Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Enginar Pınarı

Konu: Enginar Pınarı Konuyu Yanıtla
Kullanıcı Adınız: Giriş Yapmak İçin Buraya Tıklayın
Spam Koruma! Lütfen aşağıdaki işlemin doğru cevabı yazınız.
Babanın annesi senin neyin olur ?
Başlık:
  
Mesaj:
Mesaj Simgeleri
Mesajınız için listeden bir simge seçebilirsiniz:
 
 

İlave Seçenekler
Çeşitli Seçenekler

Konuyu Gözden Geçir (İlk Önce En Yeni)
06-28-2012 10:50 AM
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Pınarı

Enginar Pınarı Tarifi - Enginar Pınarı Yapılışı - Enginar Pınarı Nasıl Yapılır - Enginar Pınarı Malzemeleri

4 adet ayıklanmış enginar çanağı

100 gr Pınar Labne

3 dilim Pınar beyaz peynir

bir tutam dereotu

bir tutam taze nane

domates sos

tuz ( tercihen deniz tuzu)

taze çekilmiş karabiber


4 adet ayıklanmış ve temizlenmiş enginarı yarım limon suyu ve üzerini biraz geçecek miktarda su ile haşlayın

Diğer yandan Pınar labne peyniri ile Pınar beyaz peyniri ezerek birbirine karıştırın ve içerisine bir tutam kıyılmış taze nane ve dereotunu ilave edin Damak zevkinize göre tuz ve karabiberi ekleyin


Domates sosu için: 3-4 adet domatesi minik küpler şeklinde doğrayın İçerisine bir çay kaşığı toz şeker, bir tatlı kaşığı elma sirkesi ,yarım diş sarımsak ,bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı, tuZ ve karabiber ilave edin Domatesler kendini bırakıp bir sos kıvamına gelene kadar bir taşım kaynayınca sosunuz hazır olacaktır

Servis etmek için haşlanmış ve yumuşamış enginarların ortalarına Pınar lapeybne vebeyaz peynir karışımı paylaştırın ve üzerine domates sosunu dökün Son olarak nane ve dereotuyla süsleyin ve üzerine taze çekilmiş karabiber serpin



Beyza İnceoğlu Yücel

forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.