|
|
Konu Araçları |
cevaplar|masal, düsündüren, hikaye, özetleri |
Düsündüren Cevaplar|Masal Ve Hikaye Özetleri |
10-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düsündüren Cevaplar|Masal Ve Hikaye ÖzetleriDÜSÜNDÜREN CEVAPLAR LÂF Lâfı uzatanlara ne yapmak lâzım diye Farabî'ye sormuşlar, şöyle demiş: Uzun konuşanı kısa dinlemeli EDEPSIZ Cenap Sehabeddin'e: * Su edepsize neden bir tokat vurmadın? dediklerinde, su cevabi vermiş: * Eldivenim yoktu, iğrendim ELBISE İngiltere Kralı George ile görüştüğü sırada, Gandi'nin üzerinde her zamanki gibi beyaz örtüsü vardır Davetten çıkınca bir gazeteci sorar: * Kiyafetiniz, bir kralla bulusmak için yeterli miydi? Gandi, hiç aldirmadan cevap verir: * Kral, ikimize de yetecek kadar giyimliydi SIIR Bir semsiye tamircisi, yazmis oldu=u siirlerini incelemesi için Sekspir'e gönderdiginde, ünlü yaza=in cevabi su olur: * Dostum, siz semsiye yapin, hep semsiye yapin, sadece semsiye yapin SIPA Köylü, yeni dogan bir sipa=i! kucagina almis evine dönerken, iki ortaokul ögrencisi kendisine t=kilir ve: * Hayrola amca, derler Oglunu nereye götürüyorsun böyle?=BR>Adam, kendine yapilan bu terbiyesizlige aldirmamis görünerek cevap verir: * Gittiginiz okula kaydin= yaptiracagim VAPUR Necip Fazil Kisakürek vapurla Karaköy'e geçerken, yanina biri yaklasip: * Üstad, diye sormus Peygambe=lere ne diye gerek duyuldu, biz kendimiz yolumuzu bulabilirdik Necip Faz=l, okudugu kitaptan basini kaldirmadan: * Ne diye vapura bindin ki, cevabin= vermis Yüzerek geçsene karsiya KULAK Kulaklarinin b=FCyüklügü ile ünlü olan Galile'ye hasimlarindan biri: * Üstad, demis=20 Kulaklariniz bir insan için biraz büyük degil mi? Galile: * =ogru, demis Benim kulaklarim bir insan için biraz büyük ama, seninki=er de bir esek için fazla küçük sayilmaz mi? YAMA Incili Çavus, O=manli elçisi olarak Fransa Kralina gönderildigin! de, elbiselerinin bazi yerleri=de yama varmis Kral, bunlari görünce dayanamayip: * Bana senden =aska gönderecek adam bulamadilar mi? diye sorunca, Incili Çavus: *=20 Osmanlilar, adama göre adam gönderirler, cevabini vermis Beni de=BR>sana göndermelerinin hikmeti bu olsa gerek MEZAR Amerikali isad=mi, Çinliyle alay ederek sormus: * Mezarlariniza koydugunuz pirinçleri,=20 ölüleriniz ne zaman yiyecek? Çinli, basini kaldirmadan cevap=20 vermis: * Sizin ölüleriniz, koydugunuz çiçekleri kokladigi zaman TARIF Ekrem Hakki Ayverdi, sik sik "nasilsini=?" diye soran bir arkadasina: * Uzun boylu, mavi gözlü, cevabini=20 verirmis NAPOLYON Vaktiyle Fransa hükümet ricalinden biri Napolyon Bonapart'i bir muharebede tenkide kalkisip parmagini harita=20 üzerinde gezdirerek: * Önce surasini almaliydiniz, sonra buradan=20 geçerek ötesini zaptetmeliydiniz, gibi fikirler yürütmeye baslayinca, Napolyon:! * Evet demis, onlar parmakla alinabilseydi dedigin gibi yapardim BAYTAR Bir toplantida, zamane gençlerinden biri güya M Âkif'i küçük düsürmeye ça=isip: * Afedersiniz, siz baytar misiniz? demis M Âkif hiç istifini bozmada= su cevabi vermis: * Evet, bir yeriniz mi agriyordu? YARIS Bir iht=yar, yaslandigi için kendini yormamasini ve istirahat etmesini isteyenle=e su cevabi vermis: * Eger bir yarisa katilmis olsaydiniz, hedefinize yaklastiginizda yavaslar miydiniz? |
|