Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nehri, sauer

Sauer Nehri

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sauer Nehri

Sauer Nehri

Ağız Moselle Nehri

Havza ülkeleri Lüksemburg Bayrağı Lüksemburg,

Belçika Bayrağı Belçika,

Fransa Bayrağı Fransa,

Almanya Bayrağı Almanya

Uzunluk 173 km

Kaynak rakımı 510 m

Havza alanı 4,240 km2

Sauer Nehri (Almanca, Lüksemburgca: Sauer, Fransızca: Sûre), Lüksemburg, Belçika ve Almanya topraklarından geçen bir akarsudur Moselle Nehri'nin sol kollarından biri olan akarsuyun uzunluğu 173 kilometredir

Belçika'nın güneydoğusunda, Ardenler bölgesinde yer alan Vaux-sur-Sûre yakınlarında doğar ve doğu yönünde akarak Martelange yakınlarında Lüksemburg sınırlarına girer Esch-sur-Sûre'ün batısında bir yapay su birikintisi olan Yukarı Yukarı Sûre Gölü'ne dökülür Ettelbruck ve Diekirch'ten de geçtikten sonra akarsu 50 kilometre boyunca Almanya-Lüksemburg sınırını oluşturur Daha sonra Echternach'tan geçen akarsu Wasserbillig kasabasında Moselle Nehri ile birleşir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com