| 06-28-2012 11:37 AM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Fırında Patlıcanlı Pirzola Fırında Patlıcanlı Pirzola tarifi - Fırında Patlıcanlı Pirzola yapilisi - Fırında Patlıcanlı Pirzola nasil yapilir ![]() Yarim kilo pirzola 4 Adet patlican 4 Adet domates 8-10 Adet sivri biber 1 Çay bardagi siviyag 8-10 Dis sarimsak 1 Su bardagi su Tuz, karabiber Hazırlanışı Patlicanlarin kabuklarini alaca soyarak yuvarlak dilimler halinde kesin Patlican dilimlerinin üzerine bolca tuz serpistirip, yarim saat bekleterek acisini çikartin Daha sonra patlicanlari yikayip, kurulayin Kizgin sivi yagda arkali önlü kizartin Ayri bir tavada çok az sivi yagda, dövülmüs pirzolalari kurutmadan kizartin Pirzolalari tavadan alarak yayvan bir tencereye tek sira halinde dizin Pirzolalarin üzerine patlicanlari dizin Domatesleri rendeleyerek patlicanlarin üzerine gezdirerek dökün Sivri biberleri yerlestirin Sarimsaklari küçük dograyarak serpistirin 1 su bardagi sicak su, tuz ve karabiber ekleyerek kisik ateste ve kapigi kapali olarak pisirin |