![]() |
Ay Geceye Sürgün..İsmail Sarigene |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ay Geceye Sürgün..İsmail Sarigeneay geceye sürgün Mevsimler sen kokarken Ay, geceye sürgün biliyorum ![]() Zemheri artığı umutlarımla Geceye inat yürüyorum ![]() Gözlerini arıyorum, Karanlıkların düştüğü kaldırımlarda ![]() ![]() Cehennem yangınlarından Kirpiklerine firar ediyorum ![]() Ateşini söndüremezsem hasretinin, Korkma canım, Ateşlere gözlerini verdim diye ![]() ![]() ![]() Sen; saçlarını bırak rüzgara, Küllerimden saçlarına gülleri işlemeden Ölümü dudaklarından öpmeyeceğim ![]() Takvimler, yaprağından acıyı elerken Yıldızlar, karanlığa küskün biliyorum ![]() Cellâtlığına soyunuyorum Geçmiş yıllarının ![]() ![]() Suskunluğunu almayın kurşunların ![]() Yârimi yaralamadan, Gözbebeklerinden öpeyim ölümün ![]() ![]() ![]() Menzil, bir kez ıskalarsa da göğsümü Ben serileyim elvedası toprağa ![]() ![]() ![]() Şafakları sökerken karanlıklardan Her sabah sana gülümsüyorum ![]() Şimdi gülümseme zamanı ey yar ![]() Dünden miras kalsa da acıların, Hep güllerle anılacak ömrün ![]() Aydınlığa çevir yüzünü, Meleklerin kirpiklerine yazılacak Bahar kokan naif gülüşün ![]() |
![]() |
![]() |
|