Dünya Bana Doğru Eğildiğinde
Gözlerini kapat yavaşça Aşk konacak uykuna Gözyaşlarını ört usulca Düş ağlayacak aşkına Dünya bana doğru eğildiğinde Güneşlik bir veda yeter bana Düş gördüğünde kül renginde Ellerin boğacak beni Maviye çalacak akan kanım Beni öldürdüğün yerde Dünya bana doğru eğildiğinde Güneşlik bir dua yeter bana Geç atşten yan kalbinden Beni unut ve öyle gel Al ellerimi ver düşlerini Acıyı tat ve öyle gel |
Düş Sokağı Sakinleri - Düş Sokağı
Konuşmayı öğrendik henüz susmasını bilmeden Bilgeliğe soyunduk çıplak kaldık, utandık Rüyalar anlattık birbirimize inanmadan öyle Sunulmuş özgürlüklere katıldık, çoğaldık Kelimelerle oynadık adına gerçekler dedik Kendimizi tanımadan sevmeye özendik, gizlendik Masallar anlattık birbirimize inanmadan öyle Gecikmiş sevgilerle ağırlandık, aldatıldık Durmadan koşuşturduk ulaşabilmeye İsimlendirdik herşeyi gururlandık Zaman akıp gider miydi Sorun muydu bu yollar Ya da neye yaşadığını bilmeden Sonsuz muydu yürüdüğümüz bu sokaklar Ya da bir düş müydü yaşamak Var olmak görebilmek Düş olmak |
Düş Sokağı Sakinleri - Düşlerin Büyüsü
"Geçmişi onu çirkinleştirdi hep Ve bu dünyadan alıp götürdü..." Ayrılıklar beni büyütür Yanılgılar aşkı gördürür Düne ait olan hoş paragraflar Artık... seni hep öldürür Düne ait olan hoş paragraflar Artık... beni hep güldürür Yolların hep vardır sonu Aşıkların başkadır yolu Bugüne gelen hoş şarkılar Artık... senden alır onu Bugüne gelen hoş şarkılar Artık... benden götürür onu Boşa geçen hayat gelir mi sandın Gece oldu bak yine aldandın Herşey geçer demiştim yalnız hayat kalır Düşlerin büyüsü de bir gün dağılır Belki değildi mutlak hayatı paylaşırdık Birdenbire girmeseydi ayrılıklar aramıza... |
Düş Sokağı Sakinleri - Düş Sokağı Sakinleri
Düş maviyle uyandı Güneşi yorgun dünyalara Gece oyunları oynardık yarı uykulu şiirlerde Düş maviyle uyandı Öper gibi yar uykularını Dönüşü yok sevdaya dikilmiş çiçeklerdi o oyunlar Sevgiler kendi renklerini değiştirdiklerinde Değişken yüzler girerdi hep aynalara Yine de sevgiyle bakardık onlara Ve öperdik ak alınlarında Yağmur düşerdi sevincin aktığı yollara martılarla Düş maviyle örtündü Yağmurla kardeş bedenlere Sevda oyunları dönerdi çırılçıplak gölgelerde Sevgiler kendi renklerini bulduklarında Kendilerine kavuşuyor yüzler yeniden aynalarda Düş sokağında yaşardı Renkli cıvıl cıvıl düşler Ve sakinleriydik bu sokağın Düşler birikmiş sevgilerimizdi |
Düş Sokağı Sakinleri - Düşümdeki Yolculuk
Oyunlar kayboldular Göz yaşı kuş oldu uçtu ayrı dünyalara.. Dinlendim,filizlendim Başkaları girmedi hiç hayatıma.. Üzülmek mi yanlış yoksa sevinmek mi? Ayıramam kendimi kendimden bile bile.. Uzadı yol,çatallandı Gönlüm bir kuş oldu,hayıflandı.. Sevgiler yağmur bekler Tek bir güneş hiçbir şeye yetmez ki.. Ölmek mi doğru yoksa yaşamak mı? Ayıramam ayrılığı ayrılıktan bile bile.. Ufunetler çıkın gidin gözlerimden Aşık bekler beni en mahrem yerinden.. Koklayamam,duyarım ayrı kalmanın cinnetini hımm en derinden.. Oyunlar kayboldular Göz yaşı kuş oldu uçtu ayrı dünyalara.. Üzülmek mi yanlış yoksa sevilmek mi? Ayıramam kendimi kendimden bile bile.. Ufunetler çıkın gidin düşlerimden Aşık bekler beni en mahrem yerinden.. Koklayamam,duyarım ayrı kalmanın cinnetini hımm en derinden.. hımm en.. şşş... |
Düş Sokağı Sakinleri - Gayret Et Güzelim
Gitmem gerek bu şehirden Bir rüya oldun sevdamın gergefinde Neden çocuklar beni gösteriyor Yağmur yağsa güneşin yerine Ha gayret güzelim gayret Biter elbet bu yağmur sabret Sensizlikten olsa gerek Çekilmez oldu buralar Hep benle beraber bulamadıklarım Bak cesaretim yok artık Geç oldu yorgunum Yine deli oldum sayende Saçında rüzgar Ha gayret güzelim gayret Biter elbet bu yağmur sabret Ayrılıktan olsa gerek Gecikiyor sabahlar Hep benle beraber unuttuklarım Dönmüyor epeydir başım Denizler yalan Sevmek ateş olurmuş derler Yanmak yalan Şimdi öyle uzakki geldiğim yollar Yanlış bir öyküdeyim beni yeniden yaz Bir çocuktum sevmiştim Avuçlarımda aynalar Gayret et güzelim elini uzat Ha gayret güzelim gayret Biter elbet bu yağmur sabret |
Düş Sokağı Sakinleri - Gece ve Düşler
Bilemedim düşlerin bu kadar korkak Ellerimden uzak olduğunu Göremedim uykuların bu kardar küçülmüş Düşlerimden ayrık durduğunu Yapamam kendime kötü gözle bakamam Segiliyi yerinden oynatamam Ölemem uğruna içimde güller dikemem Sevgiliyi aşkından edemem Güneş bile ağlar halime Ne olacak diye sorar kendine (x2) Bilemedim düşlerin bu kadar yorgun Ellerime tuzak kurduğunu Göremedim uykuların bu kadar ellenmiş Düşlerime düşman olduğunu Yapamam kendime kötü gözle bakamam Yelkenimi yerinden oynatamam Ölemem uğruna içimde güller dikemem Yelkenimi aşkından edemem Güneş bile ağlar halime Ne olacak diye sorar kendine (x2) Güneş bile ağlar halime Kapatır kendini öldüren geceye Güldüren düşlere |
Düş Sokağı Sakinleri - Gecenin Rengi
Gecenin rengi Keyiflerimin bereketi Uykumun bebek dilli Erişilmez cenneti Hiç kaçıramam Geçmiyor duman Bir nehir akar Ayaklarımın altından Meşaleler yaktım göğun bahçelerine Ellerimi verdim uykucu meleklerine Meyveler topladım perilerin tacından Aşıkları kaçırdım yılların şarabından Ay döner bana Uykum koşar sana Ağlarım ölür diye gece... kana Gecenin rengi Ellerimin keyifligi Uykumun düşek tenli Erişilmez cenneti Hep kaçırırım Ölmüyor zaman Bir nehir akar Ayaklarımın altından Meşaleler bıraktım göğün eteklerine Küllerimi verdim ağlayan gecelerine Meyveler dağıttım perilerin duduğından Şaraplari akıttım aşkların diyarından Ay döner bana Uykum koşar sana Ağlarım ölür diye gece... kana |
Düş Sokağı Sakinleri - Gidiş Gelişler
Kanatlardir beni gül kokulu yare yaklastiran Günahlar tutkumu kalbimden söküp Bembeyaz bir tülbentte... aklastiran Soyunurum ve çirilçiplak kalirim üzüm salkimlari aralandiginda Yasli bir ari gülümseyip petegini verir bana Düellolar kazandi kollarim Ask ilaçlari tadip durdu Tanridan gelen sunagim Yesiller giymis bir çift göze düstüm Kör olmus ateslerle oynastim. Büyülü sarkilar dolandi dilimdeki zincire Bütün alemlere iyilestiren dualar yolladim... Kul bildim kendimi Yollara ugurlandim Kül ettim aciyan etimi Daglara tirmandim Yarenliktir Beni gönül ölüslerine tasiyan Kararan elbiselerimi ellerimle yikayip Gözyasi agacinin kollarinda aydinlatan Sarhos yapar mayhos benligimi Agaçlardaki yasak meyveler. Kör kalir gözlerimdeki renkler Bir tek aglayan ve aglatan güzelin rengidir isiyan Tapindim ölenler askina kalbimdeki Tanri'ya Bagdas kurup baris çubuklari içtim Dize gelsin diye dünya Karsilik beklemeden iyilik yapanlari kucaklayip Demlenmis bir mutlulukta beklettim Kasirgalara biraktim çirkin ruhlari Yalnizca çiçek memeli kadinin askindan geçtim Kul bildim kendimi Yollardan agirlandim Kül ettim aciyan etimi Daglardan isinlandim Kaybetme beni hayat Karninin en yumusak yerinde tasi burusmus kalbimi Çünkü çiçekler kadar çok sevdim ben, Benimle paylastiklarini ve uzaktaki sevgiliyi Koktun... Koktun... Hep koktun Güzel tatlar biraktin soludugum havaya Yari aralik duruslarla bakardi dünya Düslere rengarenk bir yasam sunan boyacilarina Dinledim... Dinledim... Hep dinledim Gün dogumuna kadar uzayan gizemli sarkilar duyurdun kulaklarima Sonra gözlerinden düsmüs bir gece gibi ortaliklarda dolasip dagilmis saçlarimi taradin Efektler verdin içi disina tasmis Çatlamis dudaklarima bir ask yapragi kondurdun Çikarttin tamamlanmis sihri disariya Büyü... Büyü... Büyü... Büyülerle büyülendirilmis büyü Daha çok büyü ve kusat her yanimi Karanliklar aynami kir ve son sarkimin çöller bölümüne götür beni Ask... Ask... Yalnizca bir demet ask adina... |
Düş Sokağı Sakinleri - Gülden Geçer Gönlüm
Maviler aşkınadır aşka verdiklerim Aşıklar uğrunadır uyuyan düşlerim Çıkar beni topraktan saçlarıma yağmur yağdır Gülden geçer gönlüm Tanrı'ya uyanmıştır Baharı koklar gibi yapma içimdeki benlik Güneşi öp ve kutsal aya sarıl Okyanuslar aşıp gel bedenlerdir artık uçan her yel Gülden geçer gönlüm Tanrı'ya uzanmıştır Gecelere sönmeyen ışıklar sundum Dudağım kurudu suda aktım Dünya gibi cennet başlı cehennem görmedim Gülden geçer gönlüm Tanrı'ya ulaşmıştır "Günaydın Dünya" |