Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fethi, gemilerin, istanbul’un, karadan, yürütülmesi

İstanbul’Un Fethi Gemilerin Karadan Yürütülmesi

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstanbul’Un Fethi Gemilerin Karadan Yürütülmesi

İstanbul’un Fethi Gemilerin Karadan Yürütülmesi
İstanbul’un Fethi Gemilerin Karadan Yürütülmesi

istanbulun fethinde gemilerin karadan yürütülmesi

İstanbul'un Fethi gemilerin karadan indirilmesi

Gemilerin karaya indirilmesi;Fatih Sultan Mehmet, donanmanın karadan yürütüp Haliç'e indirebileciğini belirtti Birçok vezir ve paşa bu duruma tepki gösterdi Sultan görüşlere tepki göstererek:

Biz Peygamber müjdesini gerçekleştirmeye geldik Biz Sultan Murad Han oğlu Mehmed Han'ız Allah'ın izni ve yardımı ile imkansızı mümkün yaparız Davranın, amele bulun, usta bulun! Dolmabahçe'den Beyoğlu sırtlarına doğru geniş bir yol açın Yol boyunca kızakları döşeyin Cenevizliler'den yağ alıp kızakları yağlayın Amma çok gizli tutun Bizans bu durumu fark etmemeli
dedi

Bunun üzerine 67 (veya 72) parçalık donanma Haliç'e indirilmesi kararlaştırıldıDolmabahçe'den Beyoğlu sırtlarına uzanan bir yol yapıldı Kızaklar döşenip, yağlandı Gemilerin altına konacak arabalar hazırlandı Çok sayıda manda ve öküz sağlandı Cenevizli casuslar ise yoğun çalışmayı görüyor, ama kestiremiyorlardı Bu sırada Molla Gürani, yanında talebeleriyle geldi Molla Gürani, fethin Sultan Mehmet'e gerçekleşeceğini belirterek:

Hünkarım, fetih size nasip olacaktır Sakın vazgeçmeyin Müritlerimle geldim Kefenlerimiz boynumuzdadır Ölene kadar fetih yolunda yürümeye andımız var
dedi

Bir gece içerisinde donanma Haliç'e indirildi 22 Nisan'da donanma Haliç'ten ateşe başladı Bizans Başkumandanı olan Giustiniani ise, donanmanın Haliç'e indirlmesine inanamıyordu Ayrıca, bu sırada İstanbul'a Sultanın emri ile Zağanos Paşa tarafından köprü yapıldı
trwikipediaorg

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com