![]() |
Cevap : Günün Sözü
Kötü arkadaşları terk et. Onlara sevgi duyma, salihleri sev. Yakının bile olsa, kötü arkadaştan uzak dur. Uzak bile olsa, iyi arkadaşlarla beraber ol. Kimi seversen, seninle onun arasında bir yakınlık hâsıl olur. Bu bakımdan, sevgi beslediğin kimsenin kim olduğuna iyi bak. Abdulkadir Geylani HZ. |
Alimlerin bindiği atın ayağından üstümüze sıçrayan çamur, şerefimizdir. YAVUZ SULTAN SELİM |
El-alem çalışıyor, fethetmeye merihi; Sen cebinde kaybettin, güneş dolu tarihi Necip Fazıl KISAKÜREK |
Dost,kimseye söyleyemeyeceğin şeyleri çekinmeden ona söyleyebileceğin
kimsedir.(Mahatma Gandi) |
Söz bilirsen söyle, senden ibret alsınlar
Söz bilmezsen sükut eyle, seni insan sansınlar. |
Çok güzel bir söz.
|
|
EY OĞUL!!!
Dünya bir denizdir, iman da gemidir. Kaptan ise ibadet ve taatlerdir. Ahiret de bu denizin sahilidir. Kalbinle ALLAH’A dön. ALLAH’A tevekkül eden kişi, O’NA dönen kişi demektir. |
Kalbimi ve aklımı hep sağ elime verdim Görevi olmasaydı, sol elimi keserdim Necip Fazıl KISAKÜREK |
Bana Türklerden kurulu bir ordu verin dünyayı rehin alayım. "Napoléon Bonaparte" |
|
Hakikati seviniz, o da sizi sever; hakikati arayınız, o da sizi arar ve [isterse] üstüne yalan, Çin setleri gibi kalın duvarlar örsün, altında kalan hakikat bir ince iniltiyle, bir hafif rüzgar dalgasıyle, herhangi bir küçük işaretle mevcudiyetini bildirir: "Buradayım!" der. Peyami SAFA |
|
Her fikir, her inanış, tek mevsimlik vesselam; Zaman ve mekan üstü biricik rejim, İslam Necip Fazıl Kısakürek |
Selam verdim rüşvet değil deyü almadılar Fuzuli |