Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
göçü, kavimler, sebepleri

Kavimler Göçü Ve Sebepleri

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kavimler Göçü Ve Sebepleri

Kavimler Göçü ve Sebepleri
Kavimler Göçü ve Sebepleri
Gerek Çin ve Avarların baskısı, gerekse iklim şartlarının kötüye gitmesi yüzünden, Batı Hunları 374 yılında, başlarındaki Balamir’in sevk ve idaresinde Avrupa içlerine ilerlediler (Balamir, Mete’nin 15 ve ÇiÇi Yabgu’nun 9 kuşaktan torunudur)

Bu sırada Kuban ve Terek nehirleri arasında yaşamakta olan Alanlar, Hunlara karşı koymak istedilerse de yenilerek bozguna uğradılar Hunlar, onları takip ederken, Don (Ten) ve Dinyester (Turla) nehirleri arasında yaşamakta olan Ostrogotlan da mağlup ettiler Ostrogotlann bir kısmı Hun egemenliğini kabul etti Bir kısmı daha da batıya giderek Vizigot ülkesine girdi

Ostrogotları takip eden Hunlar, karşılarına çıkan Vizigotları da yenerek dağıttılar İşte bu “Hun” baskısına dayanamayan Alanlar, Ostrogotlar, Vizigotlar batıya doğru göç ettiler Bunlar önlerine çıkan diğer Cermen kavimlerini yerlerinden ettiler 375 yılında başlayan ve Hunlann diğer kavimleri batıya doğru iterek sebep oldukları bu harekete Kavimler Göçü denir

Orta Asya'daki Çin Devleti'nin egemenliğinden kurtulmak için 350 yıllarında batıya hareket eden Hun grubu, Volga-Don nehirleri arasında yaşayan Hunların daha batıya göçmelerine neden oldu O tarihlerde Karadeniz'in kuzeyindeki düzlüklerde Cermen kavimlerinden olan Gotlar yaşamaktaydı

375 yılında Hunlar, Gotlar'ın yaşadıkları bu bölgeye girdi Hunlar'ın bu bölgede yerleşmesiyle daha fazla buralarda yaşayamayan çoğunluğu Cermen olan Vizigotlar, Ostrogotlar,

Gepitler ve Vandallar batıya doğru göç etmeye başladılar Romalıların barbar olarak adlandırdığı bu kavimler önlerine çıkan diğer kavimleri yurtlarından atarak İspanya'ya hatta Kuzey Afrika'ya kadar ilerlediler Yıllarca süren bu döneme Kavimler Göçü (Alm Völkerwanderung), Göç Dönemi (İng Migration Period) veya Barbar İstilaları (

Fransızca; Invasions barbares;

İspanyolca; Invasiones bárbaras;

İtalyanca; Invasioni barbariche) denir Kavimler Göçü, günümüz Avrupa devletlerinin temellerini atan çok önemli bir olaydır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com