Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
durumunda, kalp, krizi, yapılacaklar

Kalp Krizi Durumunda Yapılacaklar

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalp Krizi Durumunda Yapılacaklar

Diyelim ki mesai Saati bitti ve siz de aksam 18:30 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gününün ardından (tabii ki tek başınıza) rabanıza binip evin yolunu tuttunuz

Çok yorgunsunuz ve caniniz da fena halde sıkılıyor müthiş gergin ve sinirli bir haldesiniz

Birdenbire göğsünüzde, kolunuza ve çenenize doğru yayılmaya başlayan korkunç bir ağrı hissediyorsunuz

En yakın hastaneye sadece on dakikalık mesafedesiniz ama hastaneye ulaşmayı başarıp başaramayacağınızdan bile emin değilsiniz Ne yapacaksınız ???

İlk yardım kurslarına katılacak kadar aklı basında biriydiniz ama kurstaki eğitmen, sizin başınıza bir şey geldiğinde ne yapacağınızı öğretmedi!!!

Yalnız basınızayken kalp krizi geçirirseniz nasıl hayatta kalırsınız?

Pek çok insan kalp krizi geçirdiği sırada tek başına oluyor; etrafta yardım edecek kimse bulunmuyor Kalp atışları düzensizleşen ve kendisini bayılacakmış gibi hisseden birinin bilincini yitirmeden önce yalnızca 10 saniye kadar zamanı vardır Bu durumda ne yapmanız gerekir ?

Cevap:
Paniğe kapılmadan üst üste kuvvetlice öksürmeye başlayın Öksürmeden önce her seferinde derin bir nefes alın; öksürükleriniz güçlü olsun, derinden gelsin ve uzun sursun, tıpkı göğsünüzde birikmiş balgamı atmaya çalışır gibi öksürün

Her iki saniyede bir darın nefes alıp öksürün ve bunu yapın yardım gelene dek ya da kalp atışlarınız tekrar normale dönene dek sürekli yapın

Neden?
- Derin nefes almak ciğerleri oksijenle doldurur
- Öksürmek kalbe tazyik yapar ve kan dolaşımını rahatlatır
- Kalbe uygulanan bu tazyik, kalbin normal ritmine dönmesini kolaylaştırır
- Bütün bunlar size, bilincinizi kaybetmeden önce hastaneye yetişecek zamanı tanır

Bu bilgi sayısız insanın hayatını kurtarabilir!!! Asla, "benim basıma gelmez!" diye düşünmeyin

Hayat tarzımızın epeyce değiştiği su son yıllarda artık her yaşta insan
kalp krizi geçiriyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com