Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriCevizli ay çöreği Malzemeler : 4 Adet milföy hamuru 1 Su bardağı ceviz içi 2 Adet portakal kabuğu rendesi 1 Adet yumurta 3 Çorba kaşığı süt ½ Su bardağı pudra şekeri Yapılışı : Milföy hamurlarını buzdolabından çözülmeleri için bekletin Ceviz içini pudra şekeri ile birlikte mutfak robotuna koyup iyice karıştırın Daha sonra bu karışıma portakal kabuğu rendesi ve bir yumurtanın akını ilave edin Çözülmüş olan her bir hamur parçasının üzerine iki yemek kaşığı hazırladığınız harçtan koyun Hamurları bir köşesinden yuvarlamaya başlayıp ay şeklini verin Süt ve yumurta sarısını karıştırıp, fırça yardımı ile üzerlerine sürün Önceden ısıtılmış kızgın fırında 25-30 dakika pişirin Pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriAy Çöreği Malzemeleri: 5 yumurta (aki icine sarisida yuzune surulecek) 2 paket un bir litre sut iki su bardagi sivi yag 2 kup maya tuz iki yemek kasigi seker Yapilisi: hepsi birden yogurulur hemen ardindan bezesini poset serilir ustune beze dokulur ondan sonra daha iyi kabarmasi icin ustune ayri bir poset orterek kabarincaya kadar beklenir bezeleri acilabildigi kadar yag (eliniz ile) acilir acildiktan sonra rulo haline getirilir ve buna ay sekli verilir tepsiye konur ondan sonra tekrar kabartilir biraz beklenir sonra yumurtalarinizin sarisi ustune surulur ve ustune kuncu yada hasas serbilir ondan sonra 200 derecede pisirilir umarim begenirsiniz Afiyet olsun |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriSu Böregi 1 kg un 8 yumurta tuz asitli su yogur sert bir hamur elde et ceviz den az büyük bezeler alip bir tepsiye 8-9 beze yeterli bezeler acilip kaynar suda haslanir yaglanmis tepsiye serip her kata peynir serpilip en son kata tereyag sürüp 200° pisirilir Afiyet olsun |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPeynirli börek Kullanılacak Malzeme 3 adet yufka 175 gr margarin 200 gr peynir arzuya göre maydanoz 1 adet yumura sarısı YAPILIŞI Margarini yakmadan hafif ateşte eritin Yufakalardan birini yayın, üzerine fırça yardımıyla eritilmiş yağdan sürün, diğer yufkayı bu yağlanmış yufkanın üzerine yerleştirin ve bu yufkanın üzerini de aynı şekilde yağlayın Diğer yufakayı da ikinci yufkanın üzerine yerleştirin Önce dörde bölün, dört parçadan her birini de tekrar ikiye bölün Peynir ve maydanozdan yapılmış harçtan her bir parçaya yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın Bu sardığınız börekleri soğuk su dolu bir kabın içine koyup beş dakika dinlendirin Elinizle sıkıp suyunu aldıktan sonra yağlanmış tepsiye yerleştirin Üzerlerine yumurta sarısını sürüp orta hararetli fırında pişirin |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriÇark Çöreği Malzemeler : • 4 Adet Haslanmis Patates • 1 Kahve Fincani Sivi Yag • 1 Adet Sogan • 4 Dilim Hindi Salami • 1 Demet Maydanoz • 5 Adet Milföy Hamuru • 2 Adet Yumurtanin Sarisi • Tuz, Karabiber, Kırmızı Pulbiber Hazırlanışı : Ön hazirlik olarak haslanmis patatesleri soyalim Tavla zari iriliginde dograyalim Sivi yagi tavaya alalim Kizdirdiktan sonra küçük dogradigimiz sogani ekleyelim Sogan pembelesmeye basladiginda küçük parçalar halinde kesilmis hindi salamini ekleyelim Tuz, karabiber, kirmizi pulbiberi ve ince kiyilmis maydanozu ekleyelim Karisimi iyice harmanlayalim Genis ve uzun bir alüminyum folyonun üzerine milföy hamurlarini yanyana dizelim Kenarlarini yapistiralim Milföy hamurlarinin ortasina uzunlamasina patatesli harci düzgün bir sekilde yayalim Hamuru düzgün bir rulo olusturacak sekilde yuvarlayalim Karsilikli iki kenarini kapatalim Seklini bozmadan alüminyum folyoya saralim Hamuru, dis kismi sertlesene dek buzlukta bekletelim Buzluktan aldigimiz rulonun üzerinden folyoyu çikaralim Ruloyu 5 cm araliklarla, hamur eklerden ayrilmayacak sekilde keselim Yuvarlak bir form vererek hafifçe yaglanmis tepsiye yerlestirelim Üzerine yumurta sarisi sürelim Önceden isitilmis firinda iyice kizarana dek pisirelim |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriErzurum Usulü Mantı Malzemeler : • 1 çay kaşığı tuz • 400 gr un • 1 çay kaşığı kabartma tozu • 1 adet yumurta • 1 su bardağı su • 100 gr kıyma • 1 çay kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber • 1 dal maydanoz • 1 çay kaşığı kimyon • 1 çay kaşığı pul biber • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 çay kaşığı pulbiber • 1 çorba kaşığı yoğurt • 1 diş ince kıyılmış sarımsak Hazırlanışı : Un, kabartma tozu, tuz, yumurtayı ekleyip azar azar suyu ekleyerek katı bir hamur hazırlayın Oklava ile hamuru açın Küçük küçük kareler şeklinde kesin Kıyma, tuz, karabiber, maydanoz, kimyon ve pulbiberi karıştırıp hamur gibi yoğurun Önceden hazırladığınız hamurun üzerine birer parça koyup, kare hamurun ağzını büzün 500 gr suda tuz ile birlikte haşlayın Haşlanan mantıyı ocaktan alıp süzün Servis tabağına alın Tabakta bir çorba kaşığı tereyağı ile karıştırın Sarımsakla yoğurdu karıştırıp servis tabağının kenarına koyun Tereyağıyla 1 kaşık pul biberi yakıp üzerine döküp servise sunun |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriTavuklu Gül Böreği Malzemeler : • 4 adet yufka, • 1 adet tavuk göğsü, • 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri İçin: • 1 yumurta sarısı, • 2 yemek kaşığı susam Sosu İçin: • 1,5 su bardağı tavuk suyu, • 1 su bardağı süt, • 1 adet yumurta, • 5 yemek kaşığı sıvıyağ, • 2 yemek kaşığı un, • Tuz, karabiber, • 1 çay bardağı su, • 125 gr margarin Hazırlanışı : Tavuk göğsünü tuz ekleyip üzerini örtünceye kadar su ilavesiyle haşlayın Ayıklayıp didikleyin Sıvıyağda unu hafif kavurup süt ve tavuk suyunu ilave edin Tavukları, karabiberi katın Yumurtayı ilave edip karıştırın Yufkaları dörde bölüp, su ve margarin karışımı ile yağlayın Uç kısmına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın Ruloları kendi etrafında döndürüp gül şekli verin Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerine bir miktar su ve yumurta sarısı sürüp susam ekin 200°C’lik fırında kızartın |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriIspanaklı Börek Malzemeler : • Yarım kilo ıspanak, • 150 grlor peyniri, • 1 adet soğan, • 2 çorba kaşığı margarin, • 3 adet yufka, • 1 çay kaşığı tuz,karabiber ve kırmızıbiber ÜZERİ İÇİN: • 1 adet yumurta, • 2 çorba kaşığı zeytinyağ, Hazırlanışı : Ispanakları yıkayıp 1-2 dk tuzlu suda haşladıktan sonra doğrayın Soğanı ve yağı bir tavada sote edin ıspanağı da ekleyip kavurun Peyniri ve baharatları ilave edip içi hazırlayınYufkayı üstüste koyup 4 e bölün ve her bir üçgenin kenarına iç koyup kapatın Börekleri tepsiye dizinYumurtayı ve yağı bir kapta çırpıp üzerlerine sürünFırında 30 dk kadar pişirin |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriTavuklu Fasfas Böreği Malzemeler : • 8 su bardağı un • 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 su bardağı ılık süt • 1 adet en küçüğünden maya(40 gr) • 8 adet yumurta(1 tanesinin sarusuüzerinde • 1 tatlı kaşığı şeker • Yeteri kadar tuz • 250 ge margarin • Yeteri kadar susam ve çörek otu • 1 kase haşlanmış tavuk eti • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı : Yoğurt, ılık süt, sıvı yağ, yumurta, maya, tuz, şeker ve un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Hamuru yarım saat mayalandırın Mayalanınca 4 eşit parçaya bölün Her parçayı incecik açın Margarini eritin ve fırça ile açtığınız hamuru bolca yağlayın Diğer hamurları da açtıktan sonra üst üste koyun ve her katını yağlayın 4 kat olan hamuru uçlarından ortaya doğru katlayarak kare şekli verip dolapta dondurun Dolaptan çıkarın ve yarım cm kalınlığında açın Hamuru 25 parçaya bölün Tavuk ve kaşarı karıştırın Kesilmiş her parçaya bir miktar koyun Rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpin 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirip servise sunun |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriTatar Böreği Malzemeler : • 250 gr kıyma • Maydanoz • Tuz, karabiber • 3 çay bardağı un • 1 yumurta • 3 yemek kaşığı su • 4 yemek kaşığı margarin • 4 su bardağı et suyu • 1 çay kaşığı pulbiber • 2 su bardağı yoğurt • 3 diş sarmısak Hazırlanışı : Kıymayı tuz, karabiber ve maydanozla yoğurup bir kenara bırakın Unu bir kaseye eleyin Ortasını çukurlaştırıp içine tuz, yumurta ve su koyup yoğurun 3 dakika yoğurduktan sonra nemli bir beze sarıp 20 dakika dinlendirin Hamur tahtasının üzerine ¼ su bardağı unu serpin Hamurun yarısını unlanmış hamur tahtasında oklava ile 30-35 cm çapında açın Açarken her oklavayı sarışınızda hamuru hafifçe unlayın Açmış olduğunuz hamuru önce boyuna 4 cm eninde çubuklar halinde, sonra da enine 4 cm’lik çubuklar halinde kesin İkinci parça hamuru da aynı şekilde açın ve kesin Fırın tepsisini 2 kaşık margarin ile yağlayın Elde ettiğiniz 4x4 hamur karelerinin iki uçlarını birbirleriyle birleştirerek kayıklar meydana getirin Bunların içlerini iç malzemesi ile doldurup fırın tepsisine dizin Et suyunu ısıtıp, bir bardağını tepsideki doldurulmuş hamurların üzerine gezdirin ve tepsiyi fırına sürün 10 dakika pişirdikten sonra üzerlerine tekrar bir bardak sıcak et suyu gezdirip 10 dakika daha fırınlayın Sonra kalan 1 bardak et suyunu da yedirip 10 dakika daha fırınlayın En son kalan 1 bardak et suyunu da yedirip 20 dakika pişirin 2 kaşık margarini tavada eritip içine kırmızı biber katıp bekletin Bu arada sarmısakları ezin ve yoğurtla karıştırın Fırınlanmış börekleri servis tabağına alın ve üzerlerine sarmısaklı yoğurt dökün Kırmızı biberli yağ ile süsleyip servis yapın |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriIspanaklı Tandır Böreği Malzemeler : • Un 5 1/2 su bardağı 600 gram • Tuz 1 3/4 yemek kaşığı 21 gram • Kuru maya 3/4 yemek kaşığı 55 gram • Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram • Su (ılık) 1 1/2 su bardağı 300 gram • Ispanak - - 1 kg • Soğan 2 orta boy 120 gram • Sıvı yağ 2/3 su bardağı 130 gram • Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram • Yumurta 1 adet 50 gram • Yoğurt 1/4 su bardağı 55 gram Hazırlanışı : Unu geniş bir kaba ele, 1 su bardağını ayır, kalan una 1 1/4 yemek kaşığı tuz kat, karıştır, ortasını aç Maya ve şekeri 1/4 su bardağı su ile ezip, unun ortasına koy, üzerine biraz un serp, ılık ortamda, maya kabarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika beklet, kalan suyu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur hazırla, ele yapışmaz duruma gelene değin, yaklaşık 5 dakika yoğur, 1 saat mayalandır Ispanağı yıka, ayıkla Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, 4-5 dakika öldür Ispanağı 1 santimetre kalınlıkta doğra, soğana kat, 7-8 dakika daha pişir, ocaktan al, 1 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi ekle, karıştır, üçe böl 35 santimetre çapında bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağla Hamuru, eli unlayarak sekiz parçaya ayır, bezeler yap, her bezeyi ayrılan undan kullanarak, tepsi büyüklüğünde aç Yufkaların aralarını yağlayarak ve iki yufkada bir ıspanaklı karışımdan serperek üst üste koy Yumurtayı çırp, yoğurtla karıştır, böreğin üzerine sür Önceden ısıtılmış, orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişir --->: HamuR işleri Devam frmacil sayfa 2iki --->: HamuR işleri Devam |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriCevizli Mantarlı Hanımağa Böreği Malzemeler 3 adet yufka 4 baş soğan (Piyaz doğranmış) 1 su bardağı mantar (Doğranmış) 2 su bardağı ceviz içi (Kıyılmış) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı Bizim Mısır Yağı Tuz Hazırlanışı • Tencere içinde Bizim Mısır Yağı'nı kızdırın • İçine soğan koyup, renk alana kadar karıştırın • Mantarı ilave edin Mantar sulanıp suyunu çektiğinde ceviz içini, tuzu ve karabiberi koyun • Lezzetini kontrol edin 3 dakika karıştırıp ateşten alın • Yufkayı açın Biraz yağ serpiştirip, iki ucunu yufkanın ortasında uç uca getirin • Hazır olan malzemeyi yufkanın üzerine serpiştirin • Dikdörtgen olan yufkanın bir ucunu ortaya getirin Onun üzerine de malzeme koyup, diğer ucunu da onun üzerine katlayın Yufka kare şeklini alacaktır • Tavaya az yağ koyup, hazır olan bu böreği içine atın Ağır ateş üzerinde iki tarafını kızartın • İsteğe göre bütün veya keserek servis yapın |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriSultan Aziz Böreği Malzemeler 300 gr lor peyniri 3 çorba kaşığı tereyağı 100 gr kaşar peyniri 1 kg ıspanak 1 demet maydanoz 1 diş sarımsak 1 tutam mercanköşk 7 adet yumurta 8 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı krema 3,5 su bardağı un Tuz ,Karabiber Yapilis Tarifi Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp tuz ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ilave edin Hamuru yoğurup biri daha büyük 20 eşit parçaya bölün Hepsini tek tek yuvarlayıp bir tabağa dizin ve üzerini nemli bezle örtün Ispanakları temizleyip tuzlu suda haşlayın Suyunu süzüp ince ince doğrayın Bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ıspanak, doğranmış maydanoz ve sarımsağı ilave edin Hızlı ateşte 5 dakika kavurun Ateşten alıp üzerine kaşar rendesi, mercanköşk, tuz ve karabiber serpiştirip karıştırınLor peynirini ezip tel süzgeçten geçirin Bir tutam tuz ve 2 çorba kaşığı krema ilave ederek karıştırın Bezelerden birini ince bir yufka halinde açıp yağlanmış fırın tepsisisine serin Üzerine fırçayla zeytinyağı sürün 9 adet yufkayı aynı işlemi tekrarlayarak kat kat döşeyin Son katın üzerine ıspanaklı karışımı dökerek spatula ile yayın Üzerini bir yufka ile örtüp yağ sürün ve lor peynirli karışımı spatula ile yayarak döşeyin İyice yıkanıp kurulanmış bir yumurtanın sivri uçunu batırarak lor peynirli karışımın üzerine birisi ortada diğerleri çevresinde olmak üzere 7 tane çukur açın Üzerine bir yufka serip yağ sürün Aynı yumurtayı kullanarak bu kez yufkanın üzerinden bastırarak çukurları belirginleştirin Yumurtaları tek tek bu çukurlara kırın Ancak her yumurtanın kabuğunda kalan beyazını ortadaki çukura akıtın Böylece yanlardaki çukurlarda yumurta sarıları, ortadaki çukurda ise akları olacak Yumurtaların üzerine kalan erimiş tereyağını gezdirip yufka ile örtün Üzerini yağlayıp kalan tüm hamur bezelerini açıp yufkaları aynı şekilde kat kat döşeyin Büyük olan hamur bezesini ise bırakın İri hamur bezesini tepsinin dışına taşacak büyüklükte açın Tepsinin üzerine kapatıp dışına taşan fazlalıkları bıçakla kesin Kenarlarını alta kıvırın Üzerine bıçak ucu ile dekoratif desenler çizip artan yufkalarla saç örgü deseni yaparak süsleyin Çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış kızgın fırına verin 1 saat kadar pişirip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriGökkuşağı Böreği Malzemeler 4 Adet Havuç 3 Adet Yufka 300 gr Kıyma 2 Adet Soğan 250 gr Ispanak Yaprağı 2 Su Bardağı Süt Sıvı Yağ 3 Çorba Kaşığı Tuz 2 Çorba Kaşığı Kırmızıbiber Yapilis Tarifi Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın Havuçları ilave edin Rengi değişene dek kavurun Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın Kıymayı ekleyin ve kavurun Yine ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın Küçük küçük kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun Soğanın yarısını iri parçalar şeklinde kesilmiş ıspanakların üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilave edin Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyle serpin Havucu üzerine yayın İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin Sütlü karışımdan serpin Kıymalı harcı yayın Son olarak üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin Sütlü karışımdan serpin Ispanaklı harcı yayın Yufkaları düzgün bir şekilde yuvarlayın 2 parmak kalınlığında dilimler kesin Çok az yağlanmış tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın |
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri 2-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriUşak Böreği / Uşak MALZEMESİ 8 su bardağı un 3 yemek kaşığı tereyağı 1 adet yumurta 1 su bardağı nişasta 1 tatlı kaşığı tuz Açmak için: 1 adet ekmeğin içi Yarım demet ıspanak 4 adet kuru soğan 4 adet yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz TARİF Yoğurma kabına unu koyup, ortasını havuz gibi açın Su ilave edip, yoğurun Yumuşak bir hamur tutun, 20 dakika dinlendirin Ekmek içini ufalayın Yıkayıp süzdüğünüz ıspanağı ince ince doğrayıp, bekletin Ayrı bir kapta yumurta, karabiber ve tuzu çırpın Zar şeklinde doğradığınız soğanı tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun Çırpılmış yumurtayı döküp, hızlı hızlı karıştırın Yumurta fazla pişmeden ocağın altını kapatın Ekmek içi ve ıspanağı ekleyip bekletin Hamurdan 20 adet eşit beze yapıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın 10 tanesinin içine eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste koyun ve hepsini fırın tepsisi büyüklüğünde açın Sonra da yağlanmış fırın tepsisine serip hazırladığınız içi yerleştirin Diğer 10 bezeye de aynı işlemi uygulayıp, harcın üstüne serin Kalan yağı yumurta sarısıyla karıştırıp böreğin üstüne sürün 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin Afiyet Olsun!! |
|