| 06-28-2012 11:29 AM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Turp Soslu Kızarmış Brokoli Turp Soslu Kızarmış Brokoli Tarifi - Turp Soslu Kızarmış Brokolinin Yapılışı Malzemeler: Turp sosu: 1 bağ kırmızı turp, 50 g krema, tuz, karabiber ![]() Hamur: 120 g un, 3 yumurta, 150 g yoğurt, 1 tutam kimyon, 2 yemek kaşığı susam ![]() Brokoli: 600 g brokoli, kızartma yağı ![]() Yapılışı: Sos: Turpları yıkayarak mikserde püre haline getirin Püreyi bir süzgeçte süzülmeye bırakın, tuz, krema ve biberle karıştırın![]() Hamur: Susam hariç, bütün malzemelerden hamur hazırlayın Hamuru 15 dakika kabarmaya bırakın, son olarak susamı karıştırın Brokolileri yıkayarak kurulayın ve lokma halinde kesin Brokoliyi hamura hatırın ve 1 70 - 190 derecede kızdırılmış yağda altın sarısı renge gelinceye dek kızartın Brokolileri bir kağıt peçetede süzülmeye bırakın ve sıcak olarak sos ile sunun Beyaz ekmek ile servis yapın![]() |