Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arasında, eski, farklılıklar, ile, oyunlar, vardır, yeni

Eski İle Yeni Oyunlar - Eski İle Yeni Oyunlar Arasında Nasıl Farklılıklar Vardır?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eski İle Yeni Oyunlar - Eski İle Yeni Oyunlar Arasında Nasıl Farklılıklar Vardır?

Eski Oyunlar Yeni Çocuklar

Uzun eşek, körebe, misket, yakan top, ip atlama, çivi, tüf tüf, birdirbir, gazoz, seksek, çelik çomak , çember çevirme, istop, saklambaç, mendil kapmaca hemen şu an aklıma gelen eski çocuk oyunlarından…

Peki şimdiki çocuklar bu oyunların hangilerini oynuyor? Hatta oynamayı bırakın, hangilerini biliyor?

Takvimlerimizin ilerleyen sayfaları, bugünümüzü mazi yaparken, başka değerlerimizide götürdü Telli plastik arabalarını koşarak yarıştıran çocukların yerini, RC 1 Hp Porsche otomobilleri uzaktan kontrol eden tombişler aldı

Mahalle, sokak oyunlarının yerini, bugün modern ev oyuncakları ( Made in China) veya PlayStation aldı

Kaldırım taşlarından kaleler yapılarak oynanan, gurur vesilesi mahalle maçları artık tarih oldu

Yakalamaç oynamaktan kan-ter içinde kalan ve mahalle çeşmesinin başında gülüşerek kanakana su içen çocukların seslerini duymak neredeyse imkansız

Japon kale maç ederken, alınan keyfi PS FİFA bilmem kaç verebilir mi ? El kumandasıyla oynanan ayaktopu , ne mantık ???

Futbol oynamak için toplanmış çocuklardan takım kuranın “aldım verdim ben seni yendim” tekerlemesiyle yürürken, kalbindeki heyecanı, titreşimi hangi bilgisayar verebilir?

Körebe oyununda , yakalanan çocuğun , adı söylenmeden önceki nefesini tutması ve tatlı heyecanı yaşatabilen bir bilgisayar var mı ?

Zihinsel, bedensel gelişimi sağlayan ; iletişimi öğreten ; paylaşımı geliştiren eski oyunlarımız artık unutuldu, ya da çok azaldı

Artık odadan odaya sanal arkadaşlık yapılıyor, telefon telleri üzerinde tüm oyunlar oynanıyor

Güneş yüzü görmeyen, okul çantasını taşımak ağır gelen , servis çocukları malasaf sağlıksız bir biçimde geleceğimizi oluşturuyor

Kıssadan hisseyi kendimize de alarak , eski oyunları hatırlayalım ve de yeni nesillere oynatalım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com