![]() |
Cevap : Günün Sözü
İnsanda Yok İse "EDEP" Neylesin Medrese Mektep! Okusa Alim Olsa.. Yine MERKEP.. Yine MERKEP ! ~Mevlana~ |
Beğendiğiniz bedenlere hayalinizdeki ruhları koyup 'aşk' sanıyorsunuz. . . . . "William Shakespeare" |
30 Ağustos 2010
Türk Neferi kaçmaz, kaçmak nedir bilmez. Eğer Türk Neferinin kaçtığını görmüşseniz, derhal kabul etmelidir ki onun başında bulunan en büyük kumandan kaçmıştır. (Mustafa Kemal ATATÜRK) |
30 Ağustos 2010
Türkiye Orduları bir devir kapatmıştır. Şimdi mazlum ve tutsak devletler ve uluslar artık vazgeçilmez bir reçeteye sahiptirler. Mustafa Kemal’in utkusu, Dünya için özgürlük ve bağımsızlık sancağıdır. (Mahatma Ghandi) |
İnsan, ne idraksiz mahlûktur! Herkes kimsenin sağ kalmadığını bilir de, kendi öleceğine inanmak istemez. "Namık Kemal" |
Bir insanı bulunduğu mevkiyle değil, göz koyduğu mevkiyle ölçmelidir.
Leo Tolstoy |
Güzel bir yüz, bir tavsiye mektubudur.
Publius Syrus |
Talihi olanın horozu da yumurtlar.
Napoleon |
Her memleketin hak ettiği bir hükümet vardır.
Joseph Domaistre |
Düşümde aşk ile karşılaştım , insanı arıyordu. Uyandım. İnsan ile karşılaştım , aşkı arıyordu. "Özdemir Asaf" |
İki insan Çeşidi Vardır: Zaman Geçtikçe Hatalarıyla Yüzleşen, Zaman Geçtikçe Yüzsüzleşen. . ! "Mehmet Akif Ersoy" |
Yüz Daha Versen,Yüz Uman Yüzler Bilirim.Yokuşlara Kardeş Olan Düzler Bilirim.Dünya Öküzün Üstünde Derler;Ama Dünyanın Üstünde Nice Öküzler Bilirim!... "N.F.K" |
Gözleri Sürekli Gözlerindeyse,Sana Olan Merakındandır; Ama Gözlerini Senden Kaçırıyorsa, O Gözlerde Sana Ait Birşeyler Vardır... "Dostoyevski" |
Sükût eyledim, kahrı var dediler.Biraz söyledim, zehri var dediler. Sustum,kahrından susuyor dediler; biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler.. Mevlana |
Ne mutlu bir Atatürk yetiştiren Türk Kadınına " Ne mutlu O"na Sahip olan Türk milletine..... |
21.01.2011
Bir deliyle benim aramda tek bir fark var. Deli aklının yerinde olduğunu sanır. Bense deli olduğumu biliyorum. Salvador Dali |
Bir erkek seni mahvetmeye yemin ettiyse,merak etme,içer ve kendine eder,ama bir kadın yemin ettiyse kesinlikle mahveder.
w.Gdding |
Helal İle Beslersen Çocuğunu" Hürmet " İle Öder Borcunu" Haram " İle Beslersen Onu "Hakaret " İle Öder Borcunu..! Necip Fazıl Kısakürek |
Armut Deyip Geçmeyin, Onun İlk Hecesi Çoğu Kişide Yoktur! Necip Fazıl Kısakürek |
'İsterseniz yanlış düşünün, ama her durumda kendi kafanızla düşünün.'
Doris Lessing |
'İnsanlar paranın sahtesini yapar; para da insanların.' Benjamin Franklin
|
06,04,2011
Marquez Gitme zamanı gelmişse 'dur' demenin; zaman geçmişse 'dön' demenin ve aşk bitmişse 'yeniden' demenin; hiçbir anlamı yoktur. |
07.04.2011 Haksızlık önünde eğilmeyiniz.O zaman hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz. Hz.Ali (r.a) |
-Günümüzde en büyük sorun; aptalların kendilerinden son derece emin, zekilerin ise sürekli şüphe içinde olmalarıdır. Russell |
- Nerelisin ? diye sormuştu; oralı olmadım..Tepkisizlğimi görünce o da oralı olmadı.. Artık ikimizde oralı değildik hemşeri sayılırdık... "Necip Fazıl Kısakürek" |
Irzımızdır Çiğnenen, Evlâdımızdır Doğranan.. Hey Sıkılmaz, Ağlamazsan Bâri Gülmekten Utan..! "Mehmet Akif Ersoy" |
Hayatta ilerledikçe niteliklerimizin derecesini anlarız. Proun 27,07,2011 |
Kendi dişlerimin arasında olmasına rağmen kendi dilime hakim olamıyorsam , başkalarının diline nasıl hakim olabilirim. "Benjamin Franklin" |
Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor. "Ali Şeriati" |
Zamanı kokutanlar mürteci diyor bana; Yükseldik sanıyorlar, alçaldıkça tabana. " Necip Fazıl KISAKÜREK |
Kendisinden daha aşağı derecede olan birinin nasihatini kabullenmek,yüksek derecelerden birine sahip olmaya işarettir.
Beka bin Batu ( ra) 22,08,2011 |
Hiçbirşey için "BENİMDİR" deme, sadece de ki;
"YANIMDADIR" Çünkü ne altın, ne toprak, ne sevgili, ne hayat, ne ölüm, ne huzur, ne de keder... DAİMA SENİNLE KALMAZ H. Lawrence 05,09,2011 |
Ağzında bal olan arının, kuyruğunda iğnesi vardır.
JOHN LYLY 02,10,2011 |
Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin. "Che Guevara" |
Kalp neyle doluysa, dudaklardan o dökülür.
(Goethe) 08,10,2011 |
"Müslüman kardeşinin uğradığı felâketi sevinçle karşılama! Allah onu rahmetiyle o felâketten kurtarır da seni musîbetle imtihân eder."
Hz. Muhammed (s.a.v) |
Vatanlarını yaşanmaz bulanlar,vatanlarını "yaşanmaz "laştıranlardır. ( Cemil Meriç) 31.10.2011 |
Yüz'de ısrar etme, "Doksan da olur". İnsan dediğinde, "Noksan da olur"... Sakın büyüklenme, "Elde neler var". Bir ben varım deme, "Yoksan da olur". Hatasız Dost Arayan, Dosttan da olur.... ♥♥ Hz.MEVLANA. 02,11,2011 |
Çok uyumak ,kazancın azalmasına sebep olur!
Akşemseddin 03.11.2011 |
Gerçek dost,ayıbını görüp nasihat eden,gıyabında seni koruyan ve seni kendisine tercih edendir. Hz.Ali ( r.a) 05,11,2011 |