![]() |
Cevap : Günün Sözü
Türklerin ruhu yeniden parlayacak ve silah kullanmak için doğan bu kahraman milletin tarihi eski ışığını bulacaktır. "Fieldmareşal von Moltke -Alman Genelkurmay Başkanı" |
"Dün altında olan çimenler bugün üstünde yeşerdi. Ey yolcu anla ki, şu toprak günahtan gayri her şeyi örter." Behlül Dânâ |
Biz hem kurtların doymasını, hem de koyunların sağ kalmasını istiyoruz.
Lev Tolstoy |
Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir.Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.(1861)
Fyodor Mikailoviç Dostoyevski |
Eğer büyük kitleleri ikna edebilmişse, fikirler silahlara ihtiyaç duymaz.
Fidel Castro |
Hiddet ve kin gözleri kör eder,gerçekleri görmez olur.
Hacı Bayram-ı Veli (ra) |
Memur beni kanun adına tutukladı, ben onu özgürlük adına tokatladım. ( Mahkeme karşısında, 1886 )
Clément Duval [Fransız anarşist (1844 -1935)] |
" Dün öldü, bugün can veriyor, yarın ise henüz doğmadı. Zamanınızı bu açıdan görün ve faydalı bir iş yapın." Bişr-i Hâfî |
TARİH yazmak, TARİH yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa, değişmeyen HAKİKAT, insanlığı şaşırtacak bir hal alır M.Kemal ATATÜRK |
Ahıra girince kişniyorsa at, Eve gelince gülüyorsa avrat, Birde hayırlıysa evlat, Düğüne ne hacet, gir oyna çık oyna. Ahıra girince kişnemiyorsa at, Eve gelince gülmüyorsa avrat, Birde hayırsızsa evlat, Cenazeye ne hacet, gir ağla çık ağla. Atasözü |
Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi. İmam-ı Azam |
Bir işte tam başarıya ulaşmak için,başlangıçtaki sıkı tutumun sonuna kadar sürmesi gerekir. (Lao Tzeu) |
Halk İÇİnde Muteber Bİr Nesne Yok Devlet Gİbİİ. Olmaya Devlet Cİhanda Bİr Nefes Sihat Gİbİ Kanunİ Sultan SÜleyman |
Yok etme tutkusu aynı zamanda yaratıcı bir tutkudur.
Mihail Bakunin (Rus anarşist) |
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar, Toprak ol da bak nasıl güller açar. Taş gibi idin, çok gönül kırdın,yeter. Toprak ol, üstünde hoş güller biter. (hz.mevlana) |