Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreğipasta, cin, hamur, işleri, pırasalı, tarifleri

Pırasalı Çin Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Çin Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Pırasalı Çin Böreği-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri

MALZEMELER

3 adet yufka

2 adet yumurtanın akı

4-5 çorba kaşığı sıvıyağ

3-4 adet orta boy pırasa

1 adet orta boy havuç

1 orta boy kuru soğan

3 adet beyaz lahana yaprağı

1,5 su bardağı süt

1 kase galeta unu

tuz

karabiber

HAZIRLANIŞI

Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun Ardından çok ince doğranmış lahanayı, rendelenmiş havucu ve ince doğranmış pırasayı ekleyin Tuzu ve karabiberide atın, kavurun Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın İlk yufkayı serip üzerine yumurta aklı karışımdan sürünTüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin Üçüncü yufkanın üzerine hiç birşey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen olarak kesin Üçgenlerin geniş kısmına sebzeli harcımızdan koyup, yan kenarlarını içe katlayıp rulo gibi sarın Börekleri sütün içinde 5 dakika bekletin Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin ve orta hararetli fırında alt üst eşit pişirin

Afiyet olsun!



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.