Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Aşk & Sevgi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşk, elif, şafak

Aşk - Elif Şafak..

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aşk - Elif Şafak..

''Aşk'ın hiçbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur

Başlı başına bir dünyadır Aşk!

Ya tam ortasındadır,merkezinde

Ya da dışındasındır,hasretinde!''

*

*

*

''Zira her ne kadar başkaları aksini iddia etse de aşk dediğin bugün var yarın yok cici bir histen ibaret değildir''

''Sen,sen ol kelimelere fazla takılmaAşk diyarında dil zaten hükmünü yitirirAşık dilsiz olur''

*

*

*

''Peki ama o halde nedenn analyamadığım,açıklayamadığım bir boşluk var içimde?Öyle bir boşluk ki günbegün büyümekteFare gibi sinsice,sessizce,hırslı ve haris,bu eksiklik duygusu ruhumu kemirmekteçNereye igtsem içimdeki boşluk da benimle gelmekteİnsan bu kadar tam iken gene de hala eksik hissedebilir mi?Ya da mutluyken kederli de olabilir mi?''

*

*

*

''Ya aşkı öğret bana ya da aşkın yokluğuna üzülmemeyi''

*

*

*

''İnanç aşk gibidirİspat şstemezMantıksal bir açıklama beklemezYa vardır,ya da yok

Beni dindar biri olarak saymışsınHalbuki değilimDindar olmakla inançlı olmak aynı şey değil!''

*

*

*

''Her hakiki aşk,umulmadık dönüşümlere yol açarAşk bir milad demektirŞayet 'aşktan önce' ve 'aşktan sonra' aynı insan olarak kalmışsak,yeterince sevmemişiz demektirBirini seviyorsanonun için yapabileceğin en anlamlı şey değişmektirO kadar çok değişmelisin ki sen,sen olmaktan çıkmalısın!''

*

*

*

'' ''Rüzgarla gelmedim'' demişti Şems,''ki rüzgarla gideyim senin hayatından!'' ''

''

''Beni sevebilir misin?'' diye sordu

''Seni zaten seviyorum'' dedi Aziz gülümseyerek

''Ama daha beni tanımıyorsun bile''

''Seni tanıyorum'' diye üsteledi Aziz emin bir sesle

''Benimle ilgili bilmediğin o kadar çok şey var ki''

''Seni tanımam için çok şey bilmeme gerek yokSenin özünü görüyorum'' dedi Aziz

Ve Ella bu cümleyi bir yerden hatırladıSanki ağzından çıkan kallavi cümleler beklemediği anlarda ona geri dönüyorduÇember gibiydi hayatNe verirsen aynen iade ediyorduÇılgınlıktı bu! ''

*

*

*

Aşksız geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır Acaba ilahi aşk peşindemi koşmalıyım mecazimi yoksa dünyevi semavi yada cismani mi diye sorma! ayrımlar ayrımları doğurur Aşk ın ise hiçbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur

*

*

*

Bir silgi gibi tükendim ben…

Başkalarının yaptıklarını silmeye çalıştım: mürekkeple yazmışlar oysa

Ben, kurşunkalem silgisiydimAzaldığımla kaldım

*

*

*

İçim acıyor herkese ve her şeye

Faniliğimiz, zayıflığımız, zaaflarımızİnsan olmanın,

insan olamamanın ağırlığı ciğerlerime doluyor

Nefes a l a m ı y o r u m

*

*

*

dönüp dolaşıp vardığım yerde /

senden / bir senden /uzak düştüm / ayrı düştüm /

belki de ilk kez /o zaman bölündüm

*

*

*

Elif Şafak / Alıntılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com