Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
görünen, hayırlar, şer

Şer Gibi Görünen Hayırlar

Eski 11-07-2009   #1
GöKKuŞaĞı

Şer Gibi Görünen Hayırlar

Şer gibi görünen hayırlar!

Başa gelen bütün sıkıntılara şükür lazım çünkü, bazı sıkıntılar görünüşte bela gibi görünse de gerçekte nimettir Şer gibi görünen nice hayırlar vardır Fakat, insan o an bunu anlayamaz Mesela: ilâç, acıdır fakat hasta hakkında nimet olur Oyundan menedilmek çocuk hakkında nimet olur; zira çocuk devamlı oyunla baş başa bırakılırsa oyun onu ilim ve edepten engellediği için bütün hayatı mahvolur

Mal, aile efradı, akrabalar ve âzâların varlığı bazen o kimsenin zararına olabiliyor Bu bakımdan bunlardan biri elinden gidince kendisi için dinî bir hayır olması düşünülmelidir Bunun için Allahü teala hakkında güzel zanda bulunmak gerekir Başına gelen şeyde hayır görmesi ve ondan dolayı şükretmesi lâzımdır; zira Allah’ın rahmeti geniştir O kuldan daha iyi bilir Yarın kıyamette kullar, belalara karşı olan sevapları gördükleri zaman çocuğun, âkil ve bâliğ olduktan sonra, dövmesinden ve terbiye vermesinden dolayı babasına ve hocasına, verilen terbiyeden istifade ettiğini idrâk ettiğinden dolayı teşekkür ettiği gibi, onlar da Allah’a teşekkür ederler

Allah’tan gelen bela, kul için tedibdir, terbiyedir Allah’ın kulu hakkındaki inayeti, babaların evlatları hakkındaki inayetinden daha büyüktür Rivayet edildiğine göre bir kişi, Resulullaha ‘Bana nasihat et’ dediğinde, Hazreti Peygamber ona şöyle buyurdu: “Allahı, senin için hükmettiği bir şeyde itham etme!”

Hz Lokman Hakîm, oğluna şöyle dedi: “Ey oğul! Altın ateşle denenir Salih kul da bela ile denenir Bu bakımdan Allah bir kavmi sevdiği zaman onlara bela verir Kim belaya razı olursa ona rıza vardır Kim kızarsa ona da öfke vardır

Ahmed bin Kays şöyle anlatıyor: “Bir gün dişim ağrıdığı halde sabahladım Amcama dedim ki: ‘Bu gece diş ağrısından uyuyamadım!’ Bu sözü üç defa tekrarladım Amcam bana dedi ki: Bir gece dişinin ağrımasını fazlasıyla şikayet konusu yaptın Benim otuz seneden beri şu gözüm görmediği halde kimseye söylemedim!

Mehmet Oruç

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com