Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, devrimlerinin, inkılaplarının, nelerdir, ortak, özellikleri

Atatürk İnkılaplarının (Devrimlerinin) Ortak Özellikleri Nelerdir?

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk, İnkılapları, nın devrimleri, nin ortak özellikleri, hangileri, Türk milletinin, ihtiyaçlarını, beklentileri, ve, özlemleri, en çağdaş, ile, ilgili, alakalı, hakkında

Atatürk İnkılaplarının (Devrimlerinin) Ortak Özellikleri - Atatürk İnkılaplarının (Devrimlerinin) Ortak Yönleri Türk Milletinin yüzyıllar boyunca çağdaş olduğu milletlere göre oldukça geri bir konumda kalmasına sebep olan köhnemiş ve kendi kalıplarını kırıp dünyaya açılamamış kurum, kuruluş ve müesseseleri tarihe gömerek çağdaş dünyanın yeni şekillenmekte olan normlarına uyan ve milletimizin en yüksek uygarlık değerlerine göre ilerlemesini sağlayacak olan yeni kurumların kurulması amacını taşıyan Türk devriminin ortak ve en karakteristik özellikleri şöyle sıralanabilir:

1-Türk milletinin ihtiyaçlarını, beklentilerini ve özlemlerini en çağdaş bir şekilde çözüme kavuşturması,
2-Türk halkının ihtiyaçlarına cevap verebilme özelliğine taşıyor olması,
3-Öncelikle Türk kamuoyunun hazırlanmasından sonra hayata geçirilmiş olması,
4-Milli bağımsızlığı sadece askeri ve siyasi yönleri ile almayan aynı zamanda, ekonomik, kültürel ve toplumsal gelişmeyi de hedef olarak belirleme özelliğini taşıyor olması,
5-Ulusal birlik ve beraberliğe büyük bir önem veriyor olması

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com