|
|
Konu Araçları |
böreğipasta, cin, hamur, işleri, pırasalı, tarifleri |
Pırasalı Çin Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Çin Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPırasalı Çin Böreği-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri MALZEMELER 3 adet yufka 2 adet yumurtanın akı 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ 3-4 adet orta boy pırasa 1 adet orta boy havuç 1 orta boy kuru soğan 3 adet beyaz lahana yaprağı 1,5 su bardağı süt 1 kase galeta unu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun Ardından çok ince doğranmış lahanayı, rendelenmiş havucu ve ince doğranmış pırasayı ekleyin Tuzu ve karabiberide atın, kavurun Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın İlk yufkayı serip üzerine yumurta aklı karışımdan sürünTüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin Üçüncü yufkanın üzerine hiç birşey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen olarak kesin Üçgenlerin geniş kısmına sebzeli harcımızdan koyup, yan kenarlarını içe katlayıp rulo gibi sarın Börekleri sütün içinde 5 dakika bekletin Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin ve orta hararetli fırında alt üst eşit pişirin Afiyet olsun! |
|