Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balığı|masal, cin, hikaye, küçük, özetleri

Küçük Çin Balığı|Masal Ve Hikaye Özetleri

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

KÜÇÜK ÇİN BALIĞI

Bir gün, bir denizde, onsekiz, yirmi metrede, küçük bir balık yanaştı kulağıma Balıkça bilir misin dedi Bilmez miyim Hemen başımı salladım Dinle dedi, sana bir sır vereceğim Neymiş o dedim Ağzımdan kabarcıklar merakla yükseldi
Aşığım dedi küçük balık çok aşığım İşte o günden beri kıskanırım küçük balıkları için için
Küçük balıkla dost olmayı düşledim Bir deniz kestanesi kırdım, mutlu düşleri, başka bir balığın peşinde yedi, deniz kestanesini Adın ne senin dedim usulca
Adım mı? bilmem Benim adim yok, ben balığım dedi Peki sana küçük Çin balığı desem olur mu? dedim Seni mutlu mu edecek dedi Belki de eder kim bilir
Peki benim adim küçük Çin balığı olsun dedi,
Yüzdük, yüzdük, yüzdük Yoruldum dedim, biraz dinlenelim mi? Yüzüme baktı, olur dedi küçük Çin balığı dinlenelim Niye yüzüme baktığını anlayamadım, sorsam mi dedim; soramadım, ağzımın ucunda bir soru kaldı ve küçük çin balığı bunu fark etti Toparlandım hemen, nereye yüzüyorduk?
Bir yerlere mi yüzmeliydik dedi,
Bilmem dedim gayri ihtiyari bilmem Yüzüyorduk öylece dedi küçük çin balığı
Yetmez mi ki, bu sana
Yeter, yeter dedim
Dedim ama İçimde garip bir şey kıpırdadı adını koyamadım Öylece yüzmeye devam ettik, öylece Sanki yıllardır düşlediğim, hedefi olmayan, sadece elini tuttuğumda içiminin ısındığı bir sevda gibi
Öylece yüzüyorduk
Ben, bir adam, o, bir balık Küçük çin balığı
Sanki düşlerimi okudu istersen ayrılalım dedi Neden, nedenmiş o?
İstersen ayrılalım ona yaklaşıyoruz O mu? O da kim? Ne çabuk da unuttun hani sırrım, hani aşık olduğum
Bir yudum sessizlik düğümlendi içimde Onca sessizliğin içinde zamanı mıydı simdi?
Neler oluyor banaBu oksijen narkozu olmalı, biraz yukarı çıkmalıyım
İki metre, evet evet İki metre yeter Vedalaşmadan mı gidiyorsun? Ne diyebilirim, sen, bir düş değil misin
Sen, benim düşlerimin küçük çin balığı değil misin Usulca süzüldü, yanağıma sokuldu, soğuk suların tüm sıcaklığıyla Tüpüm bitmek üzere
Çıkmalıyım Dönünce?
Bekleyeceğim seni, kendine iyi bak, böyle hüzünlü bitmesin dedi ve maviliklerin içine doğru süzülüp kayboldu Anlamsız, içim bos, yükselmeye başladım Çıktığımda yanımdakiler telaşlıydılar
İyi misin?
Biraz söyle uzan istersen
Ayşegül de belli etmemeye çalıştığı panikle yanağımı tuttu, canım, iyisin değil mi? Başımı salladım, gözlerine bakamadım
Her şeyi bir anda ele veririm gibi Vazgeçsen su sevdadan, her seferinde böyle beklemek Vazgeçmek mi bu sevdadan dedim, usulca, daha neresindeyim onu bile bilmeden kıyıya akşamın hüznü çöktü
En sevdiğim saatlerde, keyifsiz yudumladım koladan Ayşegül, kadınsı içgüdüleriyle huzursuz, bense bir balığa
Saçmalıyorum Hep istediğim şey oluyor, sistemli deliriyorum,
Evet, iste böyle olsa gerek, sistemli deliriyorum Toplanıp gitmek istiyorum her şeyi Elbiselerimi, tüpümü,her şeyi Ayşegül de dahil, her şeyi bırakıp gitmek istiyorum Anlamsız bir hırsla eşyalarımı topladım Valizim tıkış tıkış, içim de öyle Ve içimden kaçıp kopmak geliyor yasamdan, kopup esmek dağlara doğru
Ama ya, ömrüm boyu, yakama yapışırsa küçük çin balığı
Ya, yaşamım boyunca, soğuk suların sıcak öpücüğü gibi rüyalarımı basarsa Tüm bitiremediğim aşklarımdan biri olursa Düşüncelerime inanamıyorum
Liseli gençlerin aşkı kokuyor Yok yok
Tekrar dalmalıyım, bu salakça düşü noktalamalıyım
Sabahın ilk ışıklarıyla terleyerek uyandım Elbiselerimi, paletimi zor topladım Sahilin ıssızlığında giyindim, henüz günesin ısıtamadığı sularda ürperdim Yavaşça mavinin büyüsüne bıraktım kendimi Liseli heyecanım başladı Soğuk suların içinde ellerim terledi, ilk aşkımı hatırladım Aşkımı mektupta ilan edebilmiştim O da kabul etmişti Sonra buluşmaya karar verdik Onu ilk gördüğümde düşecekmiş gibi olmuştum Bunu nasıl da unutmuşsum
Dudaklarımın ucuna salakça bir liseli gülümsemesi yapıştı, öylece süzülüyorum mavilere Biran önce havamı bitirip çıkmak ve bu salakça düse son vermek için Binlerce balık süzülüp geçiyor yanı başımdan oraya buraya dağılıveriyor
Ben ise, küçük çin balığını arıyorum
Belki de umutlarımı, küçüklüğümden beri kurduğum düşleri, küçük olduğum için savaşamayıp kaybettiğim aşkımı Kısacası kendimi arıyorum
Ya ben dedi, küçük çin balığı yumuşacık bir sesle Ya ben! Binlerce volta tutulmuş gibi sıçradım soğuk suların içinde Sular kaynadı, kaynadı da yaktı beni sanki Bir nefes daha almayacakmışım gibi geldi tüpümden, öylece kendimi bırakıvermek maviliklere
Ama sen Sen, diye şaşkın kekeledi küçük çin balığı Sen bana Evet, küçük çin balığı, ben sana İçimde yılların boşluğu doluverdi Bir söz, üstelik bir tamamlanmamış söz Donduk, donduk da kaldık sanki öylece
Laf bitti koskoca denizde Laf bitti Ne olacak simdi dedim
Hiç dedi;
Yüzeceğiz Sen, daha mutlu Ben, şaşkın ve düşünceli Neden şaşkın ve düşünceli diyemedim Unutma, ben aşığım dedi, simdiyse şaşkın, sen yıllardır düşlediğimsin, olamayacak hayalimsin ve iste karşımdasın, ansızın çıkıp geldin, beni, çok etkiliyorsun ama ben, yine de aşığım Yüzdük, lafın bittiği denizlerde Mavilikler bir garip, artık eski renginde değil
Sanki, sanki küçük çin balığının pırıltıları solmuş Sanki, küçük çin balığı, tanımlayamadığı garip bir hüzün dalgasında sürükleniyor
Elimi uzattım Yüzüme dostça bir gülücük oturttum Oysa içim? Havam bitmek üzere Biliyorum dedi, benim de zamana ihtiyacım var, bunu da sen biliyorsun, ama dostluğum hep yanında olacak Bakışlarımı gizledim, anlamlarını körelttim, aklımı onda bırakıp, yukarıya süzüldüm Ayşegül sahilde öylece hareketsiz
Yanıma gelmedi, gittim yanına oturdum İkimizde denize dönük Nasıl bir oyun bu dedi, sesinin son enerjisi ile nasıl bir oyun bu?
Bilmem dedim, bilmem Belki de ölümcül

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İki Balığın Hikayesi

--------------------------------------------------------------------------------

Biri olmadan, öbürü olmazmış Bu böylece yazılsınmış

Bir Rus köyü'nde iki balık yaşarmış Biri turuncu ve

İri, öbürü korkak ve İnce Bütün çiftler de böyledir

biraz düşününce

İri sormuş birgün 'Madem bütün bu denizler birbirine

bağlı, niye biz seninle sadece bu kıyıdan ötekine

yüzüp duruyoruz? Kendimizi bir akıntıya bıraksak, yeni

sularda yüzsek, başka balıklar yesek daha mutlu olmaz

mıydık?' Hak verdi İnce İnceliğinden sırf Çünkü onun

mutluluğu için, İri ve o kıyı yeterlidir Gerisi hava

su değişikliğidir ki, insan bundan beslenemez

Balıklar hiç

Katıldı yine de, düştü İri'nin peşine Akıntıya

bıraktı kendini Bunlar beraberce, İstanbul ve

Çanakkale boğazlarını geçtiler Geçerken eğlendiler

Fakat bir balıkçı, akşam yavrularına balık götürmek

için suya ağ atmıştı Ve bizimkiler farkına varmadan

bu ağa takıldılar Daha doğrusu İri takıldı İri ya

İnce de sıyrılıp çıktı İnce ya, bırakıp gitmedi Hem

inceydi hem aşık Kemirip ağları, kurtardı İri'yi 'E,

tabi, ben bu ağlara takılacak kadar güçlü kuvvetli

değilim, eriyip gidecek gibiyim' diyerek, onun

gururunu da okşadı Aşkta, en yanlış şeyler bile

mantıklı gelir insana Tabi balıklara da Çünkü aşk,

suyun içinde de aşktır

Derken, bizimkiler soğuk denizlere kavuştular Fakat

İnce, alışık değildi bu serin sulara ve hastalandı

Pulları dökülüyordu hergün ve gün geçtikçe daha da

yavaşladı Hatta durdu birgün Atlantiğin ortasında

Ya döneceklerdi ve İnce kurtulacaktı Ya da tek bedene

düşeceklerdi Çünkü herkesin Küba'ya kadar yüzecek

nefesi kalmayabilir Hele hastaysa İri, Küba'ya

gitmeyi seçmeden önce, biraz düşündü O düşündüğü süre

kadardı sevgisi, ki o da çok sayılmazdı En başta

sıkılan oydu köyün kıyısından Demek aslında gitmek

istiyordu İnce'sinin yanından Ama bizimki bu durumu

anlamadı Ve onunla Küba'ya varmak için son çabalarla

yüzdü İnsan, sevdiğiyle geçen zamana doyamadığı kadar

aşıktır Balıklar da

'İki dakika daha beraber yüzmek, tek başına sağlığına

kavuşmaktan iyidir' bile dedirtir aşk insana

Dedirttiği gibi İnce'ye İki dakika kadar yüzdü ve

öldü Yukarı doğru çıkarken zayıf gövdesi,

kılçıklarına kadar mutluydu ve gülüyordu Koca bir

balina onu yuttu, bunu da biliyordu İri, tek kaldı

ama, suyun ucunda Küba vardı Var gücüyle yüzdü

İnce'yi unuttu İnce'yi unuttuğu kötü oldu Çünkü

onlar birbirlerine 5 saniyede bir, nereye gittiklerini

hatırlatıyorlardı ve şimdi 10 saniye geçmişti ve

katiyen hatırlamıyordu Ne İnce'yi, ne Küba'yı ne de

adının İri olduğunu İnsana adını başkaları

hatırlatır, balıklara da

O yüzden kayboldu derin sularında Atlantiğin Ve koca

bir balina onu da yuttu Fakat mucize bu ya, balinanın

midesinde İnce'yi buldu Meğer onları yutan aynı

balinaymış, İnce ölmemişmiş, tam tersi midenin

sıcaklığında dirilmişmiş Ama oradan çıkarsa ölecek

İri de oradan giderse, nereye gittiğini ve adını

unutucak O yüzden, artık ikisi de buradalar Ne fark

eder İnsana sevdiğinin yanı cennettir Sevmeden

hiçbir şeyin tadı olmadığını, bu hikayeyi bilen bütün

balıklar bilir

Ya insanlar?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com