![]() |
Hilmi Yavuz Ölüm Ve Zaman |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hilmi Yavuz Ölüm Ve Zamanyollar belli belirsiz yükseliyor yollar yakut uzaklıklardır ve onlara ulaşmak, kimbilir ne kadar, ne kadar zor ![]() ![]() ![]() yunus yana yana yürüdüydü mevlânâ döne döne bense kana kana yürürdüm bir şair, neydi adı, şöyle diyor: bir gülün biraz daha gül, bir hüznün biraz daha hüzün oluşu gibiydik ayrıyken de, birlikteyken de ![]() ![]() ![]() yaşadık: bir kayboluşun kayboluşu ![]() ![]() ![]() şiir belli belirsiz yükseliyor şiir ne? sonbahar içinde sonbahar hoca kesik kesik yürüyordu bir sur, bir suret, bir sure çelebiyse uça uça yürümüştü gökyüzü boydan boya tennure ![]() ![]() ![]() seviştik: bir gövde, bir karşı-gövde sevişmek kendini erguvan diye bilse de olur, bilmese de ![]() ![]() ![]() aşklar belli belirsiz yükseliyor aşkları kendimle bezedim ben aldım şiirin yılkısını ben ürettim ![]() ![]() ![]() ve 'bir yazın kendi içine doğuşu ![]() ![]() ![]() (ya da, ona benzer birşeyler) diyebilmek ![]() ![]() ![]() yürüdüm: dile gelmek- gelmemek arası bildiğim yerde Ölüm! Söz'ün alçalan kışı Ölüm! toplananın dağılışı: Kitap, hüzün ve gövde ![]() ![]() ![]() Ölüm belli belirsiz yükseliyor |
![]() |
![]() |
|