Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşk, minel

Âh Mine-L Aşk!...

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Âh Mine-L Aşk!...

Âh mine-l aşk!
Ah Tek hece Bütün Lisanlarda aynı olan mana Bir elif ardından bir he Allah adının ilk ve son harfi Elif ve heile yanmış aşkZora tahammülü güzel bulanlara değil; güzele tahammülü zor bulanlara yazgılıdır âhGüneşi izleyen bulut, gizleyebilir mi hiç varlığını güneşin; acıyı saklayan tebessüm, ya saklayabilir mi hiç vücudunu acının?

Dokunulunca en ince teline içindeki sızının, bülbül durabilir mi şeydalanmadan ta mahşer olunca?

Her nereye bakarsa gördüğü
âhtır aşkın; âh elinden niyaz için mescide girse dahiMinaresi elif, kubbesi hedir çünkü camilerinVe hala elifin bağrı şerha şerha kan ve hala iki gözü iki çeşme henin

Erbab-ı aşka pîşe heman her gün âhimiş

Her bir nefes ki âh ile geçmez, günah imiş

Ve sözün düğümü;

Âhmine-l aşk!

İskender PALA

Alıntı Yaparak Cevapla

Âh Mine-L Aşk!...

Eski 10-10-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Âh Mine-L Aşk!...

Âh mine’l-aşkı ve hâlâtihî -Ahraka kalbî bi-harârâtihî

Âh mine’l-aşkı ve hâlâtihî

Ahraka kalbî bi-harârâtihî

(Ah, aşkın elinden ve onun hallerinden; ateşiyle kalbimi yaktı yandırdı )

Şeyh Galip

Seçilmiş ayda, kutlu günde, güzel saatte

Bir övülmüş isim, saba yeli gibi merhametli, içten ve nüvazişkâr
Selamlar ki şeker dudaklıların vuslatı gibi içtendir, elbette onadır Hasretler ki âşıkların âvâzı kadar yanıktır, elbette onadır
Övgüler ki özlem sözlerince ateşli, ve arzular ki sevgililerin saçları misali uzun, ona, hep onadır
Duyuşlar ki kurtuluşun nuruyla nurlanmış yüzler gibi aydınlık, ve teselliler ki lale yanakların kadifesince yumuşak, anımsamalar ki şehitlerin "Allah! Allah!" nidası ardından atılışlarınca makbul, hep onadır, hep onadır
O ki Gül'dür, bütün mecburiyetler onadır
Bileli kendimi ben gönlümü âşık buldum

Gönüller ki Gül'e hasret!

Az konuşmaya ve çok sükuta vurgun
Serapa belagat ve fesahat pınarı
Hatırımıza düştün hatırına düşür bizi
Sevdik seni, sevindir bizi
Uzaktayız yakınına vardır bizi; yandık pınarına kandır bizi
Sıcak yaz günlerinde yaş dalların titreyişi gibi yandır bizi serin kuyulardan; koyu gecenin yıldızlarına karşı uyandır bizi derin uykulardan Gözyaşı değil nice demdir gözümüzden akan; belki eriyip biten ruhumuzdur damlayan!
Geç kalmış aylara ve yıllara inat kadehinden içelim artık gül şarabını, çölde yitmiş çaylara ve yollara inat gerçeğinden seçelim şimdi gül serabını
Gül sözleri edelim çok çok, ve gonca sükutu az az
Gül düşleri görelim gül gecelerinde, Gül'ün aşkını derelim gül hecelerinde Gözü sürmeli ile ağlayanın arasına gül serpelim, güle yeminler edip Gönülleri yıkayalım gül suyuyla
Gönüldendir şikayet kimseden feryâdımız yoktur

Gönlüm ki Gül'e hasret

Üçüncü halin imkansızlığında
Ve kozanın amansız yırtılışında
Cevher Gül'e düştü, mıknatıs bana, güzellik Gül'e, sevgi bana
Güzeller güzelleri severmiş ve sadıklar sadıkları
Güzelliğimi artır benim Gül'üm, ve arındır ayrık güzelliklerden sevgilerimi
Senden yüzüne bakma lezzetini isterim ve titrerim vefadan sonra ayrılığına düşme dehşetiyle
Genişlet sana indirilene yaslanmakta sinemi, ve sade kıl sensiz düşüncelerden gönül ayinemi
Bir yankı ol, ses kat sesime; bir nazar kıl can ver nefesime
Düşümde ya hayalde gel, bitirdi gerçek beni; geldir bizi her halde gel ya yanına çek beni!

Gel Efendim!
Sen gelmeyince hatıra bilsen neler gelir

Alıntı Yaparak Cevapla

Âh Mine-L Aşk!...

Eski 10-10-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Âh Mine-L Aşk!...

Hüzünlü bir hikâyeyi anlatır Ah Minel Aşk Hat sanatında ağlayan iki göz ve bir Elif ile çizilip, hem kahderen aşk hem de kahreden gözyaşının ifadesidir Yeni bir yorum ile tasarlanan ‘Ah Minel Aşk’ın ilk harfi ‘elif’ bir hançeri, ikinci harfi ‘ha’ ise ağlayan iki gözü simgeliyor Aşktan ah çekme anlamına gelen ‘Ah Minel Aşk’, sevip de kavuşamayanların hikâyesini anlatır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com