![]() |
Cevap : Günün Sözü
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar, Toprak ol da bak nasıl güller açar. Taş gibi idin, çok gönül kırdın,yeter. Toprak ol, üstünde hoş güller biter. hz.mevlana |
Allah korkusu,insanı O"nun gazabından koruyan bir kalkan ve rızasını kazanmaya bir vesiledir. Hz.OSMAN
|
Kur"an hem zikirdir,hem fikirdir,hem hikmettir,hem ilimdir,hem hakikattir,hem şeriaattır,hem
hakikattır,hem şeriaattir,hem mü"minlere hüda ve rahmettir, Bediüzzaman |
Yolunuzu devam edin ve hata yapın,Yapabildiğiniz kadar yapın.Çünkü başarıyı bu yol
üzerinde bulacaksınız. Thomas J. Vatson |
"Bugün bir daha olamayacağın kadar gençsin. Yarının hatırı için bunu iyi kullan."
Anonim |
Övülmekten hoşlanmak kadar ahmaklık düşünülümez. Bişr-i Hafi (ra)
|
Mal,ömrü huzur içinde geçirmek içindir.Yoksa,ömür,mal ve şeref toplamak için değildir.
Sa"di Şirazi (ra) |
Her kime şu 5 saadet verilmiş ise,o kimse çok mesuttur;
1-Vucüt sağlığı, 2-Güvenli olması, 3-Rızk genişliği, 4-Şefkatli ve vefalı eş, 5-Feragat duygusu. Molla Cami (ra) |
Türklerden başka dini ve vatanı uğruna canını vermeye hazır asker yoktur. "Hamilton" |
sen yanmassan, ben yanmassam, biz yanmassak nasıl cıkar KARANLIKLAR AYDINLIĞA
|
Zafer, Zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise, Başaracağım diye başlayarak sonunda Başardım diyebilenindir. "Mustafa Kemal Atatürk" |
Üzülme : Altın, ateş ile; iyi kul da belâ ve musibet ile tecrübe edilir. Hz. Ali |
Diz çök ey zorlu nefs önümde diz çök. İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal ,hamallık ki sonunda ne rütbe var ne de mal. İşte iz geliniz toprak post Allah dost. Beni kimsecikler okşamaz madem öp beni alnımdan; sen öp seccâdem. Ûstad N.Fazıl |
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz. "Mustafa Kemal Atatürk" |
Türklerden bahsediyorum... Düşmanına saldırırken amansız bir kasırgaya, korkunç bir denize ve insafsız bir yıldırıma benzeyen Türk; dost yanında ve silahsız düşman karşısında bir seher yelidir, berrak bir göldür. Gönül açan bu yeli yıldırma, göz kamaştıran bu gölü coşkun bir denize çevirmek tabiatı da inciten bir gaflet olur." "Tasso - İtalyan Şair" |