Esinti... İsmail Sarigene |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Esinti... İsmail SarigeneGeceydi Biraz da sendi İki yanı dağlarla örülü yüreğinin ortasına Bir şiir kurdum kafiyelerden ayıklanmış Saçlarının gökyüzüne en yakın yerine Bir salıncak kurdum serbest şiirlerimin senli sesinden Hayatının senli tenhalığına Adımın harflerinden bir kalabalık bıraktım Acının en katıksız yerinde beni sancılarına bağışla diye Biraz ben’dim Ama hep sen’dim Hep senin’dim sevgili Yolların uzaklığına bakıp bakıp Yorma kendini Beni bensiz bir uzakta içine çekerken Sen gözlerimin ufkuna vur gözlerini Yüreğinin yeşil bahçelerinden esinlendiğim Bir ayçiceği tarlasına döndür yüzünün aydınlığını Parmak uçlarınından sarkıt gövdenin rengarenk balonlarını Bir Cumartesi günü Bir kargo paketine sığdırılmış mavi bilyelerimi Eteklerinden sal yüreğimin senli bahçelerine Bendeki “ adın” alabildiğine “ hayat”, Bendeki” hayat “ alabildiğine “ sen” olmuşken Sana kavuşmam bir ölüm sonrası gelsin sevgili " Sustuğumuz harf miktarı konuşurken sevdayı, Yaşadığımız hayat kadar Gözlerine sakla beni sevgili" İsmail SARIGENE |
|