Engelli Çocuk - Masal |
10-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Engelli Çocuk - MasalOn bir on iki yaşlarında bir kız çocuğuyduAltın sarı saçları,deniz mavisi gözleri vardı Üst geçit köprüsü merdiven basamaklarının birine oturmuştuYapmacık ağlamaklı bir sesle: -Teyze acım!Lütfen bir ekmek parası Üstü başının temiz ve düzgün olması yapmacık konuşmaları,dilenciliğe yeni başladığını gösteriyorduÇocuğun güzelliği karşısında donup kaldımBaşına daha kötü şeyler gelebileceğini düşündümBirisinin bu çocuğu dilenciliğe zorladığına emindimSevecen bir ses tonuyla sordum: -Nerelisin kızım? -Türkiyeli -Hepimiz Türkiyeliyiz -Annen baban yok mu? -Yok -Amcan,dayın,teyzen,ağabeyin,ablan da mı yok? -Hem var,hem yokLütfen teyze böyle sorular sorupta beni üzmeyin -Özür dilerim hanım kızımAmacım seni üzmek değilAncak şunu bilmeliisin ki dilencilik iyi bir davranış değildir yavrum!İnsan alnının teriyle kazanıp yemeliDilenciliği bırakBir iş bul ve çalış -Teyze,eli ayağı sağlam olan bir sürü genç iş bulamıyorBenim gibi sakat bir çocuğa kim iş verir ki? -Karamsar olma kızım! Sen çalışmak iste yeter ki sana iş veren bulunurBen de iş bulabilmen için sana yardımcı olacağım -Teyze,herhalde fark etmedinBenim bir bacağım yokturAnnem ve babamın öldüğü trafik kazasında ben de bacağımı kaybettim -Çok büyük geçmiş olsun hanım kızımAmacım seni üzmek değildiAma çok şükür yine sağlıklısınİki elin,iki gözün sağlamyaGörüyorsun,duyuyorsunHem görmeyen,duymayan,iki eli olmayan insanlar bile çalışıp alın teriyle para kazanıyorSen bu durumunla bile çalışıp para kazanabilirsinUnutma sakat olmak,çalışmak ayıp değil,dilenmek ayıptırŞunu da unutma ki biz sağlam insanlar bile her an sakatlanmaya aday insanlarızHele bu İstanbul’da Konuşmallarımdan çok etkilendiğini,yüzünün sapsarı olmasından anladım Yüzüne üzüntüyle bakarken çenesi titremeye başladıBakmaya doyum olmayan güzel gözlerinden de yaşlar akıyorduHemen çocuklarım aklıma geldiBen de ağladım İstemeyerek para verdimHemen evine gitmesini,dilencilik yapmamasını ,isterse benimle gelebileceğini söyledimYanından ayrılırken ağlayarak peşimden şöyle seslendi -Annem de sağ olsaydı sizin söylediklerinizi söylerdiSize söz veriyorum teyzeBir iş bulup çalışacağımBir daha karşılaştığımızda beni dileniyor olmayacağım Bir melek kadar güzel olan bu sakat kız çocuğunun dilencilikten nasıl kurtarılacağını günlerde düşündümSonunda onun durumunu gazetemdeki köşemde anlattımSakat kız çocuğu zaman zaman rüyalarıma girdiOnu belki görürüm diye üst geçit köprüsünden çok geçtimAncak onu hiç görmedim Aradan kaç yıl geçti bilmiyorumBir gün kuaföre git- timSaçımı fönleyen genç kızı birisine benzettimNe zaman nerede gördüğümü ve kim ol- duğunu bir türlü anımsayamadımKızın yüzüne dikkatle bakmaya başladımKuaför kız gülerek dedi ki: -Teyzeciğim! Avcılar’daki üst geçit köprüsünde dilencili,k yapan kızım benSiz olmasay- dınız hala dilencilik yapıyor olacaktımSiz beni dilencilikten kurtardınızYıllar önce gazetedeki köşenizde durumumu anlatmanız kaderimi değiştirdiAvcılar kaymakamlığındaki görevliler beni arayıp buldular Bir yurda yerleştirdilerİlköğretm okulunu yurtta bitirdimHem okudum hem de kuaförlük kursuna gittimDevlet onaylı kuaförlük belgem varİyi de para kazanıyorumBu iş yeri de benimdirSizin yıllar önce dediğiniz gibi alnımın teriyle çalışıp para kazanıyorumKimseye muhtaç değilimKazancı- mın bir kısmını biriktirip ev aldımSizi evimde görmek,öğütlerinizin bir kısmını da evimde dinlemek istiyorumŞimdi verin o ak elinizi öpeyim Geçmişte acıdığım o dünyalar güzeli kızın şimdiki durumunu görünce dünyalar benim olduOnu özlemle kucaklayıp öptümEmekli bir öğretmen ve gazeteci olarak yapmış olduğum bu hayırlı iş nedeniyle çok ama pek çok sevindim Onu kucaklayıp tekrar öptüm O da tekrar elimi öptüHizmetinin karşılığı olarak vermek istediğim parayı da almadıYanından ayrılırken güven veren bir sesle: -Teyzeciğim! Sizin duyarlı bir gazeteci ve emekli bir öğretmen olduğunuzu bi,liyorum Sizi evimde görmek istiyorumLütfen isteyimi kabul edin,dedi Ben de kendisini bir gün muhakkak evinde ziyaret edeceğimi söyledimBirbirimizin telefon numaralarını aldıkVedalaşarak sevinç içinde kuaför dükkanından çıktımEn kısa sürede benim gözümde hala sakat bir kız çocuğu olan melek kadar güzel bu genç kızın ziyaretine gideceğim(05052010) |
|