Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hissetmek, ister, iyi, kendinizi, misiniz

Kendinizi İyi Hissetmek İster Misiniz?

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kendinizi İyi Hissetmek İster Misiniz?

Kendinizi iyi hissetmek ister misiniz?

“Evet” diyorsanı z, bu yazıyı sonuna kadar okuyun lütfen

• Ara sıra kendinizl e baş başa kalın Kendinize vakit ayırın Ne zamandır çok istediğin iz, ama işten-güçten fırsat bulup yapamadığ ınız bir şeyler yapın (Meselâ, eski mahalleni ze ya da köyünüze gidip eski komşuları nızı ziyaret edebilirs iniz)
• Doğru değerleri nizi korumak kaydıyla, değişmeye ve yenileşme ye açık olun Bu yaklaşım tarzı, çocukları nız ve torunları nızla aranızdak i kuşak farkını da ortadan kaldırabi lir
• Hata ettiğiniz i anladığın ız an, özür dilemekte n çekinmeyi n, ama aynı hataları tekrarlam aktan da sakının
• Telefona gülümseye rek cevap verin Karşınızd aki bunu hemen hissedip mutlu olacaktır Ve onun mutluluğu hemen size de yansıyaca ktır Böylece yalnız sesinizle değil, yüreğiniz le de konuşmuş olacaksın ız
• Televizyo na ayırdığın ız zamanı gitgide sınırlayı p kitaba ayırdığın ız vakti artırın Yeni şeyler öğrenmek insanı mutlu eder, ayrıca kendine güvenmesi ni de sağlar
• Yaşlanmay a razı olun, ama paslanmay a asla razı olmayın Mutlaka her yaşta yapacak bir şeyler vardır
• Tanıştığı nız insanları n kötü yönlerini keşfetmey e kalkışaca ğınıza, iyi yanlarını ortaya çıkarmaya çalışın
• Kadere inanın: Kadere iman insan ruhunu rahatlatı r Ama tedbirde kusur etmeyin
• İlk kez tanıştığı nız insanlara önce işlerini sormayın: Bunun yerine hal-hatır sorun
• Hiçbir zaman tüm köprüleri atmayın Aynı nehri yine geçmek zorunda kalabilir siniz
• Acıyı, sevinci, başarıyı ve hayal kırıklığı nı, hayatın bir parçası gibi kabul edin
• Sürekli olarak “Ben dürüstüm” diyenlerd en uzak durmaya çalışın
• “Keşke” sözcüğü yerine, “bir dahaki sefere” demeyi yeğleyin
• Maddi durumunuz çok iyi olsa bile, çocukları nızın kendi harçlıkla rını kazanmala rına izin verin, hatta bu konuda onları teşvik edin
• İyi konuşmanı n yanısıra, dikkatli dinlemeyi de öğrenin Son sözü her zaman siz söylemeyi n Zaman zaman bu hakkı karşınızd akine de tanıyın
• Çocukları nıza güvenin (güvenilir yetiştiri n) ve bunu onlara da söyleyin
• Evinizin tüm odalarını kullanın: Yaşadığın ız mekânları gösterişl i eşyalarla doldurup küçültmey in
• Çevreye karşı duyarlı davranın Bir çiçeği koklamak, ya da bir kelebeğin uçuşunu seyretmek, insana huzur ve mutluluk verir
• Zaman zaman sevdikler inize ekonomik gücünüz nispetind e hediyeler alın
• Her şeyin açıkça söylenmes ini beklemeyi n, iki kelimenin arasını okumaya da çalışın
• Bilgileri nizi başkaları yla da paylaşın
• Yoksullar a yardım etmek için çok paranızın olmasını beklemeyi n “Çok veren maldan, az veren candan” hesabı, olandan verin Bu da sizi rahatlata caktır
• Çocukları nızın olumsuz davranışl arını abartarak anlatmak yerine, iyi ve doğru davranışl arını övün
• Arada bir seyahate çıkın
• Evinizde zaman zaman aile efradınız la birlikte el açıp dua edin
• İşinizdek i iniş çıkışları ailenizle paylaşın Başarısız bulacakla rından korkmayın Unutmayın ki, onlar, “başarısız” olduğunuz da da sizi seviyorla r
• Sıkıntı biriktirm eyin Problemle ri bir bir ele alıp çözmeye çalışın
• Arada bir mezarlıkl ara gidip sağ olduğunuz için şükredin
• Dostların ıza değer verin ve bunu onlara da hissettir in
• Yaşlı anne-babanız varsa, sık sık ziyaretle rine gidip dualarını alın: Dua güçtür
• Akrabalar ınızı ihmal etmeyin
• Ne olursa olsun, size avuç açanları boş çevirmeme ye çalışın

Bu tavsiyele re uyabilirs eniz, inanın bana kendinizi daha iyi hissedece ksiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com