Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Fırında Patlıcanlı Pirzola

Konu: Fırında Patlıcanlı Pirzola Konuyu Yanıtla
Kullanıcı Adınız: Giriş Yapmak İçin Buraya Tıklayın
Spam Koruma! Lütfen aşağıdaki işlemin doğru cevabı yazınız.
Babanın annesi senin neyin olur ?
Başlık:
  
Mesaj:
Mesaj Simgeleri
Mesajınız için listeden bir simge seçebilirsiniz:
 
 

İlave Seçenekler
Çeşitli Seçenekler

Konuyu Gözden Geçir (İlk Önce En Yeni)
06-28-2012 11:37 AM
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Patlıcanlı Pirzola

Fırında Patlıcanlı Pirzola tarifi - Fırında Patlıcanlı Pirzola yapilisi - Fırında Patlıcanlı Pirzola nasil yapilir


Yarim kilo pirzola

4 Adet patlican

4 Adet domates

8-10 Adet sivri biber

1 Çay bardagi siviyag

8-10 Dis sarimsak

1 Su bardagi su

Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Patlicanlarin kabuklarini alaca soyarak yuvarlak dilimler halinde kesin

Patlican dilimlerinin üzerine bolca tuz serpistirip, yarim saat bekleterek acisini çikartin

Daha sonra patlicanlari yikayip, kurulayin

Kizgin sivi yagda arkali önlü kizartin

Ayri bir tavada çok az sivi yagda, dövülmüs pirzolalari kurutmadan kizartin

Pirzolalari tavadan alarak yayvan bir tencereye tek sira halinde dizin

Pirzolalarin üzerine patlicanlari dizin

Domatesleri rendeleyerek patlicanlarin üzerine gezdirerek dökün

Sivri biberleri yerlestirin

Sarimsaklari küçük dograyarak serpistirin

1 su bardagi sicak su, tuz ve karabiber ekleyerek kisik ateste ve kapigi kapali olarak pisirin


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.