Benler&Quot; Kanser Habercisi Olabilir |
10-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Benler&Quot; Kanser Habercisi OlabilirBenler" Kanser Habercisi OlabilirRiskli benleri çıkarmak hayat kurtarıyorMalign Melanom, dünyanın en ölümcül deri kanseri türü En büyük nedeni ise vücuttaki benlerin güneşe maruz kalması Özellikle ozon tabakasının incelmesi, zararlı ışınların dünyaya daha çok düşmesine neden oluyor Vücutlarında 5-6 milimetreden büyük ben bulunanların da güneş ışınlarına daha çok dikkat etmesi gerekiyor İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof Dr Oğuz Çetinkale, "Güneş ışınları birinci derecede rol oynuyor Bu artışta tüm kanserler arasında bugün artış hızı en yüksek maling melanom" diye konuştu Hastalığın ilk belirtisi, ben'de olabilecek herhangi bir değişiklik Hastalıktan korunmak için alınacak önlemlerden ilki benleri olan insanların veya vücut lekesi olan insanların güneşe çıkmaması Ayrıca ben değişiklikleri asla ihmal edilmemeli İlk farkedilen değişiklik kaşıntı ve kanama Benlerin boyutlarında da değişiklik olabilir ve renkleri alacalı olabilir Benlerin bulunduğu yerler de çok önemli Erkeklerin traş bölgeleri, boyun, takıların altına isabet eden yerler veya çorap lastiğine gelen, pantalonumuzun kemerinin altına gelen yerler, parmak arası, ayak tabanı, genital bölge avuç içinde olan benler risk potansiyeli olan benler Bunlar riskli hale gelmeden çıkarılmalı Ayrıca vücuttaki bende görülecek herhangi bir değişikliğe karşı, yapılacak ilk iş doktora başvurmak olmalı |
|