![]() |
Cevap : Günün Sözü
Dolastim Dünyayi Giymedim Basima Taç; Ne Zengini Tok Gördüm, ne Fakiri Aç;
Mevlam Öyle Bir Fevr-i Kanaat Verki; Namerde Degil, Merdede Etme Muhtaç... Aradim tüm meclisleri kildim ilmi talep;Dediler ilim en sonda önce gerek Edep... |
RAHMAN ve RAHİM olan ALLAH ın adı ile İnsanlar, (sadece) "İman ettik" diyerek, sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar? (ankebut 2) |
Bak İbret Al Yere Düşen Yaprağa,oda eskiden yukardan bakardı toprağa |
"Şu kız kule'sinin aklı olsa, Galata kule'sine varır, bir sürü çocukları olur. " < Bedri Rahmi Eyyüboğlu > |
Sarhoş, cinayeti yapar da sonra "özrüm vardı, kendimde değildim"der. Kendinde olmayış,kendiliğinden gelmedi sana,onu sen çağırdın -Mevlana- |
Gafletten uyan boş yere bağlanma cihana; dünyaya gelen sanma ki ulaşmaz ukbaya
|
İnsan ruhu yaşlı doğar ve giderek gençleşir;Bu yaşamın komedisidir. İnsan bedeni ise genç doğar ve giderek yaşlanır;Bu ise yaşamın trajedisidir Oscar WİLDE |
“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" |
Ey iman edenler!ALLAH ın emirlerine uygun yaşayın/aykırı davranmaktan sakının ve doğru (sadık) olanlarla beraber olun (onlardan ayrılarak bireyselleşmeyin). (tevbe 119) |
İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez. Harriet Tubman
|
Hiçbirşey için "BENİMDİR" deme, sadece de ki; "YANIMDADIR" Çünkü ne altın, ne toprak, ne sevgili, ne hayat, ne ölüm, ne huzur, ne de keder... DAİMA SENİNLE KALMAZ H. Lawrence |
hüküm hükümdarında olsa hak halkındır çünkü hükümdar bütün hakkını halkın kuvvetinden alır
|
Aşktan korkmak, yaşamdan korkmak demektir ve yaşamdan korkanlar şimdiden üç kez ölmüşlerdir. Bertnard Russel
|
Doğuştan sahip olduklarınızla yaşamayı öğrenmek bir süreç, bir katılım, yani yaşamınızın yoğrulmasıdır. Diane Wakoski
|
Insan ne kadar büyük ruhlu olursa, aşkı o kadar derin bir şekilde duyar. "Leonardo da Vinci" |