Karadeniz Yöresi Keşkek Yemeği |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karadeniz Yöresi Keşkek Yemeğikaradeniz yöresi keşkek yemeği Malzemeler: 1 su bardagi asurelik bugday 250 gram gerdan eti 2 çorba kasigi tereyagi Tuz, karabiber Yapılışı: 1- Bugdayi 1 gece önceden islatin 250 gr gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin Düdüklü tencereden alin 2- Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin 3- 4 su bardagi et suyu ilave edin Bugday eriyinceye kadar pisirin Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çarpin 4- Servis tabagina alin 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin Yemegin üzerinde gezdirin |
|