|
|
Konu Araçları |
böreğipasta, hamur, işleri, pratik, tarifleri |
Pratik Su Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Su Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMALZEMELER 4 Yufka Yaırm paket margarin 3 yumurta 250 gr beyaz peynir Yaırm şişe süt Maydanoz HAZIRLANIŞI Sütü, yumurtaları, eritilmiş ve soğumuş margarini porselen bir kaba koyarak ve karıştırın 2 yufkayıküçük küçük didikleyerek karışıma ekleyin, peyniri ve maydanozu da ekleyin Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, 45 dk buzdolabında bekletin Normal bir tepsiyi yağlayın, 1 adet yufkayı tepsiye serin 45 dk sonra karışımı buzdolabından çıkartın ve tepsiye serdiğiniz yufkanın üzerine dökün Yanlardan taşan yufkayı karışımın üzerine kıvırın ve diğer yufkayı karışımın üzerine koyun Böreğin üstüne eritilmiş margarin sürüp 150C sıcaklıkta olan fırında pişirin Börek kızarıncaya kadar fırından çıkartmayın |
|