|
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, makarnapasta, tarifleri, yufkalı |
Yufkalı Makarna-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı Makarna-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriYufkalı Makarna-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri MALZEMELER 3 numara makarna 2 adet yufka 100 gram beyaz peynir 1 demet maydanoz 3 yumurta 1 bardak süt 2 kaşık margarin HAZIRLANIŞI Makarna hiç kırmadan bol tuzlu suda 15 dakika kadar haşlanır Yapışmaması için haşlanan suya 1-2 damla sıvı yağ ilave edilir Haşlanıp kevgire alınan makarnaların üzerine soğuk su tutulur ve süzülmeye bırakılır Diğer taraftan kenarı yüksekçe bir fırın tepsisi ya da payreks bir kap yağlanır Altına bir bütün yufka döşenir Yufkanın kenarları dışarı taşırılır 2 yufkanın sadece kenarları kesilir ve kestiğimiz kenarları tepsinin altına döşenir Öte yandan peynir elde ufalanır Maydanoz ince doğranır ve çırpılmış 3 yumurta, yağ 1-2 kez karıştırılır, suyu süzülmüş olan makarna da bu karışıma ilave edilir, tepsiye döşenir Kenarları dışarı taşan yufka makarnanın üzerine örtülür ve kenarlarını kestiğimiz 2 yufka da kapak gibi tepsinin üzerine örtülür ve üzeri hafifçe yağlanıp 180 derece fırında 1 saat kadar pişirilir |
Yufkalı Makarna-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı Makarna-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMalzemeler: 1 yufka 1 pkfırın makarna(istediğiniz herhangi makarnada olabilir) 250g peynir 1/2 demet maydanoz sosu için: 1 bardak yoğurt 1/2 bardak sıvı yağı 1 yumurta 1/2 çay bardağı süt Yapılışı: Makarna haşlanır ve soğumaya bırakılırSos malzemeleri çırpılırPeynir ve maydanoz karışımı hazırlanır Tepsi yağlanır ve yufka yayılır kenarları dışarda olacak şekildeMakarnanın yarısı konur,peynir maydanoz üzerine yayılır ve kalan makarna üzerine yayılırSos gezdirilir üzerine üstü için sostan biraz ayırılırYufkayla üzeri kapanır ve sos sürülür 180 derece fırında pişirilir |
|