Pancarlı Börülce Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pancarlı Börülce Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarPancarlı börülce salatası Pancarlı börülce salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 300 gram börülce 3-4 yemek kaşığı limon suyu 2 adet domates 100 gram roka 3 adet pancar tuz karabiber 100 ml zeytinyağı 4 adet soğan 2 adet kırmızı biber 2 adet kırmızı soğan Blanşe etmek Sebzeleri önce kaynar tuzlu suya atıp çok kısık ateşte 5-10 dakika bekletin Sonra delikli kapçeyle alıp buzlu suya atın Böylece renklerini kaybetmemelerini sağlayın Hazırlanışı: Börülceleri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın Tuzlu suyu kaynatıp börülceleri ilave edin ve 8-10 dakika haşlayın Daha sonra börülceleri bir süzgece alıp hemen ardından içinde buzlu su olan bir kaba atıp yeşil renklerini kaybetmemelerini sağlayın Süzgece alıp suyunu süzün Verev olarak ortasından ikiye kesin Limon suyu, tuz, karabiber, toz şeker ve zeytinyağını karıştırıp bir sos elde edin Börülceleri sosun yarısı ile karıştırıp 20-30 dakika sosun içinde bekletin Taze soğanları ayıklayın ve küb şeklinde kesin Soğanı sosun diğer yarısına katın ve karıştırın Pancarları kaynar suda 30 dakika haşlayın Soyun ve dikdörtgen şeklinde parçalara kesin Taze soğanları soslu karışım ile birlikte bu pancar parçalarının üstüne yayın Domatesleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın ve ince şeritler halinde kesin Kırmızı soğanı soyun ve ince ince doğrayın Rokayı temizleyip yıkayın, süzülmeye bırakın Domates, soğan ve rokayı börülceye katın Börülce salatasını tabaklara dağıtıp etrafına pancarları daire şeklinde dizin |
|