Kurabiye Tarifleri |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurabiye TarifleriKurabiye Tarifleri UN KURABİYESİ TARİFİ 250 gr tereyağı veya margarin 1/3 su bardağı sıvıyağ 1/2 su bardağı pudra şekeri 4 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 4-4,5 su bardağı un Üstüne serpmek için pudra şekeri TARİFİ Oda ısısındaki yağla şekeri mıncıklayarak karıştırın Sıvıyağı, 4 bardak kadar unu, nişasta ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilavesiyle hamur elde edin Hamuru 2 veya 3e bölüp merdane gibi uzun hale getirin Verev olarak kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin 150C önceden ısıtılmış fırında içi pişmiş fakat hala beyaz bir halde iken alın Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın ELMALI KURABİYE Elmalı Kurabiye Malzemeleri Dört buçuk su bardağı un 250 gram margarin 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı pudraşekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Kurabiye içi 3 adet elma 2 tatlı kaşığı tarçın 3 çorba kaşığı tozşeker 1 su bardağı iri dövülmüs ceviz 1 çay kaşığı toz karanfil 1 çay bardağı kuruüzüm Üzerine Pudraşekeri TARİFİ Unu eleyin Ortasına oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu, pudraşekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun Üzerine nemli bir bez örtüp beklemeye bırakın Bu arada içini hazırlayın Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin Diğer malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişirin Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve merdaneyle yuvarlak açın Her yuvarlaktan üçgen şekiller kesin Üçgenlerin geniş kenarına ılımış harçtan yayıp, rulo yaparak sarın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmiş 180C fırında pembeleşene kadar pişirin Fırından çıkarınca üzerlerine pudraşekeri serperek servis yapın Elmalı Kurabiyeniz hazır ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE Malzemeler 80gr bitter çikolata 125gr tereyağı, 2 yumurta, vanilya yarım su bardağı tozşeker, 1 tutam tuz, Yarım su bardağı pudraşekeri 2 su bardağı un (yaklaşık) 2 yemek kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı kabartma tozu TARİFİ Kısık ateşte tereyağı be çikolatayı karıştırarak eritin Ocaktan alın ve toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin Yumurtaları tek tek kırarak karıştırmaya devam edin Un, kakao ve kabartma tozunu aynı anda eleyin ve karışıma ilave edin İyice karıştırdıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin Pudra şekerini bir kaseye alın Fırın tepsisini 160 drece sıcaklıkta ısıtın Soğumuş hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla alıp hafifçe pudra şekerine buladığınız elinizle yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin Isıtılmış tepside 10-15 dakika arası pişirin 2-3 dakika sonra spatula yardımıyla tepsiden alarak soğumaya bırakın FISTIKPARE Malzemeler 100 gr margarin 1 çay bardağı çiçek yağı 1 yumurta 2 çay bardağı pudra şekeri 1 su bardağı toz yeşil fıstık 1 çay kaşığı kabartma tozu Kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar un TARİFİ Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, sıvıyağ, yeşil fıstık, pudra şekeri bir kaba koyularak iyice karıştırılır Atdından kabartma tozu ve yavaşça un ilave edilir Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, yuvarlanır fakat üzerine bastırılmaz Yağlanmış tepsiye dizilir ve 150 derece fırında 35 dakika pişirilir Soğuyunca servis edilir HURMALI FINDIKLI KURABİYE 1 Yumurta 1/2 Paket margarin veya tereyağı (YUMUŞAMIŞ) 1 Çorba kaşığı yoğurt 2,5 Su bardağı un 1/2 Su bardağı şeker 1 Paket kabartma tozu İÇİNE 3 Çorba kaşığı şeker, 1/2 Su bardağı fındık (İRİ DÖVÜLMÜŞ), 10-12 Hurma, 1 Tatlı kaşığı tarçın, pudra şekeri TARİFİ Hamuru yoğuracağımız kaba unu ortası açık bi şekilde katalım Unun ortasına yoğurt, yumurta, margarin, şeker ve kabartma tozunu ekleyin İyice yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin Bu arada kurabiyenin içini hazırlamaya başlayın Bir kapta çekirdeği çıkarılmış ve küçük doğranmış hurmaları, fındığı, tarçın ve şekeri karıştırın Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 03 kalınlığında açın Hamurun yarısına hazırladığınız karışımdan koyup diğer yarısını üstüne kapatın Hamurun kenarlarını iyice yapıştırın Margarinle yağlanmış fırın kabına dizerek önceden 190° ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin Fırından çıkınca üzerine pudraşekeri serpin FINDIKLI KURABİYE 8 kahve fincanı çekilmiş fındık içi 4,5 kahve fincanı pudraşeker 8 yumurtanın akı TARİFİ Bir tencereye pudraşeker ve kavrulduktan sonra iyice dövülmüş fındık konur İyice harmanlanır ve yumurta aklarıyla karıştırılır, bulamaç haline getirilir Tencere orta ateşe oturtulur ve tahta kaşıkla kabın dibi kazınarak karıştırılır, koyulaşıncaya kadar pişirilir Sonra tencere ateşten indirilir, 1 saat kadar bir kenarda bırakılır Fırın tepsisi önce yağlanır, sonra una bulayın Fazla unun dökülmesi için tepsi baş aşağı çevrilir Tepsi hazırlanınca karışım bir sıkma torbasına veya pasta enjektörüne doldurulur, tepsiye fındık büyüklüğünde yuvarlaklar sıralanır Kurabiye hamurlarının tepsiye sıralanması sona erince, tepsi orta ısılı fırına sürülür ve 35 dakika tutulur Kurabiyeler pişince tepsi fırından alınır, bir kenarda soğumaya bırakılır Soğuyunca servis tabağına konur ve servis yapılır MUHALLEBİLİ KURABİYE 250gr margarin/tereyağı 6 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ Muhallebi için 2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi TARİFİ Muhallebi için şeker ve yumurtanın sarısını çırpın Tencereye alın, üzerine un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca tereyağı, ceviz ve vanilyayı ilave edinYağ eriyene kadar kaynatın Hazırlanan karışımı mikserle soğuyana kadar çırpın Buzdolabında bekletin Kurabiye için Eritilmiş katı yağ, sıvı yağ, kakao, toz şeker, vanilya, kabartma tozu ve yoğurdu karıştırın Yavaş yavaş un ekleyerek hamur haline getirin 20 dakika bekletin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak merdaneyle açın İçine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup top haline getirin Hamurun birleştiği kısım üste gelecek şekilde dizin ve 180C fırında 20 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis edin |
|