Dünyanın İşığı |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünyanın İşığıDünyanın Işığı Dünyanın Işığı Hikaye Günün birinde; güneş ışığı, Güneş’e sormuş: -’Karanlığı nerde bulabilirim?’ Güneş: -’Karanlığı burada bulamazsın iyisi mi sen şuradaki Dünya gezegenine git, orada aradığını bulursun’ demiş Güneş ışığı, dediği yere gitmek için, Dünyaya doğru yol alırken, karanlığı aramaya başlamışSonra oradan geçmekte olan bir bilgeye rastlamış ve sormuş: -’Ben şurdan geliyorumKaranlığı bu dünyada bulabileceğimi söyledilerNerede olduğunu biliyormusun?’ demiş Bilge: -EvetKaranlık şu tepelerdeki ıssız mağaralarda saklıOrada bulabilirsinGöz, gözü görmez orası’ demiş Güneş ışığı dediği yere doğru gitmişFakat mağaraya girdiğinde, hiç karanlık bir yer bulamamışSonra çıkmış, ama kararlıymış bulacağına Yolda başka birine rastlar ve ona sorar aynı soruyu; -’Ben karanlığı arıyorum, mağarada bulacağımı söylediler ama bulamadım onu’ demiş Adam; -’Tabi bulamazsın yanlış yerde arıyorsunSen onu balta girmemiş ormanda bulabilirsinUzun ve bitişik ağaçlıklardan güneş bile giremez oraya’ demiş Işık, dediği yere gitmiş, aramış, taramış,nereye gittiyse yine bulamamış karanlığıÜzüntü içinde ayrılırken oradan, başka biriyle karşılaşmışVe yine aynı soruyu yöneltmiş; -’Bunca zamandır dolaşıyorum; mağaralarda, ormanın derinliklerine baktım ama karanlığı hala bulmuş değilimSiz bana yardım edebilirmisiniz?’ demiş Adam: -’Sen, onu okyanusun derinliklerinde araman lazımSuların altında görebilirsin’ demiş Ve son olarak oraya bakmışAramış aramış, yine bir sonuç elde edememişYine aydınlıkmış orası Aramaktan yorgun ve bitkin düşen Işık, Güneş’in yanına dönmüşGüneş Işığı, Güneş’e: -Dünyaya gittimİnsanlar beni, mağaralara, balta girmemiş ormanlara, okyanusun dipsiz derinliklerine yönlendirdiAramadığım yer kalmadı, ama orada da bir türlü bulamadım Güneş: -Ah Güneş Işığı! Hala farkına varmadın mı?Gittiğin her yerde, etrafı aydınlatan sensinÇünkü sen IşıksınBenim enerjimle, aydınlatıyorsun’ demiş |
|