Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağacı, hüner

Hüner Ağacı

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hüner Ağacı

Hüner Ağacı
Hakkında Hüner Ağacı

Adamın biri düşünde diriliş meydanını gördü Yer kabuğu güneşin ısısından demirci ocağından kızarak bakıra dönmüştü İnsanların çığlıkları göğe yükseliyor, sıcağın etkisiyle beyinler fokurduyordu Orada bulunanlardan biri ayrı bir yerde, gölgede, cennet giysisi giyinmiş oturuyordu
Düşü gören ona sordu: ‘Ey bulunduğu yeri süsleyen kişi! Buna sahip olmak için sana kim şefaat etti?’ Adam şöyle cevap verdi: ‘Vaktiyle, dünyadayken yani, evimin önünde bir üzüm asması vardı Birgün Allah dostlarından birisi gelip gölgesinde uyumuştu Şimdi, kıyametten sonra, o adam geldi, Allah’a yakararak, ey Allah’ım ben bu adamın asmasının gölgesinde uyumuş ve dinlenmiştim, bunu bana bağışla, dedi Onun yakarışı üzerine Allah beni bağışladı ve ödüllendirdi
Bu rüyanın verdiği esinle bende diyorum ki, Şiraz ülkesinin sultanına müjdeler olsun! Milyonlarca insan, onun himmetinin gölgesinde ve bağış sofrasında oturuyor Asma altında uyuyanın niyazıyla böyle bir mutluluk kazanılırsa, milyonlarca kişinin sultanımın adalet gölgesinde yaşaması, yiyip içmesi ne gibi bir saadete neden olacağını anlamak kolaydır Bu kıssadan alınacak hisse budur
Cömert kök salan bir ağaçtır Cimri ise dağlarda odun gibidir Ey hüner ağacı! Uzun yaşa Hem meyveli, hem de gölgelisin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com