| 07-27-2012 08:19 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Hamur İşleri-Elmalı Kurabiye hamur işleri-elmalı kurabiye ELMALI KURABİYE - 2 Malzemeler:15-16 kiişilik 250 gram margarin 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Içi için: 2 adet elma 1 su bardağı tozşeker 1 buçuk çorba kaşığı tarçın Üzerine: Pudra şekeri TARİFİ: Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırıp, yoğurdun Buzdolabına koyun Içi için, elmaları soyup, rendeleyin Rendelenmiş elmaları, tozşeker ve tarçınla birlikte bir tencereye aktarıp, ocağa oturtun ve pişirin Hamuru buzdolabından alın, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yassı bir şekil verin Içlerine elmalı malzemeden koyup, kapatın Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin 200 derece fırında pembeleşene dek pişirin Fırından alıp, spatula ile yerlerinden çıkartın Üzerlerine pudra şekeri serpin
|