Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Pratik Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bembeyaz, dişler, sağlıklı

Bembeyaz Ve Sağlıklı Dişler

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bembeyaz Ve Sağlıklı Dişler





İşte diş dostu besinler

Ağız kanserini, ağız kokusunu, çürükleri engelliyorlar

Gün içerisinde tükettiğimiz bazı besin maddelerinin dişleri koruyor Doğal yöntemlerle dişlere koruma sağlayan yiyeceklerin başında ise yoğurt, peynir ve elma geliyor Bu besinlerin yanı sıra gün içerisinde tüketilebilecek yeşil çay, kereviz, kivi, maydanoz, kuru yemişler ve balık gibi yiyeceklerin dişlerin korunmasında önemli katkıları olduğu belirtiliyor Kalsiyum açısından zengin olan yoğurdun dişlere çok sayıda katkısı var

Diş Hekimi Tülay Tacettinoğlu, yoğurdun, kalsiyum periodontal rahatsızlığı olan kişilerdeki diş köklerinde iltihaplı cep sayısını azalttığını belirtiyor Bu rahatsızlıktan dolayı dişlerde oluşmuş sallantı ve gevşek dişlerin iyileştirmeye yardımcı olduğuna dikkat çekiyor Kabuklu yenen elma bir yandan dişlerin kuvvetini artırıyor bir yandan da içerindeki maddeler aracılıyla dişleri temizlediğini anlatıyor Tacettinoğlu, diş sağlığının vücut açısından da önemli olduğuna işaret ederek, tüketilen peynirin dişler için birden fazla faydası olduğunu söylüyor Peynir, ilk olarak ağzın asit dengesini ayarlamaya yardımcı oluyor Çürüklere karşı koruyup, yeni çürüklerinde oluşmasını engelliyor Şekerli gıda tüketildikten sonra yenecek bir dilim peynirin, şekerin dişleri çürütme etkisini giderme açısından önemli katkı sağlıyor

Diş Hekimi Tacettinoğlu, yeşil çayın, içerisinde bulundurduğu katesin maddesi sayesinde ağızdaki bakterilerin yok olmasını sağladığını ifade ediyor Aynı zamanda da kansere karşı artı etki sağlıyor Ağız kanserinin oluşmasını engelleme özelliği bulunuyor Bu maddenin aynı zamanda kötü ağız kokusuna neden olan bakterileri de ağızdan uzaklaştırıyor

Tacettinoğlu, C vitamini eksikliğinin dişetlerini hassaslaştırdığını ve bakterilere karşı direncini azalttığına dikkat çekerek, kivi ile birlikte alınacak C vitaminin bu rahatsızlığın önüne geçtiğine işaret ediyor Maydanozun ise, ağız kokusuna neden olan yiyeceklerden sonra bir miktar çiğnenmesinin hoş bir ağız kokusu sağladığı ve ağız sağlığına önemli katkı sağladığına dikkat çekiyor Çilek tüketimi diş taşlarının oluşmasını engellerken, kuru yemişler de dişi kaplayan bakterilere karşı koruyucu bir tabaka oluşturan doğal yağlar sayesinde diş çürümelerini engelliyor Tülay Tacettinoğlu, son olarak tüketilen balığın, içerisindeki fosforun kemik ve diş dokusunun temel maddelerinden birisi olduğuna işaret ediyor Dişleri sertleştiren fosforun daha diş sağlığını önemli etkilediği ve en az haftada bir kez balık tüketilmesinin uygun olacağı uyarısında bulunuyor


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.