Bozuldu Sevda |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bozuldu SevdaBozuldu Sevda Gönül hep zora tutsak idi, hep uzaklara bağlı Bir suret çizmiştim yüreğimin ortasına Bir “sen” vardı içimde senden öte Bir “sen” vardı içimde hep ulaşılmaz Acı, keder, elemle beslenen bir “sen” Sen geldin, öldürdün içimdeki “sen”i Öldürdün benim öldüremediğim ölmeyeni Artık ne nakış kaldı ne sevda Seni gönlüme bağladığım ilmikler çözüldü Bilmeceler cevabını buldu artık Sen geldin çözüldü bu sevda Yirmi dokuz harfin anlatmaya yetmediği Kelimelerin, şiirlerin, destanların bile Anlatmada aciz kaldığı O el değmemiş, o ulaşılmaz sevda Dolaşıyor şimdi dillerde Artık ne sır kaldı ne sevda Sen geldin; eridi, yok oldu, öldü bu sevda Dışarıdaki sen girmeye çalıştın içime İçimdeki “sen”in mahremiyeti yok oldu,çıktı dışıma Duydu artık herkesNe sır kaldı ne sevda Baharlara güz, dillere söz oldu bu sevda Sığmazdın türkülereOysa şimdi türkü misali dillerdesin Şarkılarda hep sen varsın Öyle basit anlatıyorlar ki artık seni… Artık ne sır kaldı ne sevda Bak her dilde sen her dilde biz Her telde sen ve her telde biz Ceylan gibi yoz oldu Rüzgarlara toz oldu Her ele bir saz oldu bu sevda Bir kural vardı: mahremiyet, sır ve sevda Ve bunların kanunu-yüreğimin kanunu- Artık ne kural kaldı ne kanun Ne sır ne de sevda Yalnız ölü bir suret:içimde ölen “sen” Dışarıdaki sen çiğnedin kuralı İçimdeki mahrem “sen” Öldürdüler de çıkardılar seni dışıma Artık ne kural kaldı ne kanun Ne sır ne de sevda Sen geldin bozuldu bu sevda Çatık kara kaş yok artık karşımda Öfken yok,zorluk, ulaşılmazlık yok Dağlar yok,karanlıklar,ıstıraplar Kederler,acılar, elemler yok Nerdeler şimdi aaah! Nerdeler? Söyleöldürdün de nereye attın Yüreğimin “sen”ini besleyen çileleri Artık hepsi yok oldu hiçbiri kalmadı Artık ne kural kaldı ne kanun Ne sır ne de sevda İçimdeki “sen” öldü ve Mezar taşıma yazıldı bu sevda Halil Kocaman |
Bozuldu Sevda |
10-21-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bozuldu SevdaGece yıldızlara baktım sabaha kadar Gök yüzü mas mavi yıldızlar ışıl ışıldı Tıpkı senin gözlerin gibi bana baktılar Yüreğim heyecanla şaştı kalbim sızladı Ve sonra tek tek ayrıldılar gökten Bana küsermiş gibi ayrıldılar gözden Yokluğunu hissettirmemeye çalışıyor Yıldızlar her gece gözlerini getiriyor Gözümün önünde gözlerin gece sanki Bakıyor bana bir sürü yıldız bilmem ki Öyle güzel candan tatlı bakışları var [] |
|